Lontoon ostosvinkit

Minulta pyydettiin jo ennen kesää vinkkejä siitä, miltä kaduilta ja alueilta Lontoossa löytyvät omasta mielestäni parhaat tavaratalot ja kaupat. Tässä viimein koottuna hieman niitä, toivottavasti ne ehtivät ajoissa ja niistä on iloa muillekin syksyllä Lontooseen suuntaaville. Voi kuin itselläkin olisi tiedossa matka taas tuonne!
Kiersimme jostain ihmeen syystä pitkään Lontoon kaukaa, kun se oli mielikuvissa liian kallis ja sateinen, kunnes sitten tulimme viimein järkiimme ja suuntasimme suoraan Lontoon aleihin. Sen jälkeen ei ole ollut paluuta ja mikään muu kaupunki ei ole oikein peitonnut tuota. Lontoo on kivan monipuolinen, kompakti ja helppo. Ja jos ajatellaan vain shoppailua, niin aleaikaan se on verraton: Harrodsin, Harvey Nicholsin tai Selfridgesin valikoimat eivät petä koskaan. Täältä löytyy aiempia vinkkejä Lontooseen.

Sloane Streetiltä ja Old Bond Streetiltä löytyvät merkkiliikkeet.
Tavaratalojen kenkäosastot ovat mahtavia, tässä Selfridgesin.
Regent Street on myös shoppailijan unelma.
Kauppojen suhteen aika hyvä alue on Knightsbridge. Olemme pari viimeisintä kertaa ottaneet hotellin suoraan Sloane Streetiltä, koska siinä vieressä on Harrods, Harvey Nichols ja Sloane Streetin merkkiliikkeet: Bottega Veneta, Prada, Hermès, Saint Laurent, Fendi...


1. Harrods2. Brompton Roadilta löytyy mm. Burberry, Zara, Massimo Dutti...3. Harvey Nichols4. Sloane Street

 1. Old & New Bond Street on toinen Lontoon ostoskeskittymä Mayfairin alueella.2. Selfridges on ihanan massiivinen.3. Oxford Streetiltä löytyy kyllä paljon liikkeitä, mutta koitamme kiertää sen ihmisvilinän takia aina sivukatujen kautta. Oxford Circusille kannattaa rynniä H&M ja Topshopin/Topmanin takia.4. Regent Streetiltä löytyvät mm. Uniqlo, Zara, H&M ja COS.5. Liberty-tavaratalo on mukavan sympaattinen, muistaakseni vanhin Lontoon tavarataloista.

1. Old Bond Streetiä pitkin kannattaa suunnata ylös. Sieltä löytyvät Dolce&Gabbana, Saint Laurent, Cartier, Chanel, Bottega Veneta. Samoin kadun loppupäässä Hermèsin ja Burberryn lippulaivamyymälät.2. Mount Street on vähän sivussa, mutta ehdottomasti koukun arvoinen - mm. Louboutin, Céline, Balenciaga, Lanvin ja Marc by Marc Jacobs majailevat täällä.3. Savile Rowlle pystyy suunnistamaan melkeinpä jo Abercrombie & Fitchin jonon ja tuoksun perusteella. Kyseinen liike sijaitseekin aivan kadun alussa, mutta mikä tärkeämpää, Lanvinin ja Alexander McQueenin miestenliikkeet löytyvät hieman pidemmältä samalta kadulta..
Suosikkiliikkeet ja tavaratalot löytyvät siis mukavasti muutamalta kadunpätkältä ja vitsailenkin usein, että Lontooseen voisi mennä vain lauantaiksi ja ehtisi silti käymään tärkeimmät läpi. Niistä Exceleistä on hyötyä, shoppailu onnistuu tehokkaasti ;) Sitten jälkimmäiset päivät voi viettää puistoissa ja kahviloissa istuen, people watching kunniaan!

Jos sinulla on hyviä vinkkejä kivoista kaupoista tai uusista alueista, niin kerro toki!

Kommentit

Saija (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/02148101403147842103

Lontoo on vain niin ihana, meillä myös ihan ehdoton suosikki kaupunki. Jos joskus on aikaa niin suosittelen käyntiä Richmondissa etenkin näin syksyisin. Metrolla pääsee ja Lontoon hälinän jälkeen jokiseutu ja rauha on kivaa vaihtelua. Pubit Thamesin rannalla ovat mahtavia ja niin ihan peri brittiläisiä. Siellä on myös maailman paras Intialainen ravintola ja UK:n onnellisimmat ihmiset :).

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiva, ihana matka tiedossa! No olemme olleet viimeksi Millennium Hotel London Knightsbridgessä ja The Cadogan Hotelissa, molemmat ovat Sloane Streetillä. Cadogan oli ihana, mutta tuo huoneistohotelli on varmasti kätevä myös! Ihanaa suunnitella tulevaa matkaa, kiva jos vinkeistä oli hyötyä ja jos teillä on aikaa käytkää Bicester Villagessa.

Hyvää viikko myös sinne! :)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Hyvin tuli perille! Välillä nuo laitteet ovat vähän oikukkaita.
Kiitos vinkistä, tuollaiset paikat ovat hauskoja!

lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Ja Lontoossa on vaan ihana olla. Tietty kannattaa tehdä lista kaupoista ja paikoista missä haluaa käydä, mutta pitää jättää aikaa siihen että vaan on. Ottaa kupin teetä, tietenkin ja katsella ihmisvilinää.

