Vaaleanharmaa arki

Pöytälaatikko

Kas, arki. Sotkuinen työpiste ja vielä sotkuisempi sähköpostilaatikko. Toivottomalta tuntuva läjä tekemättömiä töitä ja tulipalokiire. Seuraavaan pitkään lomaan on suunnilleen kuusi (!) kuukautta aikaa. Hyvästi opiskelijastatuksen varjolla vietetyt hitaat aamut, tervetuloa silmäpussit ja kellontarkat arkirutiinit. Kuinka tästä oikein selvitään?

Osa minusta haluaisi kovasti kapinoida uudenvuodenlupauksia ja erityisesti tammikuun alkuun ajoitettuja elämäntaparemontteja vastaan, mutta tässä sitä nyt kuitenkin ollaan. Oman kymmenen kohdan sotasuunnitelmani äärellä. Näillä aseilla aion tehdä alkuvuodestani valoisamman. Tai ainakin hieman vaaleamman harmaan.

 

✔ NUKU AIKAISEMMIN, HERÄÄ AIKAISEMMIN

Ajattele aamukoomaa ja silmäpusseja ja mene suosiolla aikaisemmin nukkumaan. Valitse herätyskelloon jokin uusi, seesteisempi melodia ja lopeta se tolkuton torkuttaminen. Tai rajoita niiden määrä inhimillisyyden nimissä maksimissaan kahteen. Käytä sen sijaan kymmenen minuuttia rauhalliseen heräilyyn ja venyttelyyn peiton alla tai pinkaise vaihtoehtoisesti aamujoogaan. Panosta niin hyväntuoksuiseen suihkuöljyyn, ettet enää millään malttaisi odottaa aamusuihkuun asti.

 
✔ SIIVOA JA SISUSTA, myös toimistolla

Järjestele työpiste kauniimmaksi ja organisoi kaikki vanhat paperit, sähköpostit sekä tietokoneen tiedostot ja kansiot perinpohjaisesti uudelleen. Olen varma, että ajatus kulkee pian nopeammin ja energia virtaa vapaammin.
 

✔ suunnittele pakoa

Kevät ja kesä lähestyvät kohinalla ja tuovat mukanaan matkasuunnitelmia vielä kaipaavia minilomia. Kesälomallekin täytyy vielä keksiä sopiva reissukohde. Seikkailujen suunnittelu arjen keskellä on terapeuttista ja ainakin puoliksi yhtä ihanaa kuin itse matkan teko.
 

✔ MIETI MITÄ MISSAISIT, JOS ET OLISI TÖISSÄ

Olen valtavan onnekas, että olen sattunut saamaan ympärilleni maailmankaikkeuden mahtavimmat työkaverit, joiden kanssa arkikin jaksaa naurattaa. Olisi hirveää, jos näitä naamoja ei näkisi yhtä usein. Saan myös onnekseni tehdä työssäni paljon sellaisia asioita, joista tykkään ihan aidosti. Säännölliset työajat säännöllistävät lisäksi myös tuloja, ruoka-aikoja ja muuta elämää, mikä ei voi olla huono juttu. 
 

✔ OSTA KUKKIA (JA VALOKYNÄ)

Elonmerkkejä kotiin, toimistolle ja kasvoille.
 

✔ HIKOILE ENEMMÄN

Haluaisin olla kesään mennessä niin henkisesti kuin fyysisestikin nykyistä vetreämpi ja selvitä hengissä elokuussa edessä odottavasta Lindingö Triathlonista. Juuri nyt lämmin Bikram-joogasali onkin oikeastaan aivan täydellinen paikka paeta arkea ja alkuvuoden hyytävää viimaa sekä ammentaa itseensä uutta energiaa.
 

✔ KÄÄNNÄ UUSI SIVU

Uuden kalenterin ensimmäisten sivujen avaaminen on vähän kuin aloittaisi koko vuoden puhtaalta pöydältä. Tätä vuotta varten päätin hankkia Lahden muotoiluinstituutin valokuvauksen opiskelijoiden kauniin Löytö 14 -kalenterin, jonka sivujen välistä löytyy numeroiden lisäksi paljon muutakin inspiroivaa. Kalenteriakin paremmin sivujen kääntelyyn sopii kuitenkin hyvä kirja.
 

✔ huudata energiabiisiä

Juuri tällä hetkellä se on Kate Boyn The Way We Are. Sen avulla voisin juosta vaikka maratonin tai tanssia liian pienissä korkokengissä kellon ympäri. Sen avulla on pakko selvitä myös arjesta.
 

✔ ÄLÄ VIE TÖITÄ KOTIIN

Nyt on korkea aika pitää parempaa huolta siitä, että työsähköpostit pysyvät vapaa-aikana lukemattomina eikä intranet enää löydy kotikoneen suosikeista. Viisi kertaa kahdeksan tuntia viikossa on enemmän kuin riittävästi. Kotona on tärkeämpääkin tekemistä, kuten loikoilu, pussailu ja Borgen. Ja The Hour. Ja ihan pian alkaa myös Girlsin kolmas tuotantokausi! Kyllä, olen pahasti koukussa.
 

✔ Ajattele positiivisesti

Kesälomaan on enää kuusi kuukautta aikaa ja päivänvaloa riittää jokainen päivä noin kolme minuuttia pidempään. Viikonloppuna Tukholmankin katukuva muuttui lumen myötä selvästi valoisammaksi. Kyllä me tästä hei selvitään. Niin kuin kaikesta muustakin.

 

Kommentit

Saranda
Tyhjä ajatus

Ihan mahtavan ihailtava asenne ja monta tosi hyödyllistä niksiä!

Hanna W.
Pöytälaatikko

Kiitos Sarandra! Let's keep up the good spirit! :)

Heini P. (Ei varmistettu)

Ihana Hanna! Toivottavasti tuo positiivisuus tarttuisi oikein kunnolla minuunkin, eiköhän huomenna sitten viinilasien äärellä sitten viimeistään! p.s. katsoin muuten jos Girlsin kaksi ekaa jaksoa tänään, as good as always :D

Hanna W.
Pöytälaatikko

Ethän katsonut! Tänä iltana viinilasillisten jälkeen maailma on aivan varmasti taas himpun verran parempi paikka :)

Kommentoi