MONTE SIBILLINI & NORCIA

montesibillini3.JPG

montesibillini2.jpg

 

montesibillini4.JPG

montesibillini5.JPG

montesibillini6.JPG

montesibillini7.JPG

montesibillini8.JPG

montesibillini1.JPG

 

Tehtiin eilen päiväreissu koulun kanssa Monte Sibillinin kansallispuistoon ja Norcian pikkukaupunkiin. Ollaan tehty kauheasti muitakin retkia, mm. Firenze, Bologna, Rooma, Grotte di Frasassin luolat, Adrianmeri, Loreto, Assisi jnejne. Mä olen ollut vaan noilla ”ilmaisilla” retkillä, jotka kuuluu koulun hintaan, mutta hirveän monet on vielä vapaapäivillä reissanneet mm. Venetsiassa ja San Marinossa. Mun mielestä kaikki toi retkeily on tosi raskasta, bussilla matkustaminen on täällä tosi hidasta ja lähdetään aina tosi aikaisin aamusta kokopäiväretkille. Pelkästään Roomaan on esim 220 km ja sinne meni neljä tuntia matkaan, en halua edes miettiä millaista olisi mennä se 470 kilometriä Venetsiaan ja samana päivänä takaisin… hyi.

 

Mutta ainakin olen saanut nähdä tosi paljon erilaisia paikkoja! Oppinut oon ainakin sen, että Italia ei todellakaan ole mitenkään yhtenäinen maa, vaan joitain yhtäläisyyksiä lukuunottamatta täällä on niiin erilaista eri puolilla maata.  

 

Monte Sibillinin luonnonpuisto oli tosi kaunis ja Norcia ihan symppis kaupunki. Jokainen kauppa oli täynnä tryffeleitä ja vahva pecorinon tuoksu huimasi päätä. Naurattaa toi meidän lihalautanen mikä tilattiin brasilialaiskämppisten kanssa, ne ei tunnu saavan lihasta tarpeekseen ja mulle toi oli suurinpiirtein kahden viikon liha-annos 😀 Ja kyllä, se olin minä joka pyysi vähän juustoa siihen lautasen reunaan… Haha oli hyvää!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *