Lääkärinvala ja valmistujaiset

Kuten varmasti monessa muussakin mökissä, meilläkin juhlittiin viikonloppuna valmistujaisia. Toisen puoliskon publiikki oli juhlavasti Helsingin Yliopiston päärakennuksen juhlasalissa torstaina, jossa olimme kuuntelemassa lääkärinvalan vannomista. Juhlimme kevyesti perheen kesken ja suuntasimme  illalla Gaijiniin syömään. Perjantaille kutsuimme sitten hänen ystäviään kakkukahveille. Perheen kanssa juhlimme myöhemmin vielä railakkaammin, kun saadaan koko porukka kesällä Suomeen. 


Hyvin perinteikäs ja juhlava publiikki.
On näissä valmistujaisissa aina sitä omaa tunnelmaa; suunnatonta iloa, mutta myös haikeutta. Oli siinä itselläkin tippa linssissä, kun seurasi toisen päättötodistuksen saamista ja lauloi suvivirttä pitkästä aikaa. Ja mikä urakka nuo kuuden vuoden opinnot olivat! Jo pelkästään vanhan kunnon pääsykoekirja Galenoksen kanssa vietetyt keväät olivat ihan oma (hullu) elämyksensä. Ja lopulta se riemu ja ilo, kun uurastus palkittiin sisäänpääsyllä.Sitten alkoikin sanoisinko hyvin intensiivinen kuusivuotinen, jonka toinen puolisko suoritti tunnollisesti, kiitettävin arvosanoin ja tahdilleen.
Monikaan ei varmasti tiedä, kuinka ohjattua lääketieteellisen opinnot ovat. Siis tosi hyvä juttu ja syytäkin on. Mutta ajattele, että JOKAISEN pakollisen opetuksen jälkeen piti hakea 'reissuvihkoon' opettajan kuittaus. Ja jos yksikin opetus jäi välistä, niin siinä olikin sitten ihmettelemistä, miten sen paikataan, usein pitkillä kirjallisilla töillä.Mutta siis hienoa, että Helsingin lääketieteellisen tiedekunnan opetuksen taso on niin laadukasta ja resurssit hyvät - ei siis ihme, että se on top 5 joukossa Euroopan lääkisten listauksessa.
Vaatiihan tuo saavutus ihan omanlaista sitkeyttä ja luonnetta, itse en olisi siihen pystynyt. Hatunnosto siis kaikille urakasta selviytyneille ja varsinkin yhdelle erityisesti. Sitten vain kohti uusia haasteita työelämässä ja jossain vaiheessa todennäköisesti erikoistumaankin! 
Torstai-ilta meni siis myös siivoillessa, tarjoiluiden valmistelussa ja paikkojen kuntoonlaitoissa. Harvoin sitä on 15 henkeä kylässä, mutta kerrankin astiasarjojen keräilystä on hyötyä, kun voi käyttää koko repertuaaria. Melko Iittala painotteista tuo valikoima on, 'juhla-astiastona' meillä on Aika Graphic, aterimina Artik ja laseina Essencet.

Tässä tarrapoliisi-koulukunnalle herätys ;) Lasit olivat pääosin käyttämättömiä, eikä niitä ruvettu liottelemaan.
Oma pikalounas ennen vieraiden saapumista.
Tunnelmia hauskasta ja mahtavasta illasta.


Koti täyttyi onnittelukukista.
Maddy sai kerrankin omasta mielestään tarpeeksi huomiota.

Turvauduimme suolaisessa tarjoilussa vakkarisalaattiin, jossa on pastaa, pestoa, kirsikkatomaatteja, paprikaa, oliiveja, kapriksia ja erilaisia juustoja. Mukaan voi toki lisätä mielen mukaan melkein mitä vain. Satsin pyöräyttää suhteellisen vaivattomasti, joten tämä on kiitollinen isommalle porukalle. Maistuu myös kylmänä juhlien jälkeen ;)Juhlatarjoilut kruunasi mainio Nicolas Feuillatten samppanja ja wieniläis-henkisen Krulla-konditorion aivan täydellisesti teemaan ja kesäiseen juhlaan sopinut mansikoista & samppanjasta tehty Prickelnde Erdbeere-moussekakku. Molemmat olivat erittäin ystävällisesti tarjottu yhteistyönä ja ne tosiaan tekivät juhlan, näistä vielä hieman lisää myöhemmin.

