Pääskysestä ei päivääkään

Upea kuva/Fotonino

Ajattelin jakaa illan pikapostauksena hieman lisätunnelmointia lähestyvästä kesästä, se kun piristää ajauksena jo kummasti. Lähdimme nimittäin maanantaina vielä iltakävelylle (kyllä, sain myös toisen puoliskon pitkästä aikaa mukaan) suunnaten Koffin puiston läpi kohti aurinkoista Kaivaria. Suunnitelmissa oli napata hyväksi todetut pehmikset kahvila Mutterista (pieni kahvilakoju siinä Mattolaiturin ja Karusellin välissä). Näitä syödessämme kiinnitimme ensimmäistä kertaa huomiota taivaalla kiitäviin pieniin pisteisiin, pääskysiin.

Noista pikkuisista tulee kyllä heti kesä mieleen! Makoilu vapaapäivänä Tähtitorninmäellä sireenipensaan varjossa, varpaat vilpoisessa nurmikossa, hyvä lehti tai kirja käsissä ja välillä siniselle taivaalle tähyillen. Siellä näitä bongaa usein parvissa saalistamassa taivaan pieniä 'öttömönkiäisiä'. Nämä samat tapaukset muistuttavat myös kesäretkistä Suomenlinnaan, jonne suunnataan usein piknikeille ja aurinkoa ottamaan. Viimeisenä, muttei vähäisempänä kahvihetket entisen asunnon keittiön pyöreän pöydän äärellä. Silloin näitä lensi ajoittain todella läheltä ikkunaa puikkelehtien koivujen välissä.

Tulipas erilainen postaussävy, mutta pitäisi kyllä ehdottomasti useammin seisahtaa hetkeksi paikoilleen ja tarkkailla enemmän ympäröivää luontoa. Se on todellista luksusta se!

Nämä mielikuvat piristävät näin sadepäivinä. Vaikka eipä niissäkään mitään vikaa ole, tuntuu että jokaisen sateen jälkeen luontokin on taas astetta vihreämpi ja raikkaampi.

"Kuu kiurusta kesään, puoli kuuta peipposesta, västäräkistä vähäsen, pääskysestä ei päivääkään". Pakkohan sitä vanhaa sananlaskua on uskoa :)

 ---
Some more signs of the approaching summer;  swallows have arrived! I've got so many nice memories, which include these small birds, among others enjoying a hot day in a park, small trips to Suomenlinna etc. Have a nice Wednesday!

Kommentit

Sanna (Ei varmistettu)

Hauska kirjoitus, välillä saakin kokeilla vähän eri tyylejä ;-) Noita kesän merkkejä on kyllä jännä bongailla, esim. eri kukkia, lintuja, päivän pidentymistä yms. Viikonloppuja jo nyt!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Välillä näinkin :) Juuri noita merkkejä on ihanaa seurata!
Hyvää viikonloppua myös sinne!

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Vihreän sävy on kyllä upea. Kiva, että pääset siis nauttimaan siitä taas pian! Laita ihmeessä viestiä - olisi kiva nähdä! Ihanaa viikonloppua :)

Sofia (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/01794997325910903879

Samaa mieltä sun kanssa tuosta pysähtymisestä! Suomen luonto on tällä hetkellä kauneimmillaan, joten nyt siitä täytyy nauttia! Olen muuten lähdössä nyt pariksi päiväksi takaisin Pariisiin, mutta sen jälkeen olisi ihana taas tavata. Laitankin mailia sulle kun palailen Suomeen! :) Ihanaa viikonlopun odotusta!

Cherry (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00029868469185977177

Just kävelin pari päivää sitten kotiin ja satuin katsomaan taivaalle, jossa lenteli iso parvi pääskysiä. Että ei päivääkään! :) Pysähtymistä kannatan minäkin.. saattaa löytää monta kaunista juttua ;)

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Joo, ihan yllätyin, että nyt ne ovat jo täällä! Vaikka onhan nyt toki jo toukokuun loppu. Ihanaa, miten nopeasti kevät on tullutkaan!
Tuo on niin totta :)

Nonna (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/00955527068744036424

On ihana välillä pysähtyä ja katsella luonnon eri yksityiskohtia. Tänään olen yrittänyt imeä itseeni vielä hetken luonnossa olevaa hentoa vihreätä, kohta se on enää muisto. Pääskyset ovat kyllä niin kesän merkki.

Mikko (Ei varmistettu) http://www.blogger.com/profile/14341279546494832218

Tuo on niin totta ja hyvin sanottu! Tuo vihreän sävy nyt on niin upea! Taaskin kuului ikkunasta niiden kirkuna, ihanaa. Kiva viikonloppua :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.