St. Maarten ja St. Barths

Tämä laskeutuminen on St.Maartenille, tai Saint-Martinille kuten Ranskan hallitsema puoli saaresta paikan tuntee. Toinen puoli on siis Alankomaiden hallussa. Ja kyllä tällä saarella on se 'lentokoneranta'.

Suuntasimme aamupäivällä Maho Beachille, tuolle kuuluisalle lentokonerannalle. 

Pikkukoneita laskeutui tiheästi

Infotaulu kertoi saapuvat lennot

Emme valitettavasti todistaneet livenä näin suuren koneen laskeutumista tai lähtöä, kuva/st.maarten.com. Rannallaolijathan roikkuvat usein lentokentän aidassa, kun lähtevän koneen moottorien tuuli pyyhkii yli.

Niin ja olihan tuossa tosiaan sitä rantaakin mistä nauttia.

Keksimme edellisenä iltana, että St. Barths on vain noin 30 minuutin lauttamatkan päässä. Koska sinne oli järjestetty erikseen venekyyti, suuntasimme loppupäiväksi katsomaan samalla tuotakin legendaarista paikkaa.

Tervetuloa Gustaviaan! Kyllä St. Barths, Saint-Barthélemy on kuulunut joskus Ruotsille ja 'pääkaupungin' nimi juontaa juurensa tuosta ajasta. Hauskaa oli myös se, että täällä puhuttiin ranskaa ja keskellä Karibianmerta valuuttana oli kodikkaasti euro.

Nautimme siis lounasburgerit St. Barthsilla ihaillen Gustavian sataman maisemia, käy.

Tuosta pikkusatamasta löytyi kätevästi myös Hermès, Cartier ja Louis Vuitton - matkamuistoja.

Kevyen lounaan jälkeen olikin hyvä tehdä pieni ajelu saarella ja suunnata loppupäiväksi rannalle.

Päivän asu, pellavapaita/Formal Friday, pellavahousut/Zara, espadrillokset/Loewe, kangaskassi/YSL, tuoksu/Chanel No18

Auringonlasku

Kommentit

sonsaa (Ei varmistettu)

Ehtikö saarista saada noin lyhyellä pistäytymisellä parempaa kuvaa vai onko mielikuvat lähinnä sataman ympäristöstä - ovatko siis pidemmänkin vierailun arvoisia, vai löytyykö Karibialta kauniimpiakin helmiä?

Mikko – Private Blend

Onhan tuo päivä toki vain läpileikkaus, mutta minusta hyvä tapa saada kuva ko. saaresta, niin tietää mihin mennä sitten pidemmäksi aikaa. Kyllähän jokaiselta löytyy tutkittavaa ja tekemistä. Yleensä kiersimme noin 7 tunnin retkiä pitkin saarta, joten kyllä siinä näki onneksi paljon.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.