Pidennetty viikonloppu aurinkoisessa Göteborgissa

Vietimme pidennetyn viikonlopun Göteborgissa toisen puoliskon siskon perheen luona - edellisestä kerrasta onkin kulunut jo hetki. Mahtavaa - viikonloppu tuntui ihanan pitkältä, tuo oli vähän kuin ulkomailla olisi ollut ja oli kiva nähdä ja viettää aikaa heidän kanssa.
Tässä siis tunnelmia Ruotsista, sopiikin hyvin kuningasperheen juhlaan Victorian synnytettyä pojan. Grattis!

Menimme jo aikaisin perjantaiaamuna, joten vietimme hetken porukoiden uudessa kodissa asettuen ja samalla lapsenvahteina, kun vanhemmat menivät käymään vielä töissä.

Joulupukin tuomassa (Pinosta;:)) Pariisi-värityskartassa riittää puuhaa hetkeksi.

Pääsi taas askartelemaan palapelien, legojen, piirustusten ja lukuhetkien parissa - virkistävää.

Göteborgissa oli huomattavasti keväisempää ja meille sattui myös hyvä viikonloppu. Piti sitä vähän nauttia kevätauringon lämmöstä.

Sitten lähdimme retkelle läheiseen kahvilaan fiikkaamaan.

Veimme pari löytöä Stella McCarteny Kidsiltä tuliaiseksi ja onneksi molemmat olivat sopivat, lastenvaatteiden mitoitus ei ole ihan vahvuuksiani.

Plussaa Stellalle kivasta paketoinnista.

Pienempi on varsinainen prinsessa ja mekot ovat hänen lempiasunsa. Siksi tämän mekon nähdessäni tiesin, että tuo pitää saada hänelle.

Junaleikkejä prinsessamekossa, hen-pronominin ilmapiirissä.

Asu kelpasi kaverisynttäreillekin viikonloppuna, jes!

Nuorallatanssia

Isommalle esikoululaiselle kouluvaatteeksi collage, koristekivet hihoissa tuovat mukavaa säihkettä arkipäivään.

Rennon aamupäivän jälkeen suuntasimme lounaalle keskustaan.

Kauppahallihan on paras lounaspaikka, jossa sai nauttia samalla ylellisestä arkipäivän tunnelmasta. Amanda Bomanista sai erinomaista kotiruokaa.

Lounaan jälkeen jäimme vielä vähäksi aikaa kaupungille ja palasimme kiertelemään tuonne vielä lauantainakin.

Keskustan pikkukaduilta löytyy vaikka kuinka kivan näköisiä ruokapaikkoja. Poimin juuri jostain listauksesta muun muassa nämä ravintolat vinkiksi kaupunkiin: Kometen, Swedish Taste, Bhoga, Hos Pelle ja Koka.

Myös vaikka mitä kivoja pikkuliikkeitä löytyy. Edellisestä postauksesta enemmän shoppailusta.  

Ooh, Mini Rodinin oma kauppa.

Lauantaina kävimme myös idyllisestä Hagassa.

Fika

Terasseillakin tarkeni jo istua

Kävimme lasillisella Linné-alueen yhdellä monista sisäpihoista.

Odotettu osuus viikonlopusta, fredagsmys - kotiasu, villasukat ja hyvää ruokaa. Lauantaina tuli myös katsottua Melodifestivalen-ohjelmaa, eli Ruotsin versiota Uuden Musiikin Kilpailusta. No yhteistä niillä on se, että maan Euroviisuedustaja valitaan tuota kautta. Muuten se on kuin vertaisi Amerikan ja Suomen Netflix-tarjontaa.

Sunnuntaiaamu meni rennosti kotoillessa, mutta päivällä lähdimme pelaamaan petankkia, Ruotsissa on ilmeisesti enemmänkin Bule-baareja. Ainakin tässä paikassa oli siis tarjolla brunssia, eli ensin voi pelata reilun tunnin ja siirtyä sitten syömään. 

