Ravintola Bröd

Kävimme eilen testaamassa uuden Ravintola Brödin, joka sijaitsee Bulevardilla juuri avatun lifestylehotelli Indigon yhteydessä. Ihanaa muuten, että tuo kohta on viimein vapaa rakennustyömaasta ja Bulevardi on taas 'auki'.

Hotellin alakerrassa sijaitsee myös delityyppinen Soup & Juice, josta voi vaikka napata smoothien mukaan, syödä kevyen lounaan tai iltapalan.

Hotelli Indigo on Helsingin tuorein hotelli.

Aulaa ja baaria voi helposti kutsua olohuoneeksi, monestakin syystä. Seuraavan kerran haluan ehkä syödä mieluummin tällä puolella. Ravintolasali oli ehkä hieman kalsea. Siinä tarjoillaan varmastikin hotellin aamiainen, mikä vaikuttaa toki hieman ratkaisuihin.


Ikkunapöydästä on hauskaa katsella Bulevardille.

Bröd profiloi itsensä urbaaniksi skandinaaviseksi bistroksi, joka käyttää kauden parhaita raaka-aineita. Nimikkoleipä on tietenkin paikan päällä paistettua. Menu löytyy täältä ja ravintolan Instagram-tilillä näkee hyvin, miten kivasti nuo annokset on koottu lautaselle. Esimerkiksi friteeratut muikut tarjotaan hauskassa peltipurkissa. Pääruokalistalta oli hankalaa päättää, mitä söisi, kun kaikki kuulosti niin hyvältä. Paikassa on tarjolla arkisin myös lounas.

Otin alkuun vodkagraavattua siikaa, etikkakantarellien ja munakokkelin kera. Oikein maukas ja kaunis annos - erityiset pisteet myös hienosta esillepanosta. Annos tuli ison kivilaatan ja lankun päällä, välissä oli vielä ruohonkorsia.

Pääruoaksi maistelimme härkää ja karitsan niskaa. Lisukkeena ranskalaisia ja vuohenjuustospelttiä. Molemmat annokset olivat erinomaisia. Lihassa maistui ihanasti savu, sitruunatimjamikastike oli kivan kirpsakka ja omena-sellerisalaatti toi raikkautta lihan rinnalla.

Ranskalaisissa oli twisitinä mausteseos, vähän El Maco -tyyliin, mutta siis tosi hyvät!

Pääruoan lautaselle oli asetettu kauniisti kasviksia - liha ja lisukkeet tulivat omissa astioissa ja padoissa. Jopa kastikkeella oli oma minikannu. Tosi kiva ja hyvä ratkaisu! Keittiön on mahdollista taiteilla lautaselle näyttävä ja kaunis esillepano, mutta ei tarvitse tinkiä silti annoksen koosta. Kun lisäsi itse lisukkeet sitten lautaselle sai aimoannoksen maukasta ruokaa.
Pitää myös kehua palvelua, vaikka paikka oli ollut auki vain viikon, toimi kaikki sujuvasti ja palvelu oli erinomaista. Pidin myös siitä, että kokit tulevat tuomaan ruoat pöytään itse.

En saanut ihan niin paljon hyviä kuvia, kun nälkäinen toinen puolisko kitisi, että nyt se kamera pois ennen kuin ehdin edes laittaa sitä päälle... Vaalea mallasleipä tuli söpössä omassa kopassa ja voi löytyi hauskasta pienestä rasiasta. Yksityiskohtia.

Illallishetki Instagram-kuvana

Jälkiruoaksi suklaafinancier, lakritsikarmelli ja raparperisorbetti oli oiva ja herkullinen kokonaisuus. Financier olisi voinut olla kuiva, mutta ei ollut yhtään! Täydellisen pehmeä ja juuri oikealla tavalla pehmeä.

Ajattelin ensiksi, että paikka on enemmän sellainen afterwork tai tapaspaikka, missä leipä on jotenkin pääosassa. Myös hotellin yhteydessä oleva ravintola tuo aina tietyn ennakkokuvan, mutta olin kaikissa näissä väärässä. Ruoka ja annokset olivat kunnianhimoisia ja niissä oli onnistuttu erinomaisesti. Suosittelen kokeilemaan! Illalliskokemukseni naapurin Murussa ei ollut läheskään näin hyvä, toki sitäkin pitää kokeilla uudestaan joskus.

Kommentit

Doppwoman (Ei varmistettu) http://www.doppwoman.fi

Kauniin ja herkullisen näköistä! Sanoin juuri miehelleni, että haluan lauantaina syömään johonki hyvään ravintolaan kun tulen Hkiin töiden jälkeen. Tässäpä nyt hyvä vaihtoehto koska ydinkeskustan paikat on koluttu useaan otteeseen:)

Mikko – Private Blend

Joo, kannattaa pitää mielessä ja testata! Oli oikein kiva juttu perjantai-illalle. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.