Magasinsgatanin helmet

Pöytälaatikko

Olen viihtynyt meidän uudessa Göteborgin kodissamme mielettömän hyvin. Nautin kovasti keskustan vilinästä, elämästä ja siitä, että aamuisin voi toisinaan herätä alakerran kahvilasta kantautuviin ääniin ja tuoksuihin. Viikonloppuisin saattaa päästä nauttimaan viereisen ravintolan jazz-konserteista ihan vain ikkunan avaamalla.

Aivan nurkan takaa voi myös löytää tiensä Magasinsgatanille, mukulakiviselle kauppakadulle, josta löytyvät monet Göteborgin helmet − paikat, joita ei kannata ohittaa. Jos Drottninggatanin ja kauppakeskus Nordstanin ketjuliikkeet jättävät kylmäksi, tämä katu kannattaa pitää mielessä. Magasinsgatanin varrelta löytyy kivoja ravintoloita, persoonallisia pikkuputiikkeja, vintageliikkeitä ja yksi kaupungin kiinnostavimmista taide- ja design-liikkeistä.

 

Ajattelinkin väsätä teille pienen listan Magasinsgatanin suosikeistani. Paikoillanne − valmiit − hep!

Hello Monkey  

// Magasinsgatan 26

Well hello, delicious food! Hello Monkey on ehdottomasti paras testaamani aasialainen ravintola Göteborgissa. Ravintola itse kuvailee ruokalistaansa moderniksi aasialaisten ja austraalialaisten makujen fuusioksi. Listalta löytyy monenlaista pikkupurtavaa, kuten korealaisia kevätkääryleitä, dumplingseja ja sashimeja, joista voi koota itselleen sopivan kokonaisuuden. Luksusta ja hemmottelua kaipaaville tiedoksi, että tämä ravintola kätkee sisälleen myös dayspan, jonka voi vuokrata yksityiseen käyttöön.

Artilleriet  

// Magasinsgatan 19

Henki salpautuu väkinsinkin tähän liikkeeseen astuessa. Upea design- ja taideliike sijaitsee vanhassa varastohallissa, jonka puitteet ovat vähintäänkin inspiroivat. Artilleriesta löytyy muun muassa himoittuja Ehrenstråhlen & Wagnertin ja Terese Sennerholtin julisteita sekä HAY:n, Muuton ja Asplundin tuotteita. Myös verkkokauppa.

da Matteo Bageri & Rosteri  

// Magasinsgatan 17A

Göteborgilaisen da Matteo -kahvilaketjun oma kahvipaahtimo ja leipomo, joka sijaitsee samaisessa tehdashallissa kuin designliike Artilleriet. Täältä voi napata mukaansa tuoretta leipää ja vastajauhettua kahvia tai istahtaa salaattilounaalle rakennuksen takana piileksivälle sisäpihalle. Aivan vastapäätä löytyy myös saman ketjun supersuosittu kahvila, jonka aurinkoisella terassilla viihtyvät niin hipsterit kuin turistitkin.

Strömmingsluckan  

// Magasinsgatan 17

Göteborgin ehdoton kesäklassikko. Tästä "silakkaluukusta" voit napata mukaasi perinteisen ruotsalaisen kalalounaan, joka ei jätä kylmäksi. Jos ajatus silakasta hirvittää, testaa Havets Wallenbergare − jauhettu kalapihvi muussilla ja taivaallisen hyvällä remoulade-kastikkeella. Varaudu siihen, että aurinkoisina päivinä tälle luukulle on lounasaikaan jonoa.

Miss Ragtime  

// Magasinsgatan 15

Vintage-aarreaitta. Yksinkertaisesti.

Magnus & Magnus - Backyard  

// Magasinsgatan 8

Kriitikoiden ylistämän Magnus & Magnus -ravintolan tunnelmalliselle sisäpihalle voi kesäiltaisin piipahtaa lasilliselle tai coktailille. Musiikkia, klubeja ja elämää, myös arki-iltaisin. Ehdottomasti yksi kesäsuosikeistani.

 

.........................

Ja lopuksi listaan lisättäköön vielä nämä samoilta nurkilta löytyvät ihanuudet:

Emma och Malena  

// Vallgatan 4

Luulin sitä ensin lastenvaateliikkeeksi, mutta onneksi uskaltauduin sisälle. Uskaltaudu sinäkin, sillä täältä löytyy myös isommille lapsille sopivia vaatteita, asusteita ja sisustushömpötyksiä. Myös verkkokauppa.

Grandpa  

// Vallgatan 3

Inspiroiva muoti-, sisustus- ja vintageliike,  joka saa ekstrapisteitä loistavista soittolistoistaan. Erityshuomio: Sekä Grandpa että Emma och Malena myyvät ruotsalaisen Sandqvistin yksinkertaisen kauniita nahkalaukkuja ja asusteita, joihin kannattaa tutustua. Myös Grandpalla on verkkokauppa.

Ebbe & Haldis  

// Vallgatan 1

Siisti, pieni kirpputori Vallgatanilla, aivan Grandpan vieressä.

Floramor & Krokatös  

// Kaserntorget 8

Suloinen kukkakauppa piilossa sisäpihalla, jonne pääsee myös da Matteo Bageri & Rosterin puolelta. Kukkien lisäksi täältä löytyy myös monenlaista pientä kivaa kotiin.

Gourmet Korv  

// Södra Larmgatan 6 

Ruotsissa nakkikiskakin voi olla "gourmet" ilman, että siihen sisältyy mitään vitsiä. Käy vaikka testaamassa.

Kommentoi