Brunssi on katettu

Mielenkiintoinen paikka, en ole kyllä aiemmin nähnyt tällaista konseptia. Hauska! Ja edellisestä pelikerrastakin on kyllä hetki.

Tarkkaa hommaa

Tuleeko piste?

Fiskekyrkan tarjoaa varmasti tuoretta kalaa.

Kävimme vielä Matshuggetin kirkon mäellä, koska sieltä avautui mahtavat maisemat kaupunkiin.

Göteborgin satama-aluetta

Iltapäiväkahvit juotiin Röda Sten -taidekeskuksessa, joka sijaitsee Göteborgin jättisillan alla.

Esillä oli Tides of Time -näyttely, jonka takana on suomalainen ryhmä IC-98.Kiitos ihanasta viikonlopusta! Ja taas, ei ihme, että ruotsalaiset ovat onnellisempia - ilmapiiri on vain niin erilainen.

Kommentit

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Näin on, kun lähdet viikonloppuna pois kotona, tuntuu viikonloppu heti pidemmältä. Varsinkin jos ottaa päivän siihen lisäksi.
Me vietettiin viime sunnuntai Tukholman alueella ja lähdemme taas perjantaina risteilemään. Oli kiva fiilis kun mietin mitä tehdään ja päätin ok, nämä tehdään nyt ja nämä jätetään seuraavaksi viikonlopuksi.

Jos löydät jotain kivaa ostettavaa, tiedät että voit kaikessa rauhassa miettiä ja sitten ostattaa sen, kun olet varma.

Terkkuja Maltalta ! Tuntui että sielläkin kaikki elivät hymy korvissa. Mutta kyllä se täälläkin iloksi muuttuu, kun päivät pitenee ja lumet sulaa.

Mikko – Private Blend

Ehdottomasti, tällaisia pitäisi olla säännöllisesti. Hauskaa, olette olleet naapurikylässä, ei törmätty... 

Ei, silloin ei voi tai kannata jäädä miettimään. Mutta, kun en ole löytänyt matkoilta mitään kivaa ostettavaa. Hui, sehän tässä huolestuttaa. :)

Ja kiitos terveisistä ja lupauksesta kesästä. No kyllä täälläkin on onneksi jo huomattavasti valoisampaa. Minulla on edelleen kaulassa maltanristi muistona tuolta.

Labradory (Ei varmistettu)

Kiva postaus! Olen jo pidempään miettinyt pitäisikö käydä Göteborgissa, mutta harvemmin tulee vastaan mitään vinkkejä tai fiilistelyjä kaupungista. Kiitos näistä siis!

Mikko – Private Blend

Kiva kuulla, kiitos :) Kannattaa mennä! Ja yhdistää vaikka samaan Kööpenhaminan. Onneksi on ollut hyvä syy käydä tuolla, muuten olisi itseltäkin ehkä jäänyt kokematta.

Peku (Ei varmistettu) https://yksinmatkustava.wordpress.com/?s=g%C3%B6teborg

Göteborg on sympaattinen kaupunki. Ja näitä lähivaltioiden kaupunkeja joihin ei monesti tule lähdettyä vaikka lentoyhteydet Helsingistä ovat hyvät. Aina vaan sinne Tukholmaan tahtoo tulla suunnattua.

Mikko – Private Blend

Se on ihana ja silti monipuolisempi ja kansainvälisempi kuin Helsinki. Totta, niin helposti sitä muuten päätyy Tukholmaan - vaikka silloinkin helposti hurauttaa samalla vaivalla Lontooseen.

matkoilia (Ei varmistettu)

Kyllä Göteborg on ulkomailla. Olet tosiaankin ollut ulkomaanmatkalla eikä pelkästään tuntunut siltä :).

Mikko – Private Blend

Niin se taitaa olla, vaikka Pohjoismaita voi pitää lähimatkailuna - vähän kuin kävisi Turussa kesäretkellä. Joo keksin, vasta kun saa leiman passiin niin se on ulkomaanmatka.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.