Juhala
pöydän tähdet.
 Krullan samppanja - mansikka-moussekakku.


Lisäkakkuna oli Ekbergin Kenya-suklaakakku.
Pieni juhlija väsähti lopulta, kun oli joutunut vastaanottamaan niin monta erää vieraita.
Tästä jatketiin vielä juhlintaa kaupungille. Kiitos vieraille, oli huippuhauskaa!Ja onnea tietenkin sankarille - olen sinusta niin ylpeä!
---
On Friday, we celebrated my spouse's graduation, so now we have a doctor in house ;) Had a blast with some excellent company, thanks to all the guests. Have a nice Sunday!

Kommentit

Saija (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/02148101403147842103

Ihanaa kun publiikit järjestetään päärakennuksella, tuo sellaisen oman lisänsä juhlaan. Ja mulle iski kauhea ikäkriisi, kun mietin että mun publiikista on kohta 10 vuotta, iiik. Vanhana valmennuskurssin pitäjänä Galenokset ovat liiankin tuttuja, vaikka lääkistä en ole käynyt. Tuntuu niin oudolta, kun niitä ei enää käytetä.

Upea saavutus toiselta puoliskolta, paljon onnea hänelle! Ja kauniit juhlat olette järjestäneet.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Ehdottomasti kelpaa! Ja joo, toinen vähän väsähti, kun piti juosta aina ovelle ja sitten taas valvomaan, mitä vieraat taas tekevät.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Oli kyllä kivat juhlat! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Onnea vastavalmistuneelle! Ulkomaillahan sitä mennään Medical Schooliin, tuliskohan nimitys tuosta koulumaisuudesta? Mä asun erittäin vanhoillisessa maassa ja täällä varsinkin vanhukset kutsuvat lääkäreitten vaimoja Frau Doktoreiksi. Tunnen itseni jotenkin aina noloksi tuen kuullessani(mieheni on kirurgi), mutta Kai siitä vois olla ylpeäkin;)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Aah, no kiva jos tämän ilahdutti. Hyviä uutisia ja tunnelmia on aina ilo jakaa :)
Ja kiitos onnitteluista! Se on kyllä varmaa, tuossa ei kyllä pärjää ellei ole vihkiytynyt asialle!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos onnitteluista :) No, pitäisi muistaa säilyttää sävy myös arjen pyörteissä, ei aina niin onnistunut lopputulos ;)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos huolesta, mutta en jätä Maddyä koskaan yksin ulos. Juurikin ison arvaamattoman maailman takia. Sitä varten on isot laukut ;) Lähistöllä asuu kyllä pelottavan saman näköinen kaveri, joka on voinut olla tuolla. No toivottavasti hänen ei tarvinnut olla kauaa yksin :) Iloista kesää myös sinne! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Heh, tuli mieleen, että toivottavasti mun kirjoitus ei kuulostanut miltään "kukkahattutäti" -luennolta, ei ainakaan ollut tarkoitus :) Itselläni on ollut chihu, joten "he" ovat erityisen lähellä sydäntä ja riippii, jos joku jättää niin avuttoman yksilön yksin - eikä näkemäni "Maddy-kopio" ollut miesseurassa, vaan jonkun tyttösen hoivassa.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Ei tullut :) olen itse ihan samaa mieltä, ei saa jättää pieniä yksin!

