St. Thomas

Aika aloittaa Karibian matka ja ensimmäinen pysähdys on Saint Thomasilla, tervetuloa! 

St. Thomas kuuluu Yhdysvaltain Neitsytsaariin, eli Amerikan territorioon - saaren on löytänyt itse Kristoffer Kolumbus, mutta se on kuulunut aikoinaan pitkään Tanskalle.  St. Thomasin pääkaupunki on Charlotte Amalie (kaunis nimi) ja saaren koko asukasluku on noin 52 000. Valuutta on kätevästi dollari (paitsi tämän hetkisellä valuuttakurssilla se ei ollut niin mahtavaa...) 

Huomaa etualalla 'merirosvolaiva' ja alla vähän uudempia pursia.

Taloista ja kaupunkikuvasta huomasi heti, että saari kuuluu tiiviisti Yhdysvaltoihin. Kaikki oli supersiistiä ja laitettua. Sataman tuntumassa oli heti isohko ostosalue, josta löytyi yllättävä paljon liikkeitä, jopa Vuitton ja Gucci. 

Puistotietä pystyi kävelemään kaupungin keskustaan, josta löytyi paljon amerikkalaisten suosimia koru- ja kellokauppoja...

Nähtävyys, amerikkalaiset turistit koruostoksilla. Amerikkalaiset saavat tuoda verovapaasti ostoksia näiltä saarilta, joten se selittää ehkä tuon ostosinnon.

Jätimme kuitenkin rihkamat kauppaan ja suuntasimme rannalle. Tämän saaren osalta olimme päättäneet ottaa vähän rennommin ja nauttia vain rannalla. Saarella oli erittäin hyvin toimivat minibussi/taksiyhdistelmät, joilla pääsi 8 dollarilla toisella puolella olevalle Magens Baylle, joka on yksi saaren suosituimmista rannoista. National Geographic on rankannut rannan top 10 joukkoon maailmassa. Myös Lindquist, Coki tai Trunk Bay Beach vaikuttivat lupaavilta.

Rannalla riitti tosiaan porukkaa, mutta se oli onneksi niin pitkä, että hieman pidemmällä sai olla aika rauhassa.

Aurinkoa, palmun varjossa löhöilyä ja uimista - käy.


Paluumatkalla vuorten yli näki hienosti kaupungin ja sen edustalla olevan Water Islandin. St. Thomasiin kuuluu myös iso luonnonpuistosaari St. John, jonne pääsee halutessa lautalla. Emme tällä kertaa lähteneet seikkailemaan sinne, pitää sitä jättää jotakin seuraavaan kertaankin. 

Laiva lähti klo 17, joten sinne päästyä kannella ehti vielä nauttimaan auringosta, piña coladasta ja upeasta maisemasta ennen illallista.

Pidin kyllä paljon St. Thomasista ja se oli ehdottomasti yksi tämän reissun suosikkisaaristani. Tuonne voisin mennä hyvin uudestaan! Seuraavana sitten luvassa uusi satama.

Kommentit

Anna Sofia (Ei varmistettu) http://www.style-plaza.com/

Ihania reissukuvia! Ja hyvää vappua näin jälkikäteen :)

Blogissa olisi sinulle haaste;

http://www.style-plaza.com/2015/05/5-x-5.html

Hyvät viikonloput!

Mikko – Private Blend

Kiitos, huomasinkin kivan haasteen! Ja aurinkoista viikonloppua myös sinne :) Toivottavasti on ollut hauska vappu!

Kommentoi