Tokio

Heh-he, aika viimein jakaa Japanin matkan Tokio osuutta! Aiemmat pysähdykset olivat siis Osaka ja Kioto. Koska kaupungissa riittää nähtävää, jaoin kuvatulvan ja kirsikankukkameret poikkeuksellisesti kahteen postaukseen. Tervetuloa siis Tokioon!

Saavuimme illansuussa Osakasta Shinkasen-luotijunalla Tokioon. Todella kätevää, 500 km taittui 2,5 tunnissa. Isotkin laukut mahtui hyvin hattuhyllylle ja matkustusmukavuus oli kohdallaan kaikin puolin. Vauhti ei tuntunut yhtään liian hurjalta itse junassa.
Päästyämme hotellille teki vielä mieli lähteä jonnekin ja suuntasimme katsomaan vieressä sijainnutta Ginza-aluetta iltavalaistuksessa.

Tokiossa jokaisella merkillä on oma kokonainen talo ja tarjontaa riittää.

Aamun sarastaessa lähdimme sitten tutustumaan kaupunkiin hieman paremmin. Ensimmäisenä listalla myöskin hotellin vieressä sijainnut Keisarillinen palatsi. 

Tuonne oli jo aamulla paljon menijöitä, mutta turvatarkastuksista huolimatta massa liikkui jouhevasti. Itse palatsiin ei pääse, eikä sitä oikein edes näkynyt, mutta puutarha-alueesta voi nauttia.

Vanhan ja uuden liittoa.

Ihanaa, miten tuolla oli kevättä jo muutenkin niin kivasti ilmassa.

Chisorigafuchi-puisto sijaitsee palatsin toisella kulmalla ja se on oikeastaan yksin legendaarisista kirsikankukkien bongaamispaikoista. Tuolla pääsee myös soutelemaan.

Tämä oli kyllä aika vaikuttava näkymä! Huh, huh! Tokiossa oli menossa paras kukinta, kannattaa jättää kukkien aukeamisesta pari viikkoa aikaa, jotta pääsee ihailemaan tätä näkyä. Kävelykatu rannalla kulkee kirsikkapuulehdon alta.  

Kirsikankukkaloistoa tallennettiin toki ahkerasti.

Emme olleet ajatelleet mennä soutelemaan, mutta koska vuokrauspisteen jono oli maltillinen ja aurinko paistoi ihanasti, niin mikä ettei!

Tervetuloa veneeseen.

Oli pakko soutaa rannan puiden alle.


Perus soutuasussa

Kiertelimme soutelun jälkeen samalla Chiyodan ja päärautatieaseman alueella.

Liikuttava, ja liikuteltava tarharyhmä.

Tokion päärautatieaseman hieno rakennus. Täältä lähtee noin 3000 junavuoroa päivässä.

Mujin ja Uniqlon liikkeet ovat omaa luokkaa. Mitä täältä ei löytyisi? Tässä Mujin oma tavaratalo. 

Toisena päivän suuntasimme taas enemmän ylös Sumidan alueelle, jossa sijaitsee Tokyo Skytree-näköalatorni. Rannassa japanilaisen olutmerkin Asahin pääkonttori, jossa katolla on tuo kultainen Asahi 'leikki'. Tuonne kannattaa siis oluen ystävien suunnata.

Toinen lähellä oleva nähtävyys on Asakusan alueella sijaitseva Senso-ji-temppeli ja sen ympärillä oleva Nakamise-katu, josta löytyy puotia toisen perään.

Senso-ji-temppeli

Temppelipihan tunnelmaa

Melkein aito geisha

Temppelialueen toiselta puolelta löytyi hauskoja paikallisia ruokakatuja, jossa saikin nautittua herkullista lounasta.

Samalla ilmansuunnalla Tokiota :) löytyy myös Ueno-puisto, joka on yksi kirsikankukkajuhlan näyttämöistä. Ei ehkä idyllisin, mutta kiva nähdä.

Tässä on jo Suomen vapputunnelmaa. Tätä on hanami, kirsikankukkien ihailu ja ystävien sekä perheen kanssa oleminen.

Puistoissa oli todella hyvin ja japanilaisen järjestelmällisesti, ohjeistettu, miten tulee käyttäytyä.

Lajittelu ja siivous on myös huomioitu hyvin.

Mahtavaa!

Yksi aamu suuntasimme tietenkin Tsukijin kalatorille sushiaamiaiselle.

Taatusti tuoretta

Alueen kujien myymälöistä löytyy myös hedelmiä, vihanneksia ja lihaa.

Myös muitakin herkkuja kuin sushia löytyy kyllä.

Paikalliset ostoksilla

Täällä ei ollut pulaa ruokapaikoista, aamiais-sushille siis.

Täydennyksiä pystyi huikkaamaan kokille suoraan tiskiltä.

Matkasimme yksi ilta takaisin Tokyo Skytreelle ihailemaan kaupunkia iltavalaistuksessa. Yli 600 m korkeudesta kaupungin koko hahmottuu hieman paremmin.


Tulossa vielä heti perään Shibuya ja Harajukun alueen tunnelmaa ja kuvia hotellista.

Kommentit

Riitta (masutoaitemu) (Ei varmistettu) http://www.masutoaitemu.wordpress.com

Ah, Tokio, ikuinen rakkauteni! Kiitos ihanista kuvista, mieleen tulvahti niin paljon ihania muistoja ja kokemuksia. Hmm, jokohan matkakassan pohja olisi täyttynyt Aasian-lentojen verran..? ;-)

Mikko – Private Blend

Tokio oli kyllä ihana, nousi top 3 kaupungin listalle. Ja Japaniin olisi kiva mennä alkukesästä tai vaikka syksyllä. Kävin katsomassa sinulta myös hyviä vinkkejä matkalle.

Ava12 (Ei varmistettu)

Olet tehnyt taas upean matkakertomuksen. Nautittavaa katseltavaa laadukkaine kuvineen. Sinulla on silmää ja näkemystä!

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon, kiva kuulla :) 

Pikkuserkku (Ei varmistettu)

Englantiakin näemmä käytetään :) Tokio/Japani ylipäätään on houkutellut, mutta olen aina kuvitellut, että siellä ei kukaan osaa englantia, niin reissu on jäänyt tekemättä...

Mikko – Private Blend

Asemat ja muut oli kyllä englanniksi ja pärjäsi tuolla oikein hyvin. Toki paikoin ei aina ehkä ymmärretty tarkempia kysymyksiä, mutta ei haitannut menoa. Suosittelen lämpimästi! 

Kommentoi