Makumatka creman alla

Esittelinkin jo tarkemmin Nespresso-keitintä, jonka sain yhteistyönä, mutta tässä vielä hieman lisää itse kahvista ja eri mauista näin lauantaiaamupäivään sopien.

Yleisesti lopputulokseen vaikuttaa eri kahvipapujen sekoitukset, paahtoaste ja jauhatus. Kahvin rakentamista voisi verrata varmasti vähän parfyymien kokoamiseen, täydellinen lopputulos vaatii tarkkuutta sekä monen aineosan onnistuneen yhdistämisen.

Vakiovalikoimaan kuuluu siis 16 erilaista Nespresso Grand Cru -kahvia, joilla jokaisella on oma ominaisuus tai ’luonteenpiirre’. Tarkemmat esittelyt löydät täältä.Eri laatujen esittelyn ohessa löytyi myös hauskoja vinkkejä, miten voi harjoittaa aisteja tunnistamaan vaikka kukkaisuuden, hapokkuuden tai täyteläisyyden kahvista. Yksi helppo ja konkreettinen vinkki on ottaa kulaus kahvia suuhun pitäen nenästä kiinni, osa aromeista katoaa selvästi ja kun päästää irti huomaa ne entistä tarkemmin – makujen ja tuoksujen liitto.
Konseptia kritisoidaan usein siitä, että alumiinikapselit, joihin annokset pakataan, kuormittavat luontoa. Materiaaliksi on valittu alumiini sen takia, että se säilyttää parhaiten kaikki sadat aromit ja plussaa on se, että näin jauhatus pääsee kosketuksiin ilman kanssa vasta valmistushetkellä.Suomesta löytyy jo 10 000 pienmetallin kierrätyspistettä, joihin käytetyt kapselit voi palauttaa vaikka kauppareissulla – tavoitteena on saada 75% kapseleista takaisin tänä vuonna. Alumiinin etu on myös se, että sitä voi kierrättää loputtomasti. Kannattaa siis kierrättää kapselit!
IMG_1657.JPG

IMG_1663.JPG
Grand Cru -makukartasto.

Maistuisiko vaikka täyteläinen Volluto Etelä-Amerikasta, mausteinen ja vahva espresso Indriya Etelä-Intiasta tai raikkaan sitruksinen Cosi Itä-Afrikasta?
On myös kiinnostavaa päästä testaamaan tilaamista Nespresso Clubista. Sieltä saa kätevästi päivitettyä valikoimaa ja tarvittaessa myös vinkkejä. Palvelulle löytyy myös mobiilisovellus, joten varastojen täydennys ei voisi olla vaivattomampaa. Toivotaan myös, että Helsinkiin tulisi pian oma Nespresso-myymälä. Odotan myös mielenkiinnolla mahdollisia kausimakuja, jo vakituiseen valikoimaan päässeet Variations Vanilio, Ciocattino ja Caramelito ainakin nousivat listani kärkeen ja niitä pitäisi itseasiassa tilata jo lisää.
IMG_1664.JPG
Ihanaa lauantaita!

puheenaiheet ajattelin-tanaan raha ruoka-ja-juoma
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.