400 grammaa, helpompaa arkiruokaa

400grammaa.JPG

Taiteiden yö oli täynnä tapahtumia ja juhlaa. Maukkaat etkot tarjosi Hanna Gullichsen ja Joonas Laurila uuden ruokakirjan 400 grammaa, Parhaat jauhelihareseptit -kemuissa. Julkkareissa pääsi maistelemaan erilaisia kastikkeita ja poimimaan parhaat vinkit arkiruokaan mukaan.
Jauheliha taitaa olla yksi suomalaisten keittiöiden suosituimmista raaka-aineista, eikä ihme, onhan se aika helppo valinta, kun seisoo ruokakaupan hyllyjen välissää työpäivän jälkeen. 
Oma ’bravuurini’ on pasta ja tomaattinen jauhelihakastike ja sitä tulee tehtyä aika usein. Tajusin juuri, että tuon annos tulee ala-asteelta. Siellä lempiruokaani oli pasta(makaroni)pata/mössö, jossa oli tomaattia ja herne-maissi-paprikaa. Taisin käydä koulun keittiöstä kysymässä ’reseptiäkin’ tuohon. Herkkää. Ei siis ihme, että olen sittemmin tehnyt tuota muistuttavaa kastiketta, jättäen tosin ne pakastevihannekset pois ja korvannut ne hieman tuoreemmilla.
Myös Maddy fanittaa jauhelihaa. Tai syö sitä ainakin aika usein, kun keitän sitä yhtenä osana pikkuisen ruokaa. Maddy syö aika monta kertaa 400 g paketista 😉

P8200222.JPG

Onnea Joonas ja Hanna uudesta kirjasta! Safkaa skideille on myös juuri ilmestynyt. Siihen on koottu Hannan lapsuuden lempireseptejä.

11899906_504533436371256_7741011760931795354_n.jpg

Päädyin jostain syystä itsekin kuvaan pääkokin kanssa. Kuva/Dorit Salutskij Lisää tunnelmia juhlista löytyy Hannan postauksesta.

parhaatjauhelihareseptit_.JPG

Kirjaan on koottu siis arjen avuksi ja inspiraatioksi kaksikymmentä klassista jauhelihareseptiä ja hyvät vinkit parempaan kansallisruoan käsittelyyn. Katson itsekin jatkossa tarkemmin viimeisen käyttöpäivän sijasta pakkauspäivää.
Pitää palauttaa jauhelihakeitto, lihapullat, pikaiset kaalikääryleet, lasagne, makaronilaatiko ja klassisen lihapiirakka syksyn kotikeittiön ruokalistalle.
Plussaa myös Elisa Kirjojen versiosta tabletille ja puhelimeen. Reseptejä on helppo seurata myös noiden kautta ja tarkistaa vaikka kaupassa puhelimesta, mitä pitikään ostaa.

parhaatjauhelihareseptit.JPG

P8200241.JPG

P8200242.JPG

P8200246.JPG

Gourmet-hampurilainen toimii aina.

P8200250.JPG

400g.JPG

 

Koti Ruoka ja juoma DIY Trendit

Hotelli Lilla Roberts

Huomasin yksi päivä, että Pieni Roobertinkadun paketit ja remontti oli väistynyt ja alta paljastui hieno uusi hotelli, Lilla Roberts. Poikkesin jo heti silloin sisälle ihastelemaan aulaa, mutta pääsin onneksi viime viikolla tutustumaan hotelliin hieman paremmin. Tervetuloa siis kierrokselle uutukaiseen!

P8210273.JPG

Art deco -henkinen aula vei sydämeni.

P8210274.JPG

LillaRoberts.JPG

Hotelli Lilla Roberts sijaitsee Pikku Roobertinkadun ja Kasarmikadun kulmassa. Talossa on toiminut ennen poliisilaitos ja jo 1908 valmistuneessa osassa Helsingin Energia. Vanhan osan on piirtänyt Selim A. Lindqvist, joka on myös suunnitellut muun muassa Aleksi 13 -talon ja Töölön raitiovaunuhallit.

