Miss Cyruksen bileet

Sain Live Nationilta kutsun Miley Cyruksen Bangerz-kiertueen Helsingin keikalle. Olimmekin itseasiassa leikitelleet kaverin kanssa ajatuksella tämän ilmiön todistamisesta livenä juuri edellisellä viikolla, joten kutsu tuli kreivin aikaan. Mileyn musiikkia ei oikein löydy soittolistaltani, mutta otin tämän viihteenä ja kulttuuriantropologiana. Ok, Wrecking Ball on kappaleena toimiva. Hannah Montana -sarja on toki tuttu etäisesti, mutta teini-Miley-ilmiö on mennyt minulta ainakin tunnetasolla ohi. Itselläni tämä vaihe meni Spice Girlsin -kanssa ja jollain ehkä Dingon, jokaisella sukupolvella omansa siis. Tässä tunnelmia keikalta kännykän uumenista.

Herkuttelimme ennen keikkaa, jonka jälkeen siirryttiin jäähy-aitioon – oikein mukavaa ohjelmaa sunnuntai-iltaan. Mukana bileissä oli muun muassa SilverSissi, MimmiKira ja Vivian.

Areena täyttyi Miley-faneista.

Miss Cyrus saapui lavalle kieliliukumäellä. Pisteet oman jutun monistamisesta ja huumorista.

Parental Advisory -merkki oli paikallaan, ainakin yleisöä varoitettiin. Miley veti alkuun tutut twerkkaukset ja kiroili välispiikeissä merimiehet kalpeiksi.

Party in the U.S.A. Miley-dollarien sataessa ja nyky-lookiin sopivassa kulississa.

Yleisö tietenkin mukana.

Lavan hallitsevin elementti oli jättiscreen, jota olikin hyödynnetty taidokkaasti. Lavalla nähtiin myös tähän showhun hyvin sopivia nallekarhupukuja ja jättiläismaskotteja. Myös edesmenneen Floyd-koiran jättimaskotti vieraili lavalla. Hyvä tyttö Miley.

Hauska ja perinteinen elementti oli vierailu minilavalla areenan toisella puolella. Pääsinkin aika lähelle seuraamaan tätä osiota, jossa tuli minullekin tutumpia kappaleita kuten The Rolling Stonesin Wild Horses sekä Mileyn kummitädin Dolly Partonin Jolene sai viimeistään hymyn huulille. Hauskaa, että Miley ei ole leikannut country-perintöä kuitenkaan kokonaan pois. Myös esiintymisasuissa oli mukana muun muassa cowboy-saappaat.

Aika lähellä, vain naru välissä.

Lopussa vielä päivitettyä rodeo. Tässä osiossa Mileyllä oli muuten hienot vaatteet, hopeinen mekko ja iso keltainen tekoturkis. Lavalla näkyi myös Chanelin hopeinen minireppu ja tämän kauden keltainen iPhone-kotelo.

Olihan tämä ilmiö ja fanit mielenkiintoista nähdä livenä. Show oli kuitenkin hyvin rakennettu ja näyttävä. En tiedä, oliko äänissä jotakin, mutta Mileyn ääni ei päässyt ihan loistamaan tällä keikalla edes hitaammissa kappaleissa. Potentiaalia varmasti löytyy. Ja mitä tulee tähän twerkkaus-provokaatioon, niin eiköhän Hannah Montana -leiman karistaminen ole ihan ymmärrettävää. Toivotaan vain, että nyt kun huomio on saatu, niin provosointia voi vähän hillitä ja Miley voi keskittyä tekemään omanlaistaan musiikkia ja uraa.

Kiitos vielä Live Nationille tästä elämyksestä! Viimeisin keikkauutinen taitaa olla Katy Perryn ensimmäinen Suomen vierailu Prismatic-kiertueen myötä, liput tulevat myyntiin ensi viikolla.

 

Kommentoi