Aina kun joku tuttu lähti käymään Lontoossa, nakitin käymään Primarkilla, joka on sinällään myös nähtävyys ja tuomaan minulle tämän :

http://www.ostolakossa.com/2012/10/organizer.html

Vasta viime keväänä tämän lopulta sai kun koulukaverini lähti käymään ensimmäistä kertaa eläessään Lontoossa. Toi niitä samalla muutaman muillekin, samoin itselleen. Olin lauantaina samaisen koulukaverin valmistujaisissa ja siellä puolet olivat niitä jotka olivat saaneet tämän loistotuotteet tuliaiseksi ja puolet jotka eivät saaneet ja kaikki olivat siitä asti yrittäneet saada sitä toista kautta.

Minut juhlissa esiteltiinkin ihmisenä, joka toi yleiseen tietoisuuteen Organizerin.

Loisto-ostos !

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Se on - ihana! Voi kun pääsisin sinne taas pian! Kiitos vinkeistä, näitä ei ole tullut testattua :)

Mapsi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07156146443748376866

Voih, arvaappas otanko tämän ihan paperille tulostettuna! Kyllä vain!
Meillä perheen kesken Lontoon reissu tulossa hiihtolomalla. Hotellin suhteen vielä vähän arpomista, joten kerrohan missä hotellissa yövyitte? Toisaalta meitä on viisihenkinen porukka, joten voi olla, että kallistumme johonkin huoneistohotelliin, missä saa tehtyä aamupalat lapsille itse..

Lapsetkin on jo aivan innoissaan reissusta (vanhemmat varsinkin) kun olen kertonut edellisten matkojeni kohokohtia, nähtävyyksiä ja shoppailua.. eikä ihan vähiten keskimmäinen 12vee tyttö...kun siellä Lontoossa olis varmaan kaikkia "ihq juttuja One Directionista"... huoh, lähde niiden kanssa sitten ;)

Mutta kiitos näistä vinkeistä, totta tosiaan poimin tuolta noita joitain ja kiva kun löytyy varmaan kauppoja myös miehille näistä mainitsemistasi, joten saan miesväenkin (toivottavasti) innostumaan shoppailusta edes vähän..

Kivaa alkanutta viikkoa Sinulle Mikko!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Joo pitää olla ainakin ensimmäisellä kerralla listattuna kivat paikat, niin ei jää mitään tähdellistä välistä. Seuraavilla kerroilla voi sitten vain olla ja ihmetellä :)
Ai niin kerroitkin tuosta joskus aiemmin, ihan näppärän kuuloinen keksintö.

lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Oi, pahoittelen toistosta. Toisaalta jos on loistotuote, silloin sitä pitää mainostaa jatkuvasti :)

Primarkin kassajonot ovat vaan aina niin pitkät, ne syö helposti heikoimmat jonottajat pois.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Saa ehdottomasti suositella! :) Kuulostaa hurjalta jonottamiselta ja paikalta...

Anonymous (Ei varmistettu)

Oikein hyvä Lontoo-info. Kyllä, lauantaipäivän aikana ehtii monta kertaa Old/New Bond Streetin päästä päähän:D

Puolison ykköskohde! Henkinen kotikaupunki, kuten hän vitsailee. Majoitumme yleensä Dorchesteriin, josta on lyhyt matka Harrodsille, Old/New Bond Streetille ja muutamaan muuhun mukavaan paikkaan.

T. Maija

CurryKaneli (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/12831500786013787093

Toivottavasti tämä kommentti ei näy kahta kertaa, mutta iPad temppuilee taas. Tai olisiko vika käyttäjästä:). Lontoo on ihana, olen opiskellut siellä yhden syksyn. Yksi paikka josta tykkäsin on Bluewater Shoppingcenter. Siellä on monta peruskauppaa ja runsaasti ravintoloita, joissa voi virkistäytyä ostosten lomassa. Lisäksi plussaa tulee siitä, että sisätiloissa on kiva olla sateella :). Matka Lontoosta sujuu junalla vajaassa tunnissa. Lisää tietoa löytyy osoitteessa www.bluewater.co.uk.

Elle-Marie (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/01519789755088745072

Loistava postaus!
Ps. Blogistani löytyisi sinulle haaste!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiitos lisäyksestä ja vinkistä! Pitää ehdottomasti käydä tuolla seuraavalla kerralla.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Kiva, jos tästä oli iloa! Ja kiitos muistamisesta! :)

Dahlia (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/15688592522592556586

Oi vasta Lontoosta alle viikko sitten kotiutuneena tuli ihan ikävä heti takaisin! <3 Hyvä shoppauskaupunki josta löytyy kyllä kaikille kaikkea, mutta myös ne puistot ja ihmisten katselu, se se vasta on Lontoota <3

h_eidi (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/07519124015930803031

Kiitos paljon tästä postauksesta. Lontoo on ollut mielessä seuraavien matkakohteiden joukossa ja tästä sai paljon hyviä vinkkejä. Mahtavaa, kun jaksat tehdä aina niin loistavia infopaketteja :).

Ohituskaistalla (Ei varmistettu) http://ohituskaistalla.com/

Jermyn Street ei listauksessasi ollut lainkaan. Tuonne kuitenkin on koottu ne parhaat miesten kenkäkaupat mukavasti yhden kadun varrelle, joten varsinkin business -pukeutujalle katu on yhtä ehdoton käynnin kohde kuin Sawille Row.

24h Lontoossa | Private Blend (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2014/04/12/24h-lontoossa/

[…] Harrodsin läpi. Huomasin koneessa, että en ollut edes ottanut karttaa mukaan…mutta nuo vakiokoordinaatit ovat kyllä jo kirjaimellisesti lihasmuistissa niin hyvin, että tuo kierros menee […]

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.