Syysmatka Madridiin

Nyt on seuraava matkakin sitten tiedossa ja tästä tulee ainakin vähän erilainen. Ensinnäkin kaupunki on ennestään kokematta - suuntana siis Madrid! Lisäksi lähdemme Year of Friendships -hengessä vähän isommalla ystäväporukalla. Hauskaa kokea tällainenkin ryhmämatka.

Vielä ei ole Excelit kasassa, joten kaikki vinkit otetaan mieluusti vastaan! Ainakin nopealla silmäyksellä Salamancan alue vaikutti lupaavalta, jos sitä vaikka ostaisi jotain pientä matkamuistoksi, nyt kun kerran taas pääsee... ;)

Tässä koottuna vähän kuvia, jotta pääsee tunnelmaan jo nyt.

Kuvat/Pinterest.com

Uutta on myös se, että aiomme vuokrata oman huoneiston tuolta. Tätäkään ei ole tullut aiemmin kokeiltua. Onneksi yksi seurueesta asuu tällä hetkellä Madridissa, joten hän saa luvan käydä katsomassa paikan etukäteen. Tässä kuitenkin muutamasta aika sopivalta vaikuttavalta asunto.

Arvomme vielä näiden kahden asunnon välillä. Pari ensimmäistä kuvaa on huoneistosta, joka on aiemmin toiminut luostarina, jännä idea. Jälkimmäiset kuvat puolestaan vanhasta leipomosta, johon kyseinen asunto remontoitu. Kumpikin näyttää kivalta, päätöksiä..

Hauskaa suunnittelua siis tiedossa ja tärkeintähän on tieto siitä, että kyseinen matka on tulossa!

Kommentit

Caelia (Ei varmistettu) http://caeliasblog.blogspot.fi

Madrid olisi myös omalla must-go-listalla, täällä sitten kovasti odotellaan tunnelmia ja kuvia matkalta :)

Oma syysmatka suuntautuu tällä kertaa Toscanaan, sitäkin jo kovasti odotetaan ja suunnitellaan.

Maija (Ei varmistettu)

Joo, kaverini kertoi samantapaisen kokemuksen. Pitääkös vaihtaa kahvilaa:)

T. Maija

Mikko – Private Blend

Ihan hauska kokea ja nähdä tuo. Barcelonakin on ollut usein vaihtoehtona, olen käynyt siellä kerran, mutta siitä on aikaa.. Ensimmäisenä tulee mieleen La Ramba ja näköjään Clarisin alueelta löytyy kivat kaupat :) Kaikki Gaudin suunnittelemat rakennukset ja Park Güell listalle!

Mikko – Private Blend

No kuulostaa ironiselta kyllä, mutta toivottavasti muista paikallisista leipomoista löytyy parempia. Tai sitten kotimatka ei tehnyt hyvää kakulle..

Mikko – Private Blend

Barcelona on ihan kiva, pitäisi käydä siellä ehkä uudestaan, kun edellisestä kerrasta on itselläkin tosiaan jo aikaa.
On kyllä hauskaa lähtä ystävien kanssa, on ihan erilaista mennä yhdessä illalla syömään, kun vaikka kahdestaan ollessa.

Mikko – Private Blend

No ei varmaan ole huonoin kahvila, mitä maailmasta löytyy. Ja joo tuo maa taitaa tosiaan olla aika herkullinen - kiva, jos teet postauksen aiheesta!

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Hyvä, kiitos! Ajattelimme myös suunnata Andorraan sekä La Roca -outetkylään, se kun ihan SATTUMALTA on siinä matkan varrella :D

Blue Peony (Ei varmistettu)

Madrid on hieno kaupunki! Jos teille jää aikaa, niin menkääpä junalla Toledoon, matka kestää puolisen tuntia ja kaupunki on todella hieno!

Mikko – Private Blend

No ihan varmasti nuo ovat upeita esityksiä! Pitää koittaa ylipuhua edes osa porukasta mukaan!
Ja ei kyllä ihan heti tullut mieleen tuo soutelu :) Mökillähän on kiva harrastaa sitä ja kyllä se aina lihasmuistista palaa - myös vaikka Central Parkissa olisi hauska soutaa, aiankin edes ajatustasolla.
Hyvä, että pelastit tilanteen! :)

Mikko – Private Blend

Kiitos, pitää tosiaan tutkia vähän tarkemmin tuota, mutta ainakin näiden kommenttien perusteella kuulostaa oikein hyvältä!