Lady of the Mess (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10063038958242165775

Onnentoivotukset valmistumisen johdosta - asia, jota kelpaa juhlia useaankin otteeseen! Ja pikku juhlija on vallan hurmaava;)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Tuossa salissa oli kyllä juhlan tuntua! Ja eihän 10 vuotta nyt ole niin pitkä aika :)
Kiitos, kiitos! :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Tuo on kyllä hieno ja tärkeä koulu! Vähän pelottavaakin kuinka suuri vastuu työssä on. Itse stressaan ja heräilen aivan mitättömistä rästitöistä, niin entäs sitten tuossa ammatissa. Saa kyllä olla rautaiset hermot, mutta pitää opetella myös armolliseksi itselle.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Aah, toki. No aika mukavan annoksen (.n 10 hengelle) saa 1-1 1/2 pussilisesta keitettyä pastaa, pari rasiaa kirsikkatomaatteja, pari parikaa, 1 purkillinen kapriksia, 2-3 purkillista pestoa, pari isoa pakettia kahta erilaista juustoa pilkottuna.
Ja sitten voi vähän katsoa, että kaikkea on sopivassa suhteessa. Tein tuon edellisenä iltana, jotta se sai vähän maustua. Pestoa on hyvä lisätä, jos se on imeytynyt. Juustot lisäsin varmuudeksi vasta, kun laitoin salaatin esille.
Kerro jos kysyttävää! :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos kommentistasi! Pakko kysyä, mistä jutuista et tykkää? Mielenkiintoista kuulla!
No ei, ne Ikean tarrat pitää ottaa heti pois! ;) No joo, vaikka kaikki suomalaiset kodit ovat varmasti täynnä Iittalan astioita, ettei siinä ole mitään ihmeellistä.
Rentoa viikonloppua!

Matti (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/13872404350863039225

Hyvän kysymyksen heitit! Yleisesti ottaen tykkään blogistasi, koska en sitä varmaan muuten lukisi. :D Esimerkiksi laukkuihin liittyvistä postauksista en pidä, mutta se johtuu siitä, että ne eivät minua kiinnosta. Toisinaan tekstien vaikutelma on ns. päälleliimattua ja tulee sellainen too good to be true -olo. Mutta tämähän on mielestäni lifestyleblogien "ongelma" yleisestikin. Kauniiden esineiden ja luksustuotteiden keräilyssä ei sinänsä mitään pahaa ole. Onhan kuvataidettakin haalittu koteihin aina. Tietysti siitä paistaa läpi tietynlainen elitismi, jota voisi laajemminkin pohtia eettis-ekologisesta näkökulmasta. Itsekin satsaan laadukkaisiin vaatteisiin ja asusteisiin myös esteettisistä syistä, mutta ennen kaikkea siksi, että ne yleensä ovat kestäviä eikä näin ollen ole tarvetta hankkia vaikkapa kymmeniä paitoja, kun on muutama hyvä, joita voi käyttää vuosia. Pidän siitä, että blogistasi saa hyviä vinkkejä ja mm. asupostauksia on hauska katsoa. Mukavaa, että niitä on nykyään enemmän! Suurena Pariisi-fanina nautin lukea matkajuttuja ja katsoa kuvia - muistella omia matkoja ja suunnitella uusia! :) Pariisi haun kautta taisin aikoinaan blogisi löytääkin! Mukavaa viikonloppua sinnekin!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos, että jaksoit vastata ja kiitos oikein hyvästä kommentista! Hauskaa saada vähän rakentavaakin palautetta välillä! Pitäisikin ehkä tehdä joskus kysely, mitkä aiheet kiinnostavat ja mitkä eivät.
No joo olen halunnut pitää blogin positiivisessa hengessä, vaikka ei siinä niin paljon kaunistelua ole Mutta voisihan sitä joskus vastapainoksi postata myös niistä aamuista, kun haluaisi vain jäädä kotiin ;)
Tuo näkökulmasi on kyllä enemmän kuin aiheellinen!
Ja joo noita matkakuvia on kyllä itsekin ihana selailla arjen keskellä.
Mahtavaa viikonloppua myös sinne!

Hekku (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/13444153753568705024

Mun veljeni on myös lääkäri, ja tuo valanvannomistilaisuus oli tosi hieno ja tunnelmallinen - varmaan vielä monin verroin, kun valmistumassa on oma puoliso, jota on tukenut koko pitkän matkan ajan. Onnea tuoreelle lääkärille, jonka opintomatka jatkuu vielä koko elämän mittaisena!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Oli kyllä hieno tilaisuus! Ja meillä molemmilla on vähän outo fiilis, että nytkö tuo vaihe on takana? Toki edessä on erikostuminen ja pitäähän sitä osaamista ja työ laatua vaalia aina, kuten valassa vannottiin.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos - ja se oli! :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Oli kyllä upeat tarjoilut, ainakin kakun ja kuohuvan osalta - salaatista en niin tiedä :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Tuo mansikka-mousse-kakku sopi kyllä täydellisesti tällaiseen juhlaan!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) Ja hei hauska saada kuulumisia uudesta majapaikastanne! No joo, kuulostaa kyllä isoilta päätöksiltä!

