2.80€ siitä, että ei tarvitse miettiä reseptiä ja käydä ruokakaupassa.

 

 

 

Ruokakassit alkavat olla tuttu palvelu monelle, mutta ainakaan minun lähipiirissäni sitä ei ole vielä kovin moni kokeillut. Päätimme mieheni kanssa ryhtyä kokeiluun viime kesänä, kun käynnistimme ison remontin kotona ja halusimme välttää ruokakauppareissuja ja vähentää ”mitä tänään syötäisiin” –stressiä. Remontti vei paljon energiaa ja Sannan Ruokakassi oli suuri helpotus ruokahärdellissä. Noh… Tämä kokeilu on kestänyt vuoden – niin käteväksi olemme tämän palvelun kokeneet!

p5210798-2_1.jpg

p5210748-2_0.jpg

p5210827-2_0.jpg

p5210833-2_0.jpg

Valitsin ruokakassiksemme vegekassin, sillä halusin lisätä kasvisten saantia arkiruokavaliossa. Lihaa voi mielestäni aina helposti lisätä kasvisruuan kylkeen, jos himo iskee. Ja toden totta kasvisten saanti on lisääntynyt huimasti – oikeastaan nykyään noudatamme kasvisruokavaliota ruokakassiviikkojen lisäksi melkeinpä joka päivä muutenkin. Olin aikoinaan kymmenen vuotta kasvisruokailija, mutta en silti mielestäni oikein koskaan oppinut tekemään mitään kovin maukasta kasvisruokaa, mutta vegekassin reseptien myötä olen nyt kokkaillut maukkaampaa ruokaa kuin ikinä! Lemppareitani ovat erilaiset tahnat ja kastikkeet sekä uunissa paahdetut erilaiset kasvikset.

Sannan vege-kassin tuotteet ovat monesti laadukkaita; luomutuotteita, yrttejä ja pähkinöitä yms. Olen huvikseni tehnyt pari kertaa hintavertailua ruokakassin sisältöä vastaavasta ruokamäärästä foodie.fi –palvelun avulla. Ruokakassia vastaava määrä on maksanut foodie.fi:ssä n. 40€. Tällä hetekellä (8/2018) Sannan vegekassi maksaa 74€, sisältäen siis reseptit, ruoka-aineet sekä kotiinkuljetuksen. Ruokamäärät on suunniteltu neljälle hengelle ja reseptejä kassiin sisältyy kolme erilaista.

p5220859-2_0.jpg

p5270952-2_0.jpg

Kuvissa näkyvät kolme eri ruoka-annosta ovat Sannan ruokakassin resepteillä valmistettuja.

Jos laskupääni nyt toimii oikein, niin maksan ruuan suunnittelusta, kaupassa käymisestä sekä kotiinkuljetuksesta n.2,83€ per ateria. Uuvuttavan remonttipäivän jälkeen, pää tyhjänä, me maksoimme tuon summan ilomielin! Voi olla, että nyt kun remontti alkaa pikku hiljaa valmistua, niin jätän ruokakassitilauksen tauolle ja kokeilen, miten minulta sujuu kauppareissut Sannan suunnittelemien vanhojen reseptien avulla. 

p5240909-2_0.jpg

p5240901-2_0.jpg

p5240899-2_0.jpg

Tähän loppuun laitan vielä viikon 21 suosikkireseptini, joka sopii mainiosti kesähelteillä syötäväksi (kuvissa yllä):

Paahdettu perunasalaatti

Ainekset:
Papusekoitus, 1 pakkaus
Parsakaalia, 1kpl
Sitruuna, 1 kpl
Tilliä, 1 ruukku
Kermaviiliä, 1 pakkaus
Retiisejä, 1 pakkaus
Salaattisipulia, 1 nippu
Pieniä perunoita, n. 1 kg
Kyssäkaalia, 1 kpl
Kananmunia, 6 kpl

1.   Kuumenna uuni 225-asteiseksi.

2.   Leikkaa perunat puoliksi ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Valuta perunoille 2 tl oliiviöljyä ja ripottele päälle 1 sitruunan hienoksi raastettu kuori sekä hieman suolaa. Paahda perunat uunin keskiosassa 20-25 min, tai kunnes perunat ovat paahtuneita. Sekoita perunoita muutaman kerran paistamisen aikana.

3.   Tillikastike: Silppua ruukullinen tilliä. Yhdistä pieneen kulhoon puolet tillisilpusta (säästä loput koristeluun), 180g kermaviiliä, 1 tl dijonsinappia sekä ½ tl suolaa.

4.   Kuumenna kiehuvaksi kattilallinen vettä. Laita kananmunat kiehuvaan veteen ja keitä ilman kantta n. 8 min. Huuhdo kananmunat kylmässä vedessä. Kuori munat ja leikkaa ne neljään osaan.

5.   Papusalaatti: Kuori 1 kyssäkaali. Suikaloi kyssäkaali sekä salaattisipuli (1 nippu) ohueksi. Sekoita yhteen kulhossa puolet kyssäkaalista (säästä loput kohtaan 6), salaattisipuli, 1 pakkaus papuja (huuhdottuja ja valutettuja), 2 rkl oliiviöljyä, ½ tl suolaa ja noin 1 rkl sitruunamehua. Lisää ripaus vastajauhettua mustapippuria maun mukaan.

6.   Viipaloi 1 parsakaali ohueksi. Kuumenna tilkka oliiviöljyä paistinpannussa. Lisää pannuun parsakaali sekä loput kyssäkaalisuikaleista ja paista kuumalla pannulla 2-3 min. Lisää mausteeksi ½ tl suolaa sekä hieman vastajauhettua mustapippuria.

7.   Suikaloi retiisit ohuesti (1pakkaus). Sekoita yhteen paahdetut perunat, parsakaali ja kyssäkaali. Lisää päälle retiisit.

8.   Tarjoile paahdettu perunasalaatti tillikastikkeen, kananmunien sekä papusalaatin kanssa. Ripottele lopuksi päälle tillisilppu.

 

Voilá! Ihania elokuun hellepäiviä kaikille!

sydamella3_3.jpgHenna

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *