Kesälomamatka Italiaan

Edellisessä postauksessa fiilistelinkin kesälomaa. Tiedossa on onneksi myös matka, jee! Suuntana tälläkin kertaa Italia, kuten viime vuonna.  Eri kaupunkien yhdistäminen lomaviikkoon onnistui niin näppärästi, että teemme saman nytkin. Lennämme heinäkuussa Milanoon, josta otamme suoraan junan Firenzeen. Se oli niin ihana kaupunki, että sinne on pakko päästä uudestaan. Unohdin jopa itse, että siellähän on myös The Mall, jossa tulee varmaankin käytyä nytkin. Tavoitteena on päästä samalla myös Pradan legendaariseen Space-outletiin, joka sijaitsee samalla suunnalla.

Tässä pari tunnelma kuvaa Firenze-postauksesta.

Näkymä Grand Hotel Cavourin kattoterassilta, yövymme nytkin samassa hotellissa.

Kaunis Firenze

Tiedossa myös hyvää ruokaa ja ehkä vähän viiniä.

The Mall

Firenze-päivien jälkeen suuntaamme takaisin Milanoon. Olemme olleet siellä vain kerran ja ajoitus oli huono – elokuun loppu. Paikalliset olivat lomilla, kaupunki autio ja kuuma. Nyt siis uusi mahdollisuus sille.

Teemme Milanosta käsin myös pari päiväretkeä meille aivan uusiin kaupunkeihin.

Toinen Portofinoon

Ja toinen Venetsiaan.

Sinne voi sitten palata paremmalla ajalla myöhemmin, mutta mahtavaa päästä viimein edes  näkemään kaupunki.

 Kuvat/tripadvisor.com

Can't wait!

Vinkit ovat tervetulleita kaikista kaupungeista!

 

Kommentit

Emmi L. (Ei varmistettu)

Portofino on kyllä ihana, upea ja kaunis! Suosittelen ehdottomasti! Ehkä kauneimpia paikkoja missä oon käynyt. Suosittelen myös jos tonne meette ja aikaa on niin Cinque Terrellä käyntiä :)

Emmi L.
http://happyfeetingblogi.blogspot.com

C (Ei varmistettu)

Siis käyn perheeni kanssa portofinossa jokaikinen kesä - lause katkesi kesken kaiken

Mikko – Private Blend

Siltä se vaikuttikin, mahtavaa päästä sinne! Kiitos vinkistä, katsotaan jos ehtisikin.

Mikko – Private Blend

Apua, uskaltaakohan sinne mennä – kun ihastun paikkaan, on sinne pakko päästä säännöllisesti, ei jää tilaa uusille kohteille... Nytkin tulee suhattua Pariisi – Lontoo – Cannes väliä uudestaan ja uudestaan.
Niin ei paha tuo Etelä-Ranskakaan :)
Toki saa vinkata hyviä lounaspaikkoja, kahviloita & 'nähtävyyksiä' joissa pitäisi ehdottomasti käydä päivän aikana?

C (Ei varmistettu)

Hei! Portofino on maailman ihanin paikka! Itse käyn joka kesä perheeni kanssa siellä (kävin ekan kerran 4kk vanhana ja sinne jäi sydämeni ikuisesti!)tunnen koko paikan läpikotaisin! Itseasiassa tulin portofinosta tänään takaisin etelä-ranskan asuntoomme ja suuntaamme sinne taas tulevina viikonloppuina!!Suosittelen ehdottomasti käymään baarissa belliineillä (kaikki sanovat että maailman parhaita, mutta varautukaa erittäin hintavaan hintaan!). Paluumatkalla milanoon kannattaa vierailla Serravalle designer outletissa jos ostokset siellä jää vähiin! Kysykää ehdottomasti lisää jos on kysyttävää!!

Mikko – Private Blend

O-ou... :) Kiitos paljon vinkeistä, juuri tällaisia paikallisten paikkoja kaipailinkin, ne ovat aina parhaita! Meillä ei ole vielä ihan tiedossa tarkat päivät, jolloin teemme noita päiväreissuja, joten en osaa vielä sanoa. Aikamoista palapeliä, kun haluaisi käydä mahdollisimman monessa paikassa, mutta toisaalta ei aikatauluttaa liikaa päiviä, loma on sentään lomaa ;)

Paula (Ei varmistettu)

Ei taida mahtua tähän reissuun, mutta suosittelisin seuraavalle reissulle Luccaa. Itse olen menossa heinäkuun lopussa Portovenereen.

Mikko – Private Blend

Eihän tuokaan kaukana ole, kiitos (molemmista) vinkistä! Ihanaa matkaa :)

Lilli (Ei varmistettu)

Heippa!
Asiani ei liity ollenkaan tähän postaukseen mutta lueskelin vanhoja kirjoituksiasi ja huomasin että pidät kovasti saint laurentista? Onko sinulla kokemuksia heidän omasta nettikaupastaan? Kiitoksia jos viitsit vastata :)

Mikko – Private Blend

No joo, kannatan enemmän YSL, mutta samaa leiriä kuitenkin. Olen kyllä tilannut sieltä joskus ja nytkin kyselin Monogram-sarjasta ja sain heti vastauksen & hyvää palvelua. Sieltä voi huoletta tilata, toimii hyvin! Älä ainakaan mene Della Margaan! Saat melkein laukun ja lompakon samaan hintaan & paremman elämyksen nettikaupasta. Oliko sinulla jotakin tiettyä mielessä? Ja luulen, että nettikauppaan tulee kohta joitakin aletuotteita, kun Pariisi aloittaa alet.

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Oo nyt olen kyllä hieman kade! Olen itsekin hinkunut tässä Italiaan jo tovin, viime reissusta on jo 2 vuotta. Suosittelen myös Serravalle tai Noventa di Piave -outletia! Venezia on kyllä nähtävä edes kerran elämässä, mutta se on valitettavasti niin turismilla pilattu etten itse varmaankaan sinne enää tule lähteneeksi. Yrittäkää saada jotakin hyviä ravintolasuosituksia (itse olen jo unohtanut kaikki), sillä ruoka saattaa olla todella huonoa ja kallista! Meille sattui viimeksi huono, sitkeä pihvi ja järkyttävä, kylmä lasagne, joka oli löllömpää kuin valmisruoat konsanaan. Palveluakaan ei voinut kehua. Mutta matkoilla sattuu ja tapahtuu :) Ihanaa reissua!

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

nauraa..... :D

Ullalaa (Ei varmistettu) http://www.ullalaa.blogspot.fi

Oi ihana Italia! Oltiin kaksi vuotta sitten isolla porukalla
Alman ja kumppaneiden kanssa Toscanassa. Vuokrattiin talo ja käytiin Firenzessä, Luccassa ja juurikin tuolla The Mall-outletissa. Mielestäni itse Lucca ei ollut "niin ihmeellinen", huomattavasti kalliimpi myös kuin lähikaupungit turistien määrän vuoksi. Suosittelen menemään viinitilaretkeilemään, jos vain aika riittää. Mä voin suositella yhtä tosi hyvää paikkaa, jos kiinnostaa :) Ihana matka teille tulee joka tapauksessa!

C (Ei varmistettu)