Ihastuin silloin tuohon sarjaan, kun se on moderni ja ajaton. Vaikka se lopetettiinkin sitten aika nopeasti - mutta sainpahan täydennettyä edullisesti ne 30 kahvikuppiparia...
:) Niin, totta noissa on tuo kaiverrus, joten tarrat voisi näpätä pois.

Aurinkoista viikkoa!

Tibs (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07751852044422940812

Onnittelut vastavalmistuneelle! Huippusuoritus! Ihanat tarjottavat teillä...

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :)
Ajattelinkin ottaa kuvan juuri tätä aihetta varten ;) No, minusta lasit vain näyttävät niin alastomilta ilman tarraa. Ja on tuo logokin designia :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

:) Joo, toinen on keräillyt voimia viikonlopun ajan.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Ja hei, kiitos sinulle inspiroivasta blogista - jäin huokailemaan tuota teidän upeaa kylpyhuonetta!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos onnitteluista :) Niin, mutta ei saa ulkomuodon hämätä. Maddy ei aina jaksa olla paikallaan paijattavana, joka tulee monelle yllätyksenä, kun se näyttää noin rutistettavalta. Se sanoo kyllä nopeasti, että nyt riittää :)
Ooh, mahtava ele!!

Anonymous (Ei varmistettu)

Paljon onnea täältäkin, upeaa:-) Ja todella hienot kattaukset ja tarjoilut shamppanjoineen, nuo kakut näyttävät mahtavilta, varsinkin tuo Krullan, nam! Sanna

Suvi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/05388898690308110918

Ihana pikkujuhlija. :) Ja paljon onnea täältäkin. Ihanat kakut teillä olleet juhlissa, ehkäpä suuntaan itsekin seuraavan kerran Krullaan kakkuostoksille. :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

:) Kiitos - niin no onhan se tullut isoksi osaksi arkea, mutta niinhän se menee ja kuulukin mennä. Itse tajusin, että meillä ei ole tiedossa yhtään häitä tänä kesänä - niihinkin on aina iloa osallistua!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Heh, arvasin :) Veera komppaa varmasti myös tässä sinua.
No joo, kyllähän ne saa halutessa pois. Meillä säilytetään suurintaosaa näistä ja valkkari- & punkkulaseista varastosta, josta raahasin nämä nytkin. Ehkä aktiivisemmassa käytössä nuo otettaisiin pois. Mutta toisaalta, ei ravintolassakaan noita tarroja roikotetta mukana...

Sara S. (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/16741516084251602707

Upeat juhlat järjestitte, nuo kakut ovat tosi herkullisen näköisiä, nams ! Onnea täältäkin vastavalmistuneelle, hieno suoritus josta kannattaa olla ylpeä !

Anonymous (Ei varmistettu)

Mahtavaa, suurenmoiset onnittelut uudelle lääkärille! Upeaa, että meillä Suomessa valmistuu noin tunnollisia sellaisia ja että koulutus on niin huippua. Arvostan lääkärinammattia kovasti. Se ei ole mitään huuhaatouhua. Olen itse ollut elämäni aikana muutaman kerran kovasti sairas ja lääkäri (ja hyvät lääkkeet) on minut hoitanut kuntoon. Kiitos ja kumarrus ja onnea uuden lääkärin työuralle!

On myös hienoa, että meillä on tuollaisia arvokkaita ja tunteellisia tilaisuuksia.

T. Maija

Anonymous (Ei varmistettu)

Kiitos Mikolle taas kerran kivasta tekstistä ja ihanista kuvista. Onnea uudelle lääkärille. Työ tulee olemaan rankkaa, mutta palkitsevaa!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos onnitteluista! Pulaa lääkäreistä on tosiaan ja näköjään nuo töiden kyselemiset onnistuvat aika sutjakasti.

