Kiasmassa

Muistin lauantaina, että Kiasma on auennut remontin jälkeen ja siellä on esillä laaja Robert Mapplethorpen valokuvanäyttely - sinne siis. Täydellistä tekemistä lauantaipäivälle. Tuntui melkein kuin olisi ollut ulkomailla, kun näyttelyissä tai museoissa tulee käytyä yleensä enemmän matkoilla.
Mietin jopa hetken, että onkohan huono idea mennä lauantaina tuonne - että kuinka pitkät jonot mahtavat olla. Mahduin ihan hyvin mukaan.

Kiasma on avannut jälleen ovensa puoli vuotta kestäneen remontin jälkeen. Kiasman uudeksi johtajaksi on myös nimetty juuri Leevi Haapala. Uutta ilmassa siis!

Kiersin myös esillä olevat Elementit ja Face to Face -näyttelyt. Huomasin myös, että syksyllä esille nousee Jani Leinosen uusi näyttely.

Face to Face -näyttelyn kekseliäitä taideteoksia tutuista pakkauksista.

Kiasmasta voi ihailla samalla myös kaupunkimaisemaa ja talon arkkitehtuuria.

Robert Mapplethorpen työt eivät olleet minulle ennestään kovinkaan tuttuja, joten korkea aika tutustua tämän uraauurtaneen taitelijan töihin.

1970-luvulla Robert alkoi kuvaaman hetkiä lähipiiristään ja New Yorkista. 

Robert on sanonut, että jos hän olisi syntynyt aikaisemmin saattaisi hän hyvinkin olla kuvanveistäjä. Tämä näkyy veistoksellisissa mustavalokuvissa.

Osa veistoksista oli sijoitettu K18-osioon siististi verhon taakse.

Mapplethorpe on myös ottanut paljon potretteja näyttelijöistä ja taitelijoista. Hän on kuuluisa muun muassa Patti Smithistä ottamistaan kuvista.

Myös kukat ovat yksi hänen suosima aihealue.

Kiasma on kyllä hieno rakennus ja tässä kivaa lauantaitunnelmaa. Olisi aika virkistävää käydä missä vain museossa myös keskellä arkipäivää. Pitää muistaa, jos joskus tarvitsee etäisyyttä johonkin pulamaan työssä tai vaikka ideointipäivän yhteydessä.

Myös museokaupan ilme on uudistunut ja pitääkin muistaa Kiasma Café.

Museokaupoista löytyy aina kaikkea kivaa, nämä on hyvä pitää mielessä, kun etsii jotakin lahjaa.

Inspiroivaa päivää!

Kommentit

phocahispida

Olipa kiva nähdä vilaus uusituista tiloista ja tuoreimmasta näyttelystä!. Kiasma on yksi suosikkikohteistani Helsingissä, sinne on jotenkin matala kynnys piipahtaa vietättämään aikaa yksin / kaverin kanssa ja itse asiassa myös lapsen kanssa. Ainakin Kimpassa-näyttelykäynnillä riitti nähtävää kaiken ikäisille. Mutta valokuvapainotteinen näyttely voi tosin vaati aikuiselta enemmän aktiivisuutta, että saa kiinnostuksen pysymään yllä...

Mikko – Private Blend

Kävin viimeksi Kimpassa-näyttelyssä, mutta Kiasmassa voisi tosiaan käydä useammin - siellä on kansainvälistä ja kivaa tunnelmaa. Ja veikkaan, että Kiasmassa tulee tapahtumaan lähivuosina paljon uutta. Ja ihan totta, että tuolta löytyy kaikille jotain.
Totta, mustavalkokuvat eivät ole lapsesta ehkä ihan niin kiinnostavia, mutta esim. tuo Elements ja Face to face -näyttely inspiroi varmasti myös lapsia!

phocahispida

Odotellaan itse asiassa lapsen kanssa kavereita Kiasmakierrokselle paraikaa eli pianhan se tulee testattua! :)

Mikko – Private Blend

Mahtavaa :) Teillä näytti olleen hyvä ja antoisa vierailu, kiva!

Kommentoi