Osaka

Aika vierailla Osakassa, tervetuloa! Kuvat otettu jälleen Canon 6D:llä.

Lensimme siis Soulista Osakaan käyttäen osakalaista Peach-lentoyhtiötä, joka oli oikein mainio - parempi kuin vaikka Norwegian, mutta halvempi. Lentoaikaa oli puolitoista tuntia, joten Soulin yhdistäminen Japaniin ei ollut kovin työläs juttu - kerran kuin tuolla päin on. Ja oli kiva aloittaa Japanissa Osakasta, tuosta pääsi myös nopeasti Kiotoon päiväretkelle, vain 30 minuuttia junalla ja sitten lopulta Tokioon reilussa parissa tunnissa. Molemmista tulossa vielä omat postaukset.

Osakan asemakaava on ehkä vähän sekava, eikä tiettyjä alueita ole niin selkeästi vaan kaikki vaan on. Ehkä vähän teollisuus-/businesskaupungin fiilistä.

Meri toki tuo raikkautta ja omaa tunnelmaansa.

Heti ensin alkoi mielenkiintoinen tutkimusmatka katsomaan, missä tilassa ne kirsikankukat ovat. Satatus näytti, että aukeaminen olisi parhaillaan käynnissä. Suuntasimme siis Japan Mint -kasvitieteellisen luo joen varteen ja sitä vastapäätä olevaan isoon puistoon.

Ei ihan pinkkinä kyllä vielä nämä puut. Kirsikankukkaennusteessa oli, että Osakassa ja Kiotossa pääsisimme juhlistamaan kirsikankukkien aukeamista ja Tokiossa näemme sitten täyden kukkinan - eli aikataulussa mentiin.

Kyllä jo kauniita kukkia löytyi!

Valkoiset lajikkeet aukeavat ensimmäisenä, joten ne olivatkin jo täydessä kukassa.

Joelta suuntasimme Osakan linnalle, jota ympäröi massiiviset muurit ja vallihauta.

Linnan alue ja puisto ovat upeat.

Turre-pose, ja tässä asukuva :) Nahkatakilla pärjäsi jo/Zara, neule/Acne, farkut/Uniqlo (maassa maan tavalla), laukku/Gucci, tuoksu/Hermès Vétiver Tonka

Wau!

Osakan linnan ylimpään kerrokseen pääsee katsomaan maisemia, sinne siis.

Palatsin temppelin pihalla.

Pääsimme todistamaan hääparin saapumista seremoniasta ja hääkuvien ottamista - upeaa.

Osakan linnaa ympäröivä puisto on valtava.

Näin otetaan selfie kirsikankukkien 'ympäröimänä'.

Linnan luumupuutarhassa kukki myös.

Nakanoshima-puisto vastaa vähän New Yorkin High Linea, mutta sijaitsee hauskasti joen keskellä.

Paikalliset juhlivat jo kirsikankukkien aukeamista piknikillä.

Lounasta ja tuliaisia oli helppo etsiä monista 'kauppahalleista' tai -kujista, jossa oli vaikka mitä pikkuliikkeitä ja ravintoloita. Yksi pisimmistä on Sennichimae Doguyasuji.

Sushia siis, oli muuten hyvää! Mahtavaa, että unagi (grillattua ankeriasta) kuului perusannokseen.  Ihan randomilla valittu paikka, joka tuntui hyvältä. Osakaa sanotaan Japanin keittiöksi, joten varmasti melkein mistä vaan saa mainiota ruokaa. Koitin etukäteen poimia ruokavinkkejä, mutta parin etsintäyrityksen luovutin ja luotin vain intuitioon.


