Testissä ravintola Bronda

 

Sain varaukseni jonossa läpi ja pääsimme testaamaan jo Brondaa, josta intoilinkin aiemmin. Oli kiva päästä tutustumaan Tomi Björckin ja Matti Wikbergin konseptin uutukaista jo näin alkuun.

Tila on oikein viihtyisä ja kiva. Tässä on aiemmin ollut muun maussa Iskun toimistokalustemyymälä ja sen jälkeen se on ollut lähes joutomaana. Nyt paikkaan on tehty iso remontti onnistuneesti. Ravintolasali on iso ja ilmava ja ketjun ravintolaista isoin. Paikka tuo myös kivaa eloa tuohon Esplanadin 'varjoisammalle' puolelle.

Täälläkin on erinomaiset drinkin ja listalle on koottu myös muiden paikkojen klassikkoja. Tuolla pitää ehdottomasti koittaa käydä joskus vain drinkillä. Baari on nimittäin huomattavasti isompi kuin muissa paikoissa. Sinne voi (koittaa) tulla ilman varausta ja myös ruokien tilaaminen tuohon onnistuu.

Mezcalicious ja NYC Sour. Molemmat olivat hyviä, mutta kannattaa ehdottomasti testata edellistä – siinä oli passionin kirpeyttä ja savun makua, tosi hyvä.

Arty-look, paita/H&M, ranneke/Hermès, tuoksu/Valentino Uomo

Listalta löytyy muun maussa tutut maistelumenut.

Päädyimme Menu Brondaan.

Alkuun muun muassa vihersimpukoita ja Brondan chorizoa, hodari-tyyliin.

Tomaatti ehkä vähän laimensi tätä annosta.

Meritaimensashimia ja savustettua mätiä, tämä oli hyvä ja raikas.

Sitten siirryttiin kohti lihaisempia makuja; kampasimpukoita, vuohenjuusto crèmeä, tryffelidressing ja pancettakinkkua. Tässä sovituksessa maistui paikan Eurooppalainen makumaailma.

Tuhdein ruoka menussa oli sherryssä haudutettu lammas peruna-kaaligratiinin kera. Liha oli tosi hyvää ja annos yksi suosikeista.

Lopuksi jälkiruoat, jotka olivat piste iin päälle. Omena-suolaheinäsorbetti ja mascarpone-vaniljakerma.
Toisena makeana tuli vielä suklaabrownie, jäätelö, vanijakastike, toffee ja paahdettu valkosuklaa – voiko olla täydellisempää yhdistelmää? Tuossa on kaikki parhaat elementit!

No – lopputulos. Ei päässyt ruoan puolesta suosikkeihini ketjun paikoista. Olin ehkä aavistuksen pettynyt maistelumenuun. Kaikki oli toki hyvää, mutta aavistuksen valjua. Menulla olisi saanut ehkä olla myös muutama juttu lisää. Ainakin Gaijinin menussa tulee makuja sellainen kirjo, että se on mielestäni parasta vastinetta rahoille.
Henkilökuntaa paikkassa oli runsaasti ja palvelu toimi & se oli erittäin hyvää. Pientä hapuilua on tietenkin ilmassa, kun paikka ei ole vielä ollut edes viikkoakaan auki. Joten se kuuluu asiaan.
Kannattaa kuitenkin ehdottomasti käydä testaamassa, nauttimassa & viihtymässä upeassa paikassa. Konseptien eri makumaailmoista löytyy kuitenkin kaikille se oma suosikki ja omani on näköjään enemmän Aasiassa.

Tässä oma listaukseni ja linkitys tarkempiin postauksiin. Kappas, en olekaan postannut Farangista erikseen. Hyvä syy mennä sinne pitkästä aikaa!

1. Gaijin
2. Farang
3. Bronda
4. Boulevard Social

Syömisen jälkeen suuntasimme vielä katsomaan Jenni Vartiaisen keikkaa, jonka Jenni veti taas upeasti.

Kommentit

Mikko – Private Blend

Niin ihan totta, mutta tekevälle sattuu. Kyllä sitä itseltäkin menee läpi kaikenlaista...

Ravintolauutuuksia, Bronda | Private Blend (Ei varmistettu) http://www.olivialehti.fi/private-blend/2014/03/08/ravintolauutuuksia-bronda/

[…] Tässä tänään päivällä napattu kuva sijainnista Espalla. Edit//Paikka testattu ja oma tarkempi postaus siitä löytyy täältä. […]

Mikko – Private Blend

Kiva jakaa jo tunnelmia paikasta :)
No vaikka tila on rento, niin kyllä sinne oli ihmiset pukeutuneet. Kannattaa mennä niin, miten itsestä tuntuu hyvältä.