P8210385.JPG

P8210388.JPG

P8210398.JPG

P8210379.JPG

Uudistuksen arkkitehti on Jaakko Puro. 

P8210277.JPG

LillaRoberts_2.JPG

Aula on ihanan viihtyisä ja ylellinen.

P8210337.JPG

P8210285.JPG

P8210287.JPG

P8210291.JPG

Lilla Robets kuuluu Small Luxury Hotels -ketjuun ja sen sisarhotelleja Helsingissä ovat Hotel Haven ja Fabian. Ei ihme, että hotellin henki tuntui tutulta – mieleeni tuli heti Haven.

P8210294.JPG

P8210334.JPG

P8210336.JPG

P8210269.JPG

Hieno sisustus ja yksityiskohtia.

P8210281.JPG

Aulasta löytyy myös baari Lilla e. jonka erikoista listaa suitsutettiin. Tätä pitää niin tulla testaamaan! Keskustasta puuttuu edelleen kivoja drinkkipaikkoja, jos haluaisi vain jutella. Tämä siis muistiin, tuossa aulassa/loungessa viihtyy kyllä!

P8210284.JPG

P8210330.JPG

P8210276.JPG

P8210299.JPG

Alakerrasta löytyy uusi ravintola, Krog Roba, jossa tarjoillaan siis myös aamiainen, joka kuuluu kaikkien huoneiden hintaan. Ja voihan tätä tulla nauttimaan toki muutenkin.

P8210301.JPG

P8210313.JPG

Alkuun tarjoillaan hunajasimaa.

P8210316.JPG

Ihana tila ja sisustus täälläkin. Avara ja valoisa, mutta silti tunnelmallinen. Tulee ihan mieleen New Yorkin Tribeca Grand -hotellin ravintola. Kansainvälinen tunnelma ja tuulahdus siis.

P8210318.JPG

P8210319.JPG

P8210325.JPG

Yksityiskohtia myös lattiassa.

P8210326.JPG

Monipuolinen ja hyvistä raaka-aineista kootulta aamiaiselta löytyy muun muassa itse paistettua leipää, kaloja, hedelmiä, hyviä juustoja, luomupuuroa, pakastekuivattuja marjoja jogurtin sekaan… 

P8210341.JPG

Sitten kurkistus huoneisiin. Valittavana on Comfort, Style sekä Lux -huoneet.

P8210354.JPG

P8210356.JPG

Tässä Comfort-huone. Kaikista huoneista löytyy muuten Unikulman sängyt, joten uni taitaa maistua astetta paremmin.

P8210359.JPG

Tyylikäs ja raikas huone

P8210342.JPG

P8210347.JPG

P8210365.JPG

Tässä taas Lux-huone, jossa pääsee nauttimaan hienosta kaarevasta tilasta.

P8210366.JPG

P8210378.JPG

KrogRoba.JPG

Kannatta tosiaan muistaa myös ravintola Krog Roba. Kävinkin siellä testaamassa myös lounaan. 

Krog_Roba.JPG

Lounaallakin tila ihastuttaa 🙂

P8210410.JPG

Lohi kantarellikastikkeella oli erinomainen. Pitää vielä tulla kokeilemaan illallislistaa ja nauttimaan tunnelmasta illalla.

Krog_Roba_.JPG

P8210399.JPG

Kovin usein itselle ei ole tarvetta hotellihuoneelle Helsingissä, mutta tiedän ainakin mitä suositella. Ja kyllähän sellainen miniloma kotikaupungissakin, ainakin tällaisissa puitteissa, piristäisi syksyllä kummasti.
Kannattaa käydä pistäytymässä ja ihailemassa paikkaa & tunnelmaa. Jos kaipaat yösijaa Helsingistä, niin avajaistarjouksia kannattaa kurkistaa ja hyödyntää.

Koti Ruoka ja juoma Sisustus Matkat