Tibs (Ei varmistettu) http://shoptravelfood.blogspot.com

Oi, Madrid kuulostaa ihanalta! Itse en ole kuin kerran käynyt ja siitäkin on jo vuosia... Molemmat asunnot näyttävät todella hyviltä!

Mikko – Private Blend

Hyvät vinkit, joita ei kyllä olisi ihan heti itse löytänyt - kiitos!

S (Ei varmistettu)

Madrid on upea kaupunki!
Siellähän on vaikka mitä, mutta heitetään nyt yksi, joka ei ehkä tule muilta:
http://www.corraldelamoreria.com
Maailmankuulu flamencoshow, jonka aikana voi illallistaa. Ja jos ajattelet että flamencoa...?, niin suosittelen tätä lämpimästi kaikille skeptikoillekin. Tämä on myös mukana kirjassa 1001 things to do before I die. Paikassa on ihanaa vanhanajan henkeä, seinillä kuvia kaikista maailman suurista julkkiksista, jotka ovat myös käyneet katsomassa shown. Itse esitys tihkuu...kuumia tunteita. ;) Paikka on suht pieni, joten pöytävaraus ajoissa on must.

Mikko – Private Blend

Hauskaa nähdä tuo viimein! Joo, nuo olivat aika lupaavan näköisiä, saa nähdä mitä sieltä sitten löytyy :)

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon vinkeistä, nuo kaikki kuulostavat oikein hyviltä! Ja hauska kuulla, että ei menty vikaan matkakohteen suhteen.

Mikko – Private Blend

Joo Salamancan alueelle meinaan suunnata myös itse ja kiitos tuosta outlet-vinkistä. Nehän ovat aina lähellä sydäntä ;) Jos vaikka ehtisimme käymään siellä!

lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Ai, flamenco- ihan must ! Olin kerran Helsingissä katsomassa flamenco-esitystä. Ystäväni oli ostanut liput ja hänen ystävänsä joutui perumaan viime hetkellä. Mä vähän pitkin hampain lähdin, tyyliin mä voin nyt tulla jos et ketään muuta saa mukaan ja oikeesti vau. Olin erittäin otettu. Muistan siinä oli 2 tanssijaa ja 1 soittaja ja toinen tanssija huomasi kuinka yleisö innoistui heistä ja se ylpeys ja ammattitaito oikein loisti kasvoilta.
Lopussa olisi ollut mahdollisuus jutella pari sanaa, mutta kun teininä käydyt espanjan opinnot ovat hyvin painuneen unholaan, osasin sanoa vaan Kiitos kiitos. No, viesti meni perille. Suomalaiset kun harvemmin tulevat kiittelemään ja kehuskelemaan.
Ollaan käyty peräti kerran Madridissa ja matkan yksi hauskimmista muistoista oli souteluretki. Miehenihan on paljasjalkainen helsinkiläinen eikä soutuveneellä ole soudellut. Minä kun olen maaseudun tyttöjä ja mökillä ei soutelua lukuunottamatta ollut mitään muuta tekemistä, sitä puolta tuli treenattua lähes olympialaisiin asti ( tää oli vitsi ). Vuokrasimme veneen ja minulle olikin yllätys ettei mieheni, jota siihen mennessä ollut pitänyt täydellisenä, ei sitä ollutkaan. Joten siirryin itse nopeasti airojen taakse ja homma lähti pyörimään. Naiset ensin, vaikka sinne heikoille jäille. Jos jollain on taitoa tähän vaikeaan lajiin, menkään soutelemaan. Se on hauskaa !

Sanna (Ei varmistettu)

Madrid on mahtava kaupunki. Asuin siellä viime syksyn. Kuten edellinen kommentoija, suosittelen ehdottomasti Corral de la Moreria. On kaupungissa toki muitakin flamenco paikkoja, mutta tuo on ehdottomasti upein kokemus. Ja kannattaa varata ajoissa. :)
Salamancan alueelta löytyy tosissaan "kalliimmat kaupat" ja ketjuliikkeet pääasiassa Solin ympäristöstä.
Läheiset Toledo ja Segovia ovat hyviä päiväretkikohteita.
Barrio de las letras alueella on paljon hyviä ravintoloita ja Lavapies metron ympäristössä on etnisiä ravintoloita.
Kannattaa toki tutustua museoihin (Prado, Reina Sofia). Ja käydä kävelyllä Retirossa. Euroopan union kansalaiset pääsevät tutustumaan Kuninkaan palatsiin maksutta iltaisin, lisätietoa löytyy palatsin sivuilta.
Toivottavasti reissu on mukava!

