Samppanjaa ja mansikkaunelma
Ensinnäkin kiitos paljon toisen puoliskon puolesta onnitteluista, ne ilahduttivat häntä!Tässä vielä hieman tarkemmin valmistujaisjuhlien tarjoiluiden tärkeimmät kulmakivet. Kakku ja kuohuva tekevät juhlan, joten stressasin hieman, millä valinnoilla onnistuisin parhaiten. Onneksi sain järjestelyissä hieman apua ja parhaat mahdolliset vaihtoehdot.
Nicolas Feuillatten maahantuoja hemmotteli minua jo aiemmin tuotetestillä, joten kun he ehdottivat talon samppanjaa tuleviin juhliin, ei tarvinnut kahdesti miettiä. Niinpä sain ystävällisesi aika hienon laatikkotoimituksen juhlien alla. Laatikko samppanjaa on kieltämättä luksusta, joka piristää kummasti 🙂
Juhlien vieraita hemmoteltiin siis Nicolas Feuillatte Brut -samppanjalla. Pehmeää juomaa on kellarikypsytetty vähintään viidentoista kuukauden ajan ja siinä maistuu omena, päärynä sekä kevyt paahteisuus. Rypäleinä juomassa on Pinot Noir 40%, Pinot Meunier 40% ja Chardonnay 20%.Kuten perustaja sanoi, ”Champagne is for fun!” – naulan kantaan, juoma oli tyylikäs valinta hauskaan juhlaan.
Toimituksen mukana tuli myös Posecco Doc Trevisoa, joka sopii hienosti kevyeksi seurustelujuomaksi illan mittaan. Italian aarre tarjoaa hyvän vaihtoehdon perinteiselle kuohuviinille. Rypäleenä Glera.
Juhlan kruunaa tietenkin kakku. Olemme molemmat sen verran persoja makealle ja tarkkoja kakusta, että jouduimme toisaan pohtimaan, mikä päätyisi pöytään, jos vain yksi pitäisi valita.
Minulle tarjoutui hieno mahdollisuus saada juhlapöytään parasta, Konditoria Krullan valikoimasta.Heidän mottona on tarjota tuotteissa designia, wieniläistä konditoriaosaamista ja käsintehtyä laatua.Oli melkein mahdotonta päättää, minkä kakun valita: samppanja-mansikka-moussekakku, Miró-Torte, jossa on passionhedelmää & limettiä vai esimerkiksi Mozartin kuulista inspiraatiota saanut nougatkakku, Mozart-Torte?
Ilo myös silmälle! |
Tuo samppanja-mansikkakakku kuulosti täydelliseltä kesäiseen juhlaan, joten päädyimme siihen. Eikä tarvinnut katua. Koostumus ja maku olivat aivan kuten nimikin, ’poreilevat mansikat’. Plussaa siitä, että kakku oli hyla ja pohja automaattisesti gluteeniton. Mahtava ja vierasystävällinen kaksikko nykyaikana! Tuo pohja oli muutenkin hienostunut, sillä se oli taidettu tehdä mantelijauhosta ja toi onnistuneesti ripauksen marsipaanin makua mukaan.
Sen lisäksi, että maku oli upea oli kakku kuin taideteos. Kannattaa muuten kurkata myös Miròn innoitamaa kakkua tai Safari-kakkua, jonka pintaa koristaa leopardikuvioitu maitosuklaa!
Jos siis suunnittelet juhlia, niin suosittelen katsomaan myös Krullan valikoiman läpi. Näitä herkkuja ei näe joka juhlissa.
Pitää ehdottomasti mennä nyt viimein nauttimaan myös Krullan legendaarisesta brunssista ja minulle tuli muuten uutena tietona se, että he vastaavat myös Svenska Teaternin väliaikatarjoiluista Café Thalian kautta.
Aurinkoista ja lämmintä viikkoa!
—
Here’s a closer look to the servings at our graduation party last weekend. I was offered with some excellent champagne from Nicolas Feuillatte and a delicious strawberry cake from Krulla. What else could one hope :)