Ikuista eleganssia

Inspiroiduin edellisen postauksen kuvista ja lomasta niin, että eilen oli pakko lainata klassikkoleffa Varkaitten paratiisi, joka on kuvattu samoissa maisemissa. Kyllähän siellä vilahteli tuttuja paikkoja, mm. Cannesin Carlton ja Monaco, ja Grace Kelly lumosi jälleen kerran kauneudellaan ja eleganssillaan.Monacossa tuli väkisinkin mieleen tuo Gracen ja ruhtinas Rainierin tarina, joka alkoi juurikin tämän leffan jälkeen Cannesin filmifestivaaleilta vuonna 1955, sekä sen kohtalokas loppu 1982.On ehkä hieman erikoista katsoa, kuinka Grace ihastelee elokuvassa kaupunkia, jonka ruhtinattareksi hän myöhemmin nousee tai kuinka hän kaahailee vuoriteillä, jotka koituivat sittemmin hänen kohtalokseen.
Meillä oli vuosia sitten tapana listata ja katsoa vanhoja klassikkoleffoja uudestaan ja kaivoimmekin nyt taas esille tuon listauksen. Mukana mm. Grand Hotel, Sininen enkeli, Kissa kuumalla katolla, Loma Roomassa, Sopeutumattomat, Skandaalihäät.. Vanhoissa elokuvissa on kyllä sitä hohtoa ja tyyliä. Löytyykö teiltä suosikkeja klassikkoleffoista?
Kuva/Classicmoviesstills.com

Kuva/Onceuponascreen.com

Kommentit

Mari (Ei varmistettu)

Oo, omia lemppareita on mm. Audrey Hepburnin leffat, juurikin tuo Loma Roomassa ja Sabrina..Ostin joskus aikoinaan sellaisen DVD-boxin, jossa on kaikki Hepburnin klassikot, voi kattoa aina uudestaan esim. kipeänä:)

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hyvä lisäys ;)

Kiitos vielä muistamisesta, olen otettu!

Mrs J. (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10296145288895775772

Tuulen viemää, Piukat paikat, Aamiainen Tiffanylla.. Ihania leffoja on vaikka kuinka. Pitäisi itsekin taas katsoa vanhoja klassikoita, kiva kun muistutit :). Niin ja Grace on ihana, niin kaunis ja niin surullinen kohtalo.

Mukavaa sunnuntaita!

Marjukka (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/09750236513174317194

Oijoi, löytyy kyllä! Kaikki vanhat musikaalit ovat ihania, Audrey-boksi löytyy, samoin Tuulen viemää - fidlidii!! Yksi suosikkejani on Daphne du Maurierin kirjaan perustuva Rebekka, jonka näin muutama vuosi sitten musikaalina kaupunginteatterissa. Suomi-filmeistä rakastan Niskavuori-elokuvia! : )

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Heissä molemmissa on kyllä käsittämätöntä hohtoa!

Anonymous (Ei varmistettu)

Cheurbourgin sateenvarjot, Aamiainen Tiffanyllä, Sabrina, Varkaitten paratiisi ja suomalaisista Vodkaa, komisario Palmu.

M (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hyvä vinkki, pitää ehkä itsekin hankkia tuo boxi! Hepburn on kyllä ehdottomasti toinen ikitähti!

Anonymous (Ei varmistettu)

Grace Kelly ja Audrey Hepburn on kyllä niitä omiakin ehdottomia suosikkeja, varsinkin nuorempana tuli katsottua kaikki klassisimmat leffat heiltä..Ehkä nyt voisi taas aloittaa uudestaan;-)

Veera / Stockholm by me (Ei varmistettu) http://stockholmbyme.bellablogit.fi/

Suosikkeja on monia mutta ehkä parhaat on mun mielestä Kissa kuumalla katolla ja Aamiainen Tiffanyllä. Monet muistaa ne naiset mutta musta kyllä Gary Grant ja Gregory Peck oli myös super ihania, niin superhyvännäköisiä ja komeita oman aikakautensa edustajia että huh huh! :)

Hei kuule, mulla on sulle blogissa tunnustus mitä en ainakaan usko että vielä olet saanut. Käy kurkkaamassa jos ja kun sulla on aikaa!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.