Mikko – Private Blend

Kiitos vinkistä, tuollainen pitäisi ehdottomasti kokea! Ei tuollaisia elämyksiä täältä löydy.

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Ihanalta kuulostaa! Olen kuullut paljon hyvää Madridista. Meillä pukkaa ensi kuussa Barcelonan reissua, mies on kyllä käynyt aiemmin mutta minä en. Ei sattuisi olemaan Barcelonasta exceliä ;) ?

Mikko – Private Blend

Varmasti vaihtoehtoja löytyy, tai sitten sen kuuluu olla kuiva... Ehkä olemme tottuneet väärään versioon... :)

Elle (Ei varmistettu) http://www.cowboysandcappuccinos.blogspot.fi

Sacher kahvila on jo kokemuksena hieno, historiallinen tila, jossa juhlallinen tunnelma. Kannattaa mennä ja selvittää mitä mieltä itse on kakusta. Minä ainakin pidin siitä. Wien on kokonaisuudessaan kakkujen ja kahvin ystävän paratiisi. Työstän juuri juttua Wienin kahviloista blogiini...

Maija (Ei varmistettu)

Hienoa! Kivaa, että on jotain, jota odottaa:) Ei muuta, kun hiomaan taulukoita matkaa varten. Itse en lähtisi huoneistomajoitukseen. Nautin hotelleista ja niiden palveluista, mutta tosiaan kokemus tuokin.

Minulla on matka varattuna Wieniin;) Sacher-kahvilassa pitää käydä.

T. Maija

Mikko – Private Blend

Ihan kiva mennä välillä uutteen kaupunkiin. Ja kyllä Toscanakin kuulostaa ihanalta!

Mikko – Private Blend

Niinhän sinä tosiaan kerroit ja kiitos vinkeistä, kuulostaa lupaavalta! Ihanaa viikonloppua :)

Mikko – Private Blend

Kuulostaa hyvältä! :) Hauskaa tosiaan, miten nuo outletit löytävät reitille kuin itsestään ;)

Mikko – Private Blend

Oi, kiitos paljon arvokkaista vinkeistä - mahtavaa! Ja toivottavasti sinulla oli ihana ja elämyksellinen syksy tuolla! Joo Salamancan alue kuulostaa hyvältä ;)

S (Ei varmistettu)

Tämä nyt ei ole kaikkein positiivisin juttu, mutta jotenkin se naurattaa...mieheni kävi työmatkalla Wienissä ja lähtöpäivänä nappasi kotiin mukaan Sacher-kahvilasta "sen aidon" Sacher-kakun (kokonaisen, laatikossa)...ja valitettavasti en ole ikinä syönyt niin älyttömän kuivaa Sacheria kuin tuo. Täytyy sanoa että Fazer voitti ainakin tuolla kertaa. :D

Mikko – Private Blend

Se on kyllä parasta! Ja joo ehkä pitää vähän kartottaa paikkoja etukäteen ;)
Joo, kokemus tosiaan - mutta tuo vaihtoehto on ehkä parempi, kun on isompi kaveriporukka.
Wien kuulostaa myös kauniilta ja ihanalta!

Marjukka / Fab Forty Something (Ei varmistettu) http://fabfortysomething.blogspot.fi/

Niin kuin viimeksi juteltiin, Madrid on niin upea! Lisäksi se on käveltävissä, me kävelimme kuninkaanlinnalta Salamancaan. Tietenkin kannattaa käydä kuninkaanlinna, Placa Major ja Retiron puisto. Chuega-kaupunginosassa on kenkäkauppoja vieri vieressä aukion lähellä... Oi että, se oli niin upea kaupunki!!