Pelottelen teitä hiukan lisää: isäni kävi siellä ensimmäisen kerran 27 vuotta sitten ja sen jälkeen yksikään kesä ei ole jäänyt välistä ilman että siellä kävisi:D sillä perheeni on käynyt portofinossa niin pitkään, emme käy hirveästi "turisteilemassa" jos niin voi sanoa, vaan pikemminki la ja su iltana aperitiiveilla! Silti ehdottaisin että kävelisitte eräälle kirkolle josta lähtee portaat ihan "keskuksesta" näkymät ovat huikeat! (Mi dispiace, en muista sen nimeä! Keltainen on kirkko) kahvitella voi baareissa joita löytyy aukiolta useita! Lounaalle suosittelisin ehkä enemmän santa margheritassa syömistä esim beppe achilli tai cafe del porto tms nimisissä paikoissa. Kumpikin ovat lähes vierekkäin tiellä kohti P.finoa. Kiwi liike vai oliko se mc2 ovat siinä ihan vieressä. Portofinossa monet ravintolat ovat aika turistisia ja hinnat korkeita! Punylla ruoka on hyvää, mutta palvelu on semmoista "pikapalvelua" ja ainoastaan käteinen käy. (Kuten useissa paikoissa, käteiseen kannattaa varautua!) tietääkseni ne missä käymme ovat ainoastaan iltaisin auki:( ystäväni sanovat, että jos kujet punyn vierestä pikkukadulle, siellä on erinomainen ravintola. En ole käynyt enkä tiedä nimeä mutta tiedän että siellä on semmoinen! Hekin ovat kovia portofino kävijöitä joten tuohon voi luottaa! Toivottavasti tästä romaanista on hyötyä! P.s. Minä päivänä olette menossa? Jos kato törmättäisiin siellä :D

Mikko – Private Blend

Meilläkin oli pitkään tauko, mutta nyt on taas Italia-vaihe päällä.
Joo pitää katsoa vähän ravintolavinkkejä. Onhan Venetsia pakko nähdä, mutta tajusin tosiaan, että siellä voi olla vähän rajoitetumpaa tuo liikkuminen :)

Kirsi (Ei varmistettu)

Hei, mahtavaa matkaa! Itse asuin Firenzessä 8-vuotta, joten ajoittain sinne on ikävä.. Kuten edellinen kirjoittajakin totesi, Lucca on hieman tylsänpuoleinen,mutta Siena sitäkin kauniimpi. Tehän menette sinne parhaimpaan ale aikaan,joten voi olla ettette tarvitse vierailuja outleteissa ;)

Mikko – Private Blend

Ooh, onnekas – varmasti mahtava kokemus!
Olisi niin täydellistä ottaa vain auto ja tutkia näitä eri kaupunkeja.
Totta, viimeksi olimme kesäkuun puolella ja alet eivät olleet vielä alkaneet. Olen kyllä hassannut aika hyvin lomarahat jo nyt aleissa ja nettikaupoissa, joten voi olla vähän hiljaista...

anni (Ei varmistettu)

Suosittelen lämpimästi Veronaa, Romeon ja Julian kaupunkia! Sopivan kompakti shoppailuun, ihana ilmapiiri, elegantti iltaelämä ja tietenkin Arena di Veronan oopperakesä!

Veronaan poikkeaminen on kätevä yhdistää Venetsian matkaan, se kun on siinä Milano-Venetsia moottoritien puolimatkassa.

Buon viaggio! :-)

Mikko – Private Blend

Kuulostaa hyvältä! Tuolla reissulla tuli varmasti nähtyä paljon! Venetsia on kyllä kiva nähdä, se on varmasti elämys.
Niin ties vaikka sieltä löytyisi sinisistä helmistä tehty ranneke.
Kiitos - ja ihanaa kesää :)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Ei enää tule liikaa wau elämyksiä ja muutama vuosi sitten olimme 30 pv autolla Euroopassa. 1 ehdoton kohokohta oli Venetsia.
En yhtään tiedä miksi emme ole ikinä kaupungissa ollut, mutta hyvä että tuli käytyä.
Kaupunki on niin uniikki.
Lisänä loistava shoppailupaikka. Ostin paljon lasista tehtyjä todella kauniita koruja tuliaisiksi, jotka maksoivat vain muutamia euroja.
Ihanaa, ihanaa matkaa !

Mikko – Private Blend

Onnea, Wordpress sanoo tämä oli 100 kommenttisi! Kiitos siitä :) En kuitenkaan laita erästä tiettyä korua kuoreen. Katsotaan sitten 1000 kohdalla ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.