Richard McCormickin Pariisi

Kävin viikolla The Cockissa fiilistelemässä ja maistelemassa ranskalaisen keittiön makuja. Richard McCormick tarjoaa lokakuun ajalla Cockin lounailla reseptejä uudestaan ensimmäisestä ruokakirjastaan Pariisi. Siihen on koottu ranskalaista/pariisilaista tunnelmaa ja klassikkoreseptejä Richardin päivittäminä. Paikan lounas ja dinner ovat toki jo aiemmin hyväksi todettuja.

Richardia on kiittäminen muun muassa ruokafestareista, Sandrosta ja Ahoritasta. Mitähän seuraavaksi tulisi...?

The Cockin lokakuun lounailla herkutellaan ranskalaisen keittiön mauilla, kuten Coq au vinillä tai bouillabaissella...

Nam!

Alkukeittoa oli pakko maistaa, vaikka se tuntui kunnianhimoiselta; The Cockin salaattipöytä on aina niin runsas, että lautanen täyttyy nopeasti pelkästään kasviksista.

Olen käynyt viikon aikana tuolla itseasiassa kolme kertaa... Lauantaina näin muun muassa Veeraa ja Katria illallisella ja tiistaina juhlimme taas kaverin synttäreitä etukäteen. Mutta pidän paljon myös paikan dinnerista - suosittelen. The Best of Menu on mainio läpileikkaus.

Tyttöjen kanssa testasin tartarin ja pasta vongolen, erinomaisia. 

The Best of -menu on niin hyvä: erinomainen salaatti punajuuresta, mansikoista ja vuohenjuustosta, tempuroitua parsakaalia, kukonsiipiä (erinomainen marinadi) ja nam Steak Frites bearnaisekastikkeella. Jälkiruoaksi kuuluu vielä pöydällinen erilaisia kakkuja.

Ruokakirjan reseptit kuulostavat myös mielenkiintoisilta: lehtikaalipesto, punajuuritartar, sushituutit tai vegaanin osterit, passion-raakamacaronit ja minkälainen olikaan täydellinen ranskalainen sipulikeitto tai patonki? Makupaloja kirjasta löytyy täältä

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.