Formal Friday

Pääsin eilen tutustumaan uuteen Formal Friday -miestenvaatemerkkiin, jonka takaa löytyy Teemu Muurimäki. Teemu on taiteillut urallaan luomuksia yhdestä Euroopan suurimmista hääpukuvalmistajista aina Armanille ja Bottega Venetalle, joten kokemusta ja osaamista löytyy. Mahtavaa, että nyt myös miehet pääsevät käyttämään hänen suunnittelemiaan vaatteita. Miesten vuoro.

Ennen showroom-kuvia ja materiaalien tuntua, on pakko esitellä merkin juuri auennutta nettikauppaa, josta vaatteita löytyy. Formalfridayclothing.com avaa hauskasti merkin ideologiaa ja erilaisuutta. Etusivulla voi valita suoraan omaa kokoa vastaavan mallin, tämä helpottaa myös lahjaksi ostamista. Sen jälkeen näet koko malliston tuon mallin päällä. Kuten alta näkyy ovat mallit ihan tavallisia ja hauskasti myös eri tyylisiä.

 

Vaatteet on kuvattu rennosti - käytössä.

Hauskin lisä on tämä. Koska nettikaupoissa on välillä vähän hankala hahmottaa, miltä paita noin näyttäisi päällä tai kumman koon valitsee, on tätä helpotettu. Jokaisen mallin päällä on kuvattu kaikki koot, vieläpä edestä, sivusta ja takaa. Tässä voi tehdä samalla testin, että bongaako sen parhaan vaihtoehdon. Näkee kyllä heti, miten oikean kokoinen vaate on eduksi sekä kantajalle että vaatteelle. Pitää muistaa itsekin :) Tämä vertailu eri vaateiden ja mallien kohdalla on aika viihdyttävää, kurkista vaikka!

Liian isossa puvuntakissa hartioiden istuvuus ja hihan pituus ovat helposti aavistuksen liian isoja.

Vaatemerkki sai alkunsa siitä, kun neljä kaverusta tuskastuivat 'kertakäyttövaatteisiin' ja halusivat tehdä täydellisen paidan, joka kestää. Parhaaksi materiaaliksi valikoitui pian merinovilla ja Elina Hakolan tekemän lehtijutun inspiroimana kaverit ottivat yhteyttä Teemu Muurimäkeen, koska heille kenelläkään ei ollut tietoa vaatesuunnittelusta. Monta haavetta kohtasivat ja lopputulos on nyt julkistettu - ja hyvältä näyttää. Mallistoon kuuluu t-paitoja, boxereita, kauluspaitoja ja pikkutakkeja. Materiaalit ja mallit takaavat sen, että lopputuloksena on rento käyttövaate, mutta look on silti viimeistelty.
On kyllä pakko nostaa hattua edelleen tuosta rohkeudesta, että neljä kaverusta lähtevät rakentamaan tyhjästä tällaista vaatemerkkiä. Ja se, että lopputulos näyttää näin valmiilta ja raikkaalta kertoo kyllä tiimin hyvästä sykkeestä.

Yksi suosikeistani on tämä kaksivärinen paita.

Vaatteissa käytetään vain parhaita materiaaleja ja siksi muun muassa merinovillaa on monessa näistä. Tässä lähtökohta ja alla lopputulos.

Rennossa pikkutakissa on 'puolivuori' eli takki on olkapäistä ja kyljistä ryhdikäs, mutta selkä muistuttaa jo melkein neuletta. Tämä tekee takista rennon ja se palvelee paremmin menossa.

Mallistosta löytyy myös pellavapaitoja, jotka iskivät ainakin minuun heti - täydellinen kesäpaita. Hyvät värit ja huomaa kauluksen hieno muoto.

Merinovillaisia paitoja sekä perus t-paitoja kuvataitelija Vappu Rossin printeillä.

Tässä vaiheessa voi jo tuulettaa.