Koska sakura- ja tapahtumasesonki on maalis-huhtikuun vaihteessa kuumimmillaan Japanissa, pitää hotellien kanssa olla ajoissa liikkeellä. Varasimme muistaakseni nämä (vasta) marraskuussa ja jo silloin moni hotelli alkoi olemaan täynnä. Päädyimme siis jäljellä olevista Westin Osakaan, koska se vaikutti hyvältä ja sijainti oli loistava, vain kivenheiton päässä päärautatieasemasta. 
Mutta ehkä johtuen Soulin upouuden Four Seasonsin raikkaus mielessä tämä tuntui suurelta pettymykseltä, vaikka club-taso oli sama ja hintakin jopa korkeampi. Tässä siis paras kuva hotellista :)
Sisustus kaipaa kyllä ehdottomasti päivitystä, vaikka tilat olivat siistejä ja palvelu siis hyvää. Ehkä siis seuraavalla kerralla jokin toinen hotelli tuolta :)
Opittua - vältä amerikkalaisia hotelliketjuja, jotenkin ne eivät ole koskaan oikein natsanneet ja sisustus on ollut aina kuin 80-luvun Itämeren risteilijällä, kokolattiamattoa, persikan sävyjä, raskaita huonekaluja... Paras esimerkki minusta oli Hilton, jossa ei ollut huonepalvelua, kun koitin tilata kerran yllätyssamppanjaa aamuksi.

Mutta tässä näkymää hotellista, joten nautitaan siitä. Hotelli sijaitsee Umeda Sky/Kochu Teien-näköalatornin kyljessä, joten hyvä näkymä ja sijainti kyllä.

Hotellia vastapäätä on Grand Front Osaka -mall, jonka ehkä 6-8 pilvenpiirtäjästä löytyy yli 300 kauppaa. Yhdessäkin tavaratalossa taisi olla viisitoista kerrosta. Paikassa oli myös mahtavat ravintolakerrokset, jossa kävimme monta kertaa syömässä.

Vähän hitaampaa suljinaikaa kameraan

Kävimme yhtenä iltana syömässä ja tukimassa Dotonbori-aluetta. Kanavan varrella on hauska kävellä illalla.

Iltapalaa löytyy kyllä

Toinen kiva alue, jossa kävimme yksi aamu on Tennoji, josta löytyy puisto, eläintarha ja kauppa- & ravintola-alue. Tsutenkaku-torni on osa Osakan skylineä ja sen juuresta löytyy juuri tuo alue.

Hyvät ravintolat on helppo bongata.


Japanissa ei oikein harrasteta karkkeja tai makeisia leivonnaisia, jotka iskisivät makuuni. Pari kertaa lähdin kaupasta tyhjin käsin.

Torinin juuressa ja sen kaduilla riittää kuhinaa.

Viimeisenä aamuna kävimme vielä fiilistelemässä puistoissa ja Shitennoji-temppelillä, joka on yksi Japanin vanhimmista - se on rakennettu 593.


Oli oikein kiva aloittaa Japanin matka Osakasta, kiva nähdä kaupunki. Nähtävyyksinä löytyisi vielä muun muassa oma Universal Studios ja yksi maailman suurimmista akvaarioista/merimaailmoista, joissa olisi voinut toki voinut käydä.
Ehkä kaupunkiin ei tarvitse kuitenkaan mennä enää uudestaan - kerta riittää, paitsi ehkä syömään? Seuraavaksi sitten päiväretki Osakasta käsin Kiotoon.

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu) http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

Aivan huikeita kuvia! Kiitos tästä kuvapläjäyksestä, niin mahtavaa nähdä kaupunki kunnon valokuvien kera.

Aurinkoista alkavaa viikonloppua!

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon kommentista :) Kiva kuulla!
Samoin sinne :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Japaninmatkakuume ei kyllä mitenkään laske näiden sun japanipostausten myötä. Niiiin tunnelmallisia ja kauniita kuvia!

Mikko – Private Blend

Japani on kyllä ihana! Koitan pakertaa vielä Tokion postaukseen :)

Juliaihminen
Juliaihminen

Sitä odotellessa! :)

Kommentoi