Anonymous (Ei varmistettu)

Onnea molemmille tuosta saavutuksesta! Tokihan puolison osa on myös ollut tärkeä opiskelijaa tukiessa!
Mulla ei ollut valmistujaisjuhlia lähipiirissä tänä vuonna, mutta pääsinpähän siihen fiilikseen noiden kuvien kautta. =)

Tuija (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10011255855727424148

Onnea valmistuneelle! Ihanan herkulliset tarjottavat, vaikka tämä tarra-poliisi meinasikin saada slaakin ;) Tarrat muuten lähtevät nykyään pois ilman liotusta! Kiitos kivasta blogista :)

Terv. Tuija form follows function- blogista

maiju (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07818912265627518739

Hyvältä näytti tarjoilut. Voi pientä Maddya, raskastahan tuollaiset juhlat ovat pikkuiselle.

Mapsi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07156146443748376866

Kauniit juhlat teillä! Onnea myös omasta puolestani tuoreelle lääkärille, tsemppiä työuralle! Ihanaa myös, miten kauniisti ja kunnioittaen puhut puolisostasi, siinä olisi monella mallin ottamisen paikka :)

Viettäkää ihanat juhlat!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos, oli kyllä hauska loppuviikko!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Niin, tästä on tosiaan kaksi koulukuntaa :) Minusta ne tuovat ryhtiä ja ilmettä lasiin, mutta tosiaan en ole koskaan jäänyt kaipaamaan ravintoloissa noita laseissa.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hei, jee voin käyttää tuota nimikettä ;)
No ei, hauskaa, että ammattia arvostetaan noin! Ja tuo koulunimitys on kyllä osuva.

Anonymous (Ei varmistettu)

Tarrapoliisi ilmoittautuu heti ja valppaana - silmiin sattuu, auts! Tosiaan ei tarvitse lioittaa ja helposti lähtee niin, kun pisttää uudet lasit tiskikoneeseen ja ohjelman jälkeen kun lasi on vielä lämmin, vetäisee sen pois.
Upeannäköiset kakut ja siis myös hyvänmakuiset?
Onnittelut kotiin, hieno suoritus! :)

Gloria

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos :) On kyllä upea virstanpylväs!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/06089719099019310341

Onnittelut! :)

Jennifer (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/13275631117265805009

Mä en taas vois kuvitellakkaan ottavani iittalan viinilaseista noita tarrojaa pois! :D Oon aina tykänny niistä, en oo koskaan nähny kellään tarrattomia laseja :)
Nätisti katettu pöytä! :)

Betty (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/10825971874176177482

Onnea puolisolle ja myös sulle puolison tukemisesta! :) Varmasti oli hieno hetki. Herkullisen näköiset tarjoilut!

Anonymous (Ei varmistettu)

Voisiko salaatista saada hieman tarkemman ohjeen tumpelolle sopivan, jossa määriä ja ainesosia tarkemmin? Juhlat tulossa ja tällaista juuri tarvitsen. Onnea valmistuneelle?

Anonymous (Ei varmistettu)

Maailma/Suomi/Helsinki on super-super pieni (tai sitten olen väärässä), mutta taisin tavata Maddyn Pietarinkadun K-marketin edessä lauantaina. Toinen oli ihan hirmu peloissaan yksin kaupan edessä suuressa maailmassa ja isojen ihmisten kulkiessa ohi. Melkein olisi tehnyt mieli käydä halaamassa, mutta M olisi todennäköisesti saanut sydärin - minä sen sijaan pelkäsin pikkuisen puolesta, sillä ei ole tavatonta Helsingissäkään (valitettavasti!!), että pieniä koiria viedään kauppojen edestä :( :(

Ja tupla-hassua on, että bongasin tämän yhtäläisyyden blogisi satunnaislukijana - jos siis edes puhutaan samaisesta hauvelista :DD Iloista kesää kuitenkin Maddylle ja omistajalle! :)

Anonymous (Ei varmistettu)

Onnea paremmalle Puoliskollesi! Saako kysyä minkälaisella alalla itse olet?

Sannu

Pages

Kommentoi