Kesäilta ystävien kanssa

Kutsuimme eilen ystäviä kylään – tarkoitus oli suunnitella samalla yhteistä matkaa talvelle. Tein pientä naposteltavaa, joten sekoitin vesimelonia, fetaa ja minttua salaatiksi. Minun teki mieli myös humusta, joten hankin sitä patongin kanssa lisukkeeksi.

Raikas ja kiva salaatti kesään.

Valkosipuli- ja oliivihumus, nam.

Toinen puolisko leipoi amerikkalaisen juustokakun töihin, koska siirtyy syksyllä erikoistumaan ja joutuu näin hyvästelemään edellisen paikan loman alkaessa. Teimme samalla toisen kakun, jota olikin nyt hyvä tarjota. Täydellinen resepti löytyi täältä. Tässä se vielä tähänkin. Mukaan lisäsimme vielä vadelmia tuomaan vähän raikkautta ja tärkeintä on antaa kakun tekeytyä kylmässä ainakin pari päivää – yleensä se viimeinen pala on vasta paras.

Amerikkalainen juustokakku, 15 palaa

Pohja:

200 g Digestive-keksejä 100 g sulatettua voita

Täyte:

400 g Philadelphia-tuorejuustoa 150 g crème fraîchea 1 1/3 dl sokeria 4 kananmunaa 2 tl vanilja-aromia 2 tl sitruunamehua

1. Murenna keksit. Sekoita sulatetun voin kanssa. Painele keksimuruseos voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 24 senttiä) pohjalle. Nosta vuoka kylmään odottamaan. 2. Sekoita tuorejuusto, crème frâiche, sokeri, vanilja-aromi ja sitruunamehu kulhossa. Riko munat yksitellen täytteeseen. Sekoita vatkai-mella tasaiseksi. 3. Levitä täyte keksipohjan päälle. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. 4. Jätä kakku huoneenlämpöön jäähtymään. Nosta jäähtynyt kakku kylmään, ja anna sen jähmettyä 4–6 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Kriittiset vaiheet: – Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Leikkaa ylimääräinen paperi pois. – Painele keksimuruseos tiiviisti vuoan pohjalle, jotta kypsä kakku pysyy leikatessa kasassa. – Nosta täytteen raaka-aineet ajoissa huoneenlämpöön. Niiden tulee olla samanlämpöisiä, jotta täyte ei juoksetu. – Jos leivot kakun ohjeessa mainittua pienempään vuokaan, se tarvitsee pidemmän paistoajan. Jos teet kakun suurempaan vuokaan, paistoaika lyhenee. Kakku on kypsä, kun se hytisee kevyesti vuokaa heiluttaessa, mutta ei aaltoile. – Jos kakun pinta tummuu uunissa liikaa, peitä vuoka leivinpaperilla. Ruskistunut juustotäyte maistuu karvaalta. – Kakun pinta laskee uunista ottamisen jälkeen reilusti, mutta se on silti kypsä. Anna kakun hyytyä rauhassa viileässä useita tunteja.

Kesäistä viikonloppua!

suhteet ystavat-ja-perhe ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.