Paras aika vuodesta

Pöytälaatikko

Istun olohuoneen leveällä ikkunalaudalla, juon inkivääriteetä ja katselen kun sisäpihan ikivanhoista vaahteroista sataa maahan lehtiä. Tällä vauhdilla ei voi mennä kauaa ennen kuin oksat ovat kokonaan paljaat. Nyt täytyy muistaa nauttia jokaisesta tunnista ja minuutista. Ruskasta, villavaatteetteista ja aurinkoisista syyspäivistä.

Blogi on ollut hetken pienoisessa alkusyksyn horroksessa, mutta minä sitä vastoin olen ollut harvinaisen hereillä. Paljon on tapahtunut ja takataskussa on vielä monta tarinaa kerrottavana. Olen jälleen kerran pakannut elämäni muuttolaatikoihin ja löytänyt onnekseni paikan, jossa tuntui heti ensimmäisenä iltana kodilta. Olen pysähtynyt miettimään omaa tulevaisuuttani ja maalannut kuvaan uusia jännittäviä yksityiskohtia. Olen hikoillut bikram joogassa ja päättänyt elvyttää sikeästi nukkuvat saksan kielen taitoni. Olen kokenut unohtumattomia juttuja, kuten ihaillut helikopterin kyydistä ilta-auringossa kylpevää Tukholmaa ja uinut alastomien mummojen kanssa Gamla Stanin historiallisessa kellarikylpylässä. Olen tavannut vanhoja ja uusia ystäviä, nauranut vatsalihakseni kramppiin ja juhlinut vahingossa aamuun asti niin Helsingissä, Tukholmassa kuin Kööpenhaminassakin. Lähinnä olen siis elänyt vaan ja nautiskellut.

Eilen syksy näytti parhaita puoliaan ja lähdimmekin sen kunniaksi kahden timanttisen työkaverini kanssa pienelle syysretkelle Ulriksdaliin. Ulriksdals Slott on kuninkaallinen palatsi, joka rakennettiin 1600-luvulla kotikoloksi silloiselle valtakunnan linnanpäällikölle Jakob De la Gardielleonille. Hienointa paikassa ei kuitenkaan ole itse palatsi, vaan sitä ympäröivä ihana puutarha, linnan kahvila ja linnalle vievät mahtavat allét eli vanhojen puiden reunustamat kujat. Ulriksdals Slott on tunnelmallinen paikka ulkoiluun ja kahvitteluun aivan kivenheiton päässä Tukholmasta.

Tuntui mielettömältä istua linnan kahvilan terassilla ja nauttia kaikessa rauhassa auringosta, hyvästä seurasta ja lämpimästä lounaspiirakasta. Aurinko ja kuuma chailatte lämmittivät poskia ja mieltä. Tällaisena viikonloppuna ei voi olla muuta kuin aivan järjettömän ja mahtipontisen onnellinen.

Kommentit

solja
Muualla

Olipas kiva löytää blogiisi juuri Tukholman-reissun alla. Kaupungissa on tullut rampattua vuosien mittaan aika paljon, mutta esimerkiksi Ulriksdalissa en ole koskaan käynyt. Kiitos vinkistä!

Hanna W.
Pöytälaatikko

Voi miten kiva kuulla, toivottavasti teillä on mitä mahtavin reissu täällä Tukholmassa! Ja kiitos itsellesi inspiroivasta blogistasi, sen lukeminen on kuin ihana pieni pako jonnekin ihan toisaalle :)

Anna Vihervaarasta

Hei! Aivan ihana tämä blogisi ja mielettömän hienoja kuvia!:) Olipas kiva löytää tänne.

Aurinkoa Tukholmaan!

Hanna W.
Pöytälaatikko

Voi kiitos ihanista sanoistasi, Anna! Voisin muuten sanoa aivan tismalleen samat sanat sinun blogistasi :)

Kommentoi