Elle (Ei varmistettu) http://www.cowboysandcappuccinos.blogspot.fi

Madrid on huippuvalinta, on pakko kommentoida kun sattui yksi lempikohteeni olemaan täällä suuntana! Retiro puisto ja Prado museo ovat aikalailla must paikkoja Madridissa kävijälle. Kannatan myös flamengo showta kuten aikaisemmat kommentoijatkin, itse taisin käydä viime visiitillä Teatro Nuevo Apolo nimisessä paikassa, mutta vaihtoehtoja varmasti löytyy monia. Sen lähettyvillä on myös ehdoton jatko/drinkkipaikka Hotel ME Madridin kattoterassi, joka taitaa löytyä maailman parhaiden kattoterassien top listoiltakin. Madridissa on paljon ihania ravintoloita, kannattaa googlata etukäteen, mutta esim Restaurant Taberna Degustan maistelumenuu oli aivan fantastinen ja sitä suosittelisin.

Nonna (Ei varmistettu) http://pearlywhite2.blogspot.fi/

Oi oi oi! Madrid on haavelistalla :) Mies on siellä käynyt useasti työmatkalla, ja vallan ihastunut paikkaan, mutta itse en ole sinne vielä päässyt. Ihanaa matkan suunnittelua!!

Mari (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvältä, itsekin olen käynyt joskus aikoja sitten vain Barcelonassa, Madridia olisi hauska kokeilla! Vielä hienompaa on varmasti lähteä ystävien kanssa :-)

Mikko – Private Blend

Kiitos vinkistä, pitää laittaa mieleen!

Sussu (Ei varmistettu)

Madridissa kannattaa ehdottomasti mennä vierailemaan kauppahallissa, jonne Madridilaiset kerääntyvät syömään ja juomaan ilta-aikaan. Mahtava tunnelma! Kauppahalleja on kolme Madridissa, itse pidin eniten Mercado San Miguelista, joka sijaitsee aivan Plaza Mayorin vieressä. Toinen kiva oli Mercado San Anton Chuecassa, jossa oli kiva kattoterassi.

Suosittelen myös ostamaan käsintehdyt espardilles kengät, ja nimen omaan Casa Hernanz liikkeestä, joka on pieni myymälä Plaza Mayorin kupeessa. Kaupan eteen syntyy usein jono, joten ajoissa kannattaa mennä.

Tiiu (Ei varmistettu)

Olin itse Madridissa edellissyksynä viikon, ostosmahdollisuuksia siellä tosiaan on riittämiin ja Salamancasta itsellekin löytyi kaikkea pientä kivaa :) Kaupunki on minusta kyllä kaunis mutta yllättävän likainen ja ihan keskustatakin löytyi rappeutuneita taloja joissa ikkunat oli rikki jne. Siitä pieni miinus. Mutta jos Salamancan lisäksi haluaa ostostella lisää, kannattaa ehdottomasti käydä La Rozas Villagessa, kuuluu samaan ryhmään kuin Pariisin, Lontoon jne outlet kylät.

Madridin koordinaatit (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/10/08/madridin-koordinaatit/

[…] Madridin matka lähestyy ja koska en ole koskaan käynyt tuolla, piti minun vähän kartoittaa kaupunkia. Aiemmin selvisikin aika nopeasti, että Salamanca on aika hyvä kauppojen keskittymä ja sillä neliöllä nämä kaikki melkein sijaitsevatkin, joten Excel voi olla vähän turha, mutta ainakin löytyy tarkat osoitteet. Minulla on aika hyvä valokuvamuisti, joten tämä Google Mapsilla seikkailu auttaa jo muistamaan sijainnit. […]

Syysloma Madridissa (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/10/16/syysloma-madridissa/

[…] Kuten kerroinkin suuntasimme kaveriporukalla matkalle ja hauskaa oli! En olekaan aiemmin ollut isommalla porukalla reissussa, joten se oli mukavaa vaihtelua. Vaihtelua oli myös matkakohde, sillä Madridissa ei olekaan tullut käytyä aiemmin. Kaupunki oli oikein hurmaava ja kaunis. Ihmeteltävää riitti pelkästään kävellessä ja löytyyhän tuolta tietenkin myös taidetta, kulttuuria, kauppoja ja hyviä ravintoloita. […]

Madridin asunto (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2013/10/20/madridin-asunto/

[…] jätin tämän suosiolla erikseen. Sopivat kämppävaihtoehdot löytyivät pienellä etsimisellä, nämä kaksi asuntoa pääsivät loppusuoralle. Tämä paremmalla sijainnilla ollut loft oli sitten se, mihin […]

Kommentoi