Göteborgin ihanin sisustusliike

Pöytälaatikko

Göteborgin tai ehkä koko maailman ihanin sisustusliike on Haga Nygatalla sijaitseva Market 29. Liike on pullollaan upeita ja persoonallisia tekstiilejä, mattoja, keramiikkaa ja julisteita. Tästä liikkeestä voisin viedä kotiini oikeastaan mitä vain tuotevalikoimasta löytyykään enkä koskaan pysty astumaan ovesta ulos tyhjin käsin. Olen hypistellyt ties kuinka moneen kertaan muun muassa House Doctorin kauniita mattoja, joista yhden kotiutinkin lopulta eteistämme kaunistamaan. Wyartin upeita postikortteja minulla alkaa kohta olla jo koko sarja, nyt saa vain nähdä milloin saan aikaiseksi tehdä niistä kollaasin seinälle. Juuri tällä hetkellä haaveilen muhkeasta torkkupeitosta ja Market 29:n oman merkin, Tell Me Moren tuoksukynttilöistä syksyn varalle.

Toinen liike, jota Göteborgissa vierailevan ei missään nimessä kannata ohittaa, on Magasinsgatanilla sijaitseva Artilleriet. Vanhaan teollisuushalliin rakennettu liike on jo itsessään visuaalisesti huikea kokemus. Hinnat ovat taivaissa, mutta niin on tunnelmakin. Artilleriet on täynnä ihmettelemisen arvoisia yksityiskohtia − vanhoja huonekaluja, taidetta, desingnia, persoonallisia sisustusesineitä, nahkatuotteita, kosmetiikkaa ja tuoksuja. Mieletön paikka, joka inspiroi ja saa ideat lentämään. Jos et pääse paikan päälle, kannattaa kurkata myös Artillerietin verkkokauppaan.

Villapaitamanian lisäksi minua on jälleen kerran puraissut myös pahemman luokan sisustuskärpänen. Tein kesällä muutamia kauniisti kuluneita löytöjä poikaystäväni vanhempien luota aloitettuani vanhan maatilan vierastalon yläkerrassa pienen sisustusprojektin. Ja voi että, miten hurjasti siitä projektista nautinkaan! Vierastalon ullakkoa penkoessa ja siivotessa vastaan tuli toinen toistaan ihanampia aarteita, jotka sopivat täydellisesti vanhan rakennuksen tunnelmaan. Sain myös viedä pari aarretta mukanani Göteborgiin asti. Nyt ne kaipaisivatkin sitten vielä kaverikseen hieman pelkistetympää pohjoismaista designia sekä industrial-henkistä rosoista metallipintaa ja lopputulos alkaisi olla täydellinen.

Kommentit

Mosters inredningsbod (Ei varmistettu) http://www.mostersinredningsbod.blogspot.com

Ihania sisustusliikkeitä molemmat, pitä käydä seuraavalla kerralla kun käyn Göteborgissa. On Suomessakin monta ihanaa puotia esim minun oma pikku puotini Paraisilla :) Paraisilla on monta pientä puotia joissa kannattaa käydä. Muutamat löydät keskustasta, mutta ehkäpä ne ihanimmat ovat keskustan ulkopuolella. Voin vinkata jos olisit tulossa ostoskierrokselle nauttimaan. Clarice

Hanna W.
Pöytälaatikko

 

Kiitos Clarice! Olisipa kyllä aivan ihanaa tehdä pieni kierros Turun saaristossa ja lähiseuduilla − ehdottomasti myös Paraisilla. Täytyy pohdiskella, jos saisin vielä syksymmällä reissun järkättyä! Kuulen myös oikein mielelläni lisää vinkkejä ostoskierrokselle :)

 

Kommentoi