Fondation Louis Vuitton

Kävimme Pariisin reissulla uudessa Fondation Louis Vuitton -museossa, joka onkin oiva uusi kohde visiitille Pariisissa ollessa. Jos ei jaksa mennä museoon sisälle, niin pelkästään Frank Gehryn suunnitteleman upean rakennukset ihaileminen riittää jo ohjelmanumeroksi. Muodoissa yhdistyy Sydneyn oopperatalon ja Bilbaon Guggenheimin muotokieli.
Uusi museo avattiin viime vuonna ja sen on rakennettu ja vakiokokoelma koottu LVMH-konsernin toimesta. Hyvä, että saa jonnekin sijoitettua osan korkotuloista. Mutta jaloa, että kohde palvelee hyvin tavallisia ihmisiä, Pariisin turismia, taidetta ja tapahtumia, vaikka se on toki loistavaa PR:ää muotitalolle. 

Tässä talon upeaa muotoa ja yksityiskohtia.


Menossa ei ollut onneksi pahin turistisesonki, mutta ostimme silti etukäteen liput aamulle heti 10:30, niin ei tarvinnut ainakaan miettiä jonoja.

Rakennukseen on uponnut 19 000 paneelilevyä ja purjeiden pinta-ala on 13 500 neliömetriä. Lattiapinta-alaa museossa on 7000 neliötä, jonne mahtuu 11 galleriaa.

Museon takana oleva vesielementti.

Yksityiskohtia

Lasin ja puun liittoja

Näkymää museon katolta.

Museossa ei saanut ottaa sisällä kuvia, joten tässä yksi esimerkki ulkoa. Modernia taidetta siis valokuvista installaatiohin. Esillä oli esimerkiksi Ellsworth Kellyn graafisia maalauksia, Thomas Schütten jättipatsas ja Maurizio Cattelan vähän pelottavia nukkeja. Lisää esimerkkejä löytyy täältä.

Museo on ollut myös viime kertoina yksi Pariisin muotiviikkojen näyttämö, nytkin vieressä oleviin kupliin rakennettiin juuri syksy 2015 -näytöstä.


Fondation Louis Vuitton sijaitsee Jardin d'Acclimatationin yhteydessä, josta löytyy myös ulkoilmapuisto lapsille.

Vähän muistoja museokaupasta.

Suosittelen kyllä käymään Pariisin matkan yhteydessä, hauska retki jollekin aamupäivälle!

Kommentit

Miia/helsinki chic (Ei varmistettu) http://helchic.blogspot.fi/

Olipa kiva lukea tästä uudesta tulokkaasta!
Heitin ajankulukseni sinulle haasteen - löydät sen meiltä.

miia

Mikko – Private Blend

Tuolla oli kiva käydä, listalle ehdottomasti! Kiitos muistamisesta :)

Vierailija (Ei varmistettu)

Onpas upea rakennus! Luulin jo löytäneeni maailman hienoimman modernin rakennuksen, mutta tämä näyttää pahalta kilpailijalta. Seuraavalla Pariisin reissulla pitää ehdottamasti käydä katsomassa.

Mikko – Private Blend

Tuo on hieno, tykkään! Mikä on ollut tähän asti sinulla se voittaja? Suosittelen käymään ja kokemaan! Minun tekisi jostain syystä hirveästi mieli Bilbaoon... 

Kommentoi