Mikko – Private Blend

Kannattaa kokeilla, vaikka itsekin pidän tosiaan noista aasialaisista mauista enemmän.

Minna (Ei varmistettu)

Kiitos esittelystä Mikko! Kuvien perusteella ihan kiva tilana, mutta vaikuttaa hieman arkiselta ympäristöltä. Tuntuu että ylipukeutumisen vaara on suuri. Oletko samaa mieltä, vai sainko virheellisen vaikutelman?

Henna (Ei varmistettu)

Hyvä kommentti ja huomio Oscarilta. Musta menu ja nuo ruuat vaikutti siltä että on liikaa ja kaikkea tungettu samaan. yksinkertaisuus kunniaan myös ruuassa. Mulla meni maku jotenkin koko kokkiin siinä kun hän mainosti " terveellistä rypsiporsasta " .. Jos vähän asioista on perillä, niin rypsi ei kyllä ole possun ruokaa eikä tee siitä possustakaan tervettä....

Mikko – Private Blend

No sattuuhan sitä :)
Kiva tila ja hauskaa tosiaan, että tuollekin puolelle tulee elämää.
Niin totta, vaikka välillä kaipaankin juuri noita ;)

Mikko – Private Blend

Oletpa tarkkana :)
Noh aika kivat ja menestyksekäät ravintolat Tomi on onnistunut luomaan. Oli nyt itsekin paikalla 'valvoamassa' hommaa ja kiertelemässä.

Saija (Ei varmistettu) http://tasapainoatavoitellen.blogspot.fi/

Innolla odotan, että päästään testaamaan. Menun katsoin läpi ja se ei kyllä aiheuttanut samanlaista fiilistä kuin Farang ja Gaijin. Mutta ehdottomasti testaamisen arvoinen.

T. (Ei varmistettu)

Menun ulko-/kirjoitusasuun kannattaisi kuitenkin panostaa alusta alkaen. Se on ensimmäisiä asioita, joita asiakas kohtaa ravintolassa ja yleensä säilyy samana ainakin joitain kuukausia, joten ei luulisi olevan ylivoimaista oikolukea ja korjata virheitä ennen painatusta. Mutta toki ihmiset kiinnittävät huomiota eri asioihin :)

Oscari (Ei varmistettu)

Mikko hyvä, ei ole kovin hääppöinen läävä tämäkään ruokala, syitä lienee useita.

Ensiksi kerro heille, että jos menussa kirjoitetaan esim. jotain ranskaksi, niin kyllä sen pitäisi olla oikein. Tosin koko menu voisi olla ranskaksi, sillä koostumus selitetään hienosti suomeksi. Mutta miksi kammottavaa amerikkaa, ei se ole kieli eikä mikään, ei ainakaan menussa.

Muuten Lamb ala Pedro, kirjoitetaan à la...
Au gratan kirjoitetaan au gratin, tai suomeksi gratiini kuten ite kirjoitat. Eli jos ei osaa vieraalla sanoa, niin ihan suomeksi vaan.

Itse paikkaan tai ruokaan en voi ottaa kantaa, sillä en ole käynyt enkä tule varmaan käymäänkään. Ne omistajat tatuoinnit herättävät kuvan jostain kammottavasta kokemuksesta - valitan!

S (Ei varmistettu)

Mullaki sattui (kirjaimellisesti, autch!) silmään tuo au gratan, todella noloa - muutama oikolukukierros jäänyt kiireessä väliin.

Mutta mielenkiintoista kuulla, meillä on käynti vielä edessäpäin. Samaa mieltä siitä, että kiva kun sillekin puolelle Espaa saatiin jotain. Henk koht suosikkeja ovat Boulevard Social ja Farang, Gaijinin osalta olen niin kyllästynyt siihen ylikypsän (ylihinnoitellun, hah)/karamellisoidun/whatever possun tunkemisesta joka paikkaan.

T. (Ei varmistettu)

Pakko jatkaa kielipoliisien linjalla, menu on täynnä ihan kamalia kirjoitusvirheitä. Valitettavasti vaikuttaa yleismielikuvaan negatiivisesti, vaikka ruoka olisikin hyvää.

Mikko – Private Blend

No maistelumenussa onkin vähän tarkoitus, että saa koko kirjon ja voi sitten jatkossa tilata niitä omia suosikkeja. Aika runsaita ja monipuolisia makuja tuolla kyllä onkin.

Mikko – Private Blend

:) Niin, mitäs siitä ruoasta tai interiööristä ;)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

varmaan tiedätkin mitä aina ekana sun kuvista katson ! No rannekkeita. Hermes oli tällä kertaa valinta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.