Luksusta on – ystävät illallisella

Saimme aikaiseksi kutsua pitkästä aikaa ystäviä syömään meille. Wau! Oltiin kyllä päivällisajassa, mutta emme muutenkaan syö ikinä päivällistä, joten…. Vieraiden kutsuminen syömään pitäisi kyllä ottaa tavaksi arkenakin! Ei sen laittamisen tarvitse niin ihmeellistä ehkä olla. Vaikka on toisaalta luksusta ja ihanaa käyttää aikaa valmisteluun.
Siivota vähän perusteellisemmin, hakea kukkia, tuoretta leipää vaikka Ekbergiltä, vähän viiniä, käydä vielä kaupassa hakemassa puuttuvia juttuja ja aloittaa sitten ruoan
valmistamisen kaikessa rauhassa.

IMG_9865.JPG
Vaiheita ennen klo 18.
IMG_9834.JPG
IMG_9824.JPG
IMG_9818.JPG
IMG_9837.JPG

IMG_9827.JPG
Kun laittaa vähän huolellisemmin ruokaa, tulee keittiön pienemmillekin kapistuksille käyttöä.

Käykää pöytään, olkaa hyvä!
IMG_9863.JPG
Lisukesalaatiksi halusin ehdottomasti testata viime viikon Hesarin ruokatorstain vinkistä inspiroituneena feta-kurkku-vesimeloni salaattia. Alkuperäinen resepti löytyy täältä.

IMG_9847.JPG
Kurkku-vesimeloni yhdistelmä oli houkuttelevan raikas näin kesään. Tuore minttu viimeisteli kokonaisuuden.

IMG_9849.JPG
Lämpimäksi ruoaksi päätimme mennä vain pastalla. Tällä kertaa siihen tuli savulohta, miniluumutomaatteja, pinaattia, ruokakermaa ja crème fraichea, niin saa kunnon kermaisuuden tuohon.

IMG_9861.JPG
Päälle kerrankin kunnon parmesaania.

IMG_9873.JPG
Siinä kurkkuja viipaloidessa heitin muutaman siivun myös vesikarahviin, pitääkin laittaa taas näitä valmiiksi jääkaappiin…

Jälkiruoaksi tein suosikkiani – helppo ja aika hyvä, lemon posset. Ei tarvitse kuin kiehauttaa kerma (3 dl) ja sokeri (1 1/2 dl) n. 3 minuuttia seosta koko ajan hämmentäen ja lisätä siihen parin sitruunan mehu. Sitten vain tarjoiluastiaan, kelmu päälle ja jääkaappiin pariksi tunniksi. Yksi resepti löytyy täältä.
Happamuutta/makeutta voi itse testailla, mutta tämä on kyllä kaikessa yksinkertaisuudessa herkullista.

IMG_9878.JPG
Niin, näyttäähän keittiö juhlien jälkeen aina vähän kaoottiselta, mutta siitä ei kannata pelästyä. Minusta on terapeuttista hiljentyä hetkeksi pesemään viinilasit ja kasarit. Työntuloksen näkee heti ;)
Nyt vain keksin uuden tavan – pitäisi aina säästää tilkka viiniä, jonka voi nauttia, kun keittiön tasot on siistit ja kaikki paikoillaan.

IMG_9888.JPG
Tuliaisiksi saimme Lasipalatsin Caffi-liikkeen teetä – en olekaan ehtinyt tutustua vielä heidän valikoimiinsa! Ja ihanan pionin, jonka tuoksu täyttää jo kodin. Kiitos vain vieraille, olipa rattoisa ilta – lisää tällaisia!
IMG_9893.JPG
IMG_9890.JPG

suhteet ystavat-ja-perhe ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.