Suosittelen pitämään merkin mielessä uusia kesävaatteita tai kevään juhlia miettiessä ja tutustumaan mallistoon muutenkin. Naisille myös muistiin; jos haluat lempeästi ohjata miehen tyyliä viimeistellympään suuntaan, mutta et ahdistaa, niin katso nämä :)
Tästä löytyy monta vaatekaapin kulmakiveä, jotka materiaalien ansiosta kestävätkin käytössä pitkään. Pidän paljon vaatteiden malleista ja tyylikkäistä yksityiskohdista, moni vaate tuntui heti omalta. Hauskaa saada Suomeen uusi miestenvaatemerkki!

Kommentit

Mikko Antero
silent shout

Aivan loistavan näköinen mallisto, tuo kaksivärinen paita on tosiaan ihana!

Mikko – Private Blend

Upposi minuun myös heti, aika omalta tuntuvia vaatteita. Ja tuo paita on kyllä pakko hankkia, se on hieno!

sonsaa (Ei varmistettu)

Wow, mahtava idea ja mieletön tuo toteutus verkkokaupassa. Tähän pitää tutustua! Harmi vain ettei itselle niin pääse shoppailemaan.... :D

Mikko – Private Blend

Eikö olekin, tosi hauska tuo nettikauppa. Ja merkki muutenkin. No eihän sitä tiedä missä vaiheessa merkki laajentaa naisten vaatteiden puolelle.

Oranssinen

Mahtava idea nuo mallivartalot, harmi vain, että malleista ei apua ole yhtään vatsakkaalle tai läpilinjan "isolle" miehenpuolelle..

Täydellisen vaateripustinbodyn omaavalle 17veelle kaupasta löytyykin kaikkea kivaa ;)

Mikko – Private Blend

Eikö olekin, näkee konkreettisemmin, miten vaate istuu. Vaatteet eivät ole mitenkään liian slim fit, joten uskon kyllä että L- tai XL-koot ovat varmasti sopivat. 
Ehkä, paha sanoa kun vuosirenkaita on tullut itsellekin noista ajoista. Ja kyllähän 17 vuotias ja 45 vuotias kantaa vaatteensa ja tyylinsä hieman eri tavalla, onneksi.

Mika (Ei varmistettu) http://ohituskaistalla.com

Pakko vielä taputella muiden mukana selkään tuotekuvien toteutuksesta. Todella huikea, mahtava, loistava toteutus ja ajatus! (harmillisesti kommenttiboksissa ei ole boldausta)

Se jäi hieman hampaankoloon, että yhdellekään mallille ei yhdessäkään koossa oltu saatu nättiä hartialinjaa irtotakkiin. Isoin kaveri melkein onnistui. Mutta mä nyt oon vähän tämmönen...

Todella hienosti tehty verkkokauppa!

Mikko – Private Blend

On kyllä hieno, hurraa-huuto porukalle tästä! No totta, mutta luonnossa nuo istuivat kyllä ainakin perustajien päällä kuin valettu. Niin onhan mittatilaustakki tietenkin aina vähän eri juttu ;)

Hekku (Ei varmistettu) http://huesofblack.blogspot.com

Moi, miten multa onkin mennyt sun blogin muutto ihan ohi? Juuri tässä joku päivä mietin, että oletko mahtanut lopettaa ihan tyystiin, kun en muista lukeneeni juttujasi pitkään aikaan, mutta tämä selittää kaiken! Onneksi löysin tänne taas :-)

Mikko – Private Blend

No hyvä, että löysit tänne uuteen kotiin! Hui!
 

nelssoni (Ei varmistettu)

Hyvä idea, mutta naurettavan onneton toteutus joka ei varmaan auta juuri ketään. Nuo miehethän ovat kaikki melkeen saman mallisia vaikka ovat eripituisia. Missä on laiha- tai isovatsainen malli???

Eiköhän melkeen jokaisen kaupan kaikki vaate istu suhtkoht hyvin jos on täysin normaalin ns sample sizen kokoinen ja muotoinen :D

Mikko – Private Blend

Minusta tuosta näkee hyvin, miten liian pieni tai iso vaate käyttäytyy. Ja pituuden ja massan perusteella hahmottaa vähän paremmin, mikä voisi olla itselle paras vaihtoehto. Usein saattaa olla, että miettii kahden koon välillä. Tuosta on kyllä apua silloin.
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.