Hotelli Lilla Roberts

Huomasin yksi päivä, että Pieni Roobertinkadun paketit ja remontti oli väistynyt ja alta paljastui hieno uusi hotelli, Lilla Roberts. Poikkesin jo heti silloin sisälle ihastelemaan aulaa, mutta pääsin onneksi viime viikolla tutustumaan hotelliin hieman paremmin. Tervetuloa siis kierrokselle uutukaiseen!

Art deco -henkinen aula vei sydämeni.

Hotelli Lilla Roberts sijaitsee Pikku Roobertinkadun ja Kasarmikadun kulmassa. Talossa on toiminut ennen poliisilaitos ja jo 1908 valmistuneessa osassa Helsingin Energia. Vanhan osan on piirtänyt Selim A. Lindqvist, joka on myös suunnitellut muun muassa Aleksi 13 -talon ja Töölön raitiovaunuhallit.

Uudistuksen arkkitehti on Jaakko Puro. 

Aula on ihanan viihtyisä ja ylellinen.

Lilla Robets kuuluu Small Luxury Hotels -ketjuun ja sen sisarhotelleja Helsingissä ovat Hotel Haven ja Fabian. Ei ihme, että hotellin henki tuntui tutulta - mieleeni tuli heti Haven.

Hieno sisustus ja yksityiskohtia.

Aulasta löytyy myös baari Lilla e. jonka erikoista listaa suitsutettiin. Tätä pitää niin tulla testaamaan! Keskustasta puuttuu edelleen kivoja drinkkipaikkoja, jos haluaisi vain jutella. Tämä siis muistiin, tuossa aulassa/loungessa viihtyy kyllä!

Alakerrasta löytyy uusi ravintola, Krog Roba, jossa tarjoillaan siis myös aamiainen, joka kuuluu kaikkien huoneiden hintaan. Ja voihan tätä tulla nauttimaan toki muutenkin.

Alkuun tarjoillaan hunajasimaa.

Ihana tila ja sisustus täälläkin. Avara ja valoisa, mutta silti tunnelmallinen. Tulee ihan mieleen New Yorkin Tribeca Grand -hotellin ravintola. Kansainvälinen tunnelma ja tuulahdus siis.

Yksityiskohtia myös lattiassa.

Monipuolinen ja hyvistä raaka-aineista kootulta aamiaiselta löytyy muun muassa itse paistettua leipää, kaloja, hedelmiä, hyviä juustoja, luomupuuroa, pakastekuivattuja marjoja jogurtin sekaan... 

Sitten kurkistus huoneisiin. Valittavana on Comfort, Style sekä Lux -huoneet.

Tässä Comfort-huone. Kaikista huoneista löytyy muuten Unikulman sängyt, joten uni taitaa maistua astetta paremmin.

Tyylikäs ja raikas huone

Tässä taas Lux-huone, jossa pääsee nauttimaan hienosta kaarevasta tilasta.

Kannatta tosiaan muistaa myös ravintola Krog Roba. Kävinkin siellä testaamassa myös lounaan. 

Lounaallakin tila ihastuttaa :)

Lohi kantarellikastikkeella oli erinomainen. Pitää vielä tulla kokeilemaan illallislistaa ja nauttimaan tunnelmasta illalla.

Kovin usein itselle ei ole tarvetta hotellihuoneelle Helsingissä, mutta tiedän ainakin mitä suositella. Ja kyllähän sellainen miniloma kotikaupungissakin, ainakin tällaisissa puitteissa, piristäisi syksyllä kummasti.
Kannattaa käydä pistäytymässä ja ihailemassa paikkaa & tunnelmaa. Jos kaipaat yösijaa Helsingistä, niin avajaistarjouksia kannattaa kurkistaa ja hyödyntää.

Kommentit

...S... (Ei varmistettu)

Aivan ihana! Tuskin maltan odottaa käyntiä... :)

Mikko – Private Blend

Todella hieno tila, tykkään paljon! Enjoy :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.