Tokio osa 2

Tässä Tokio-postauksen perään toinen osio kaupungista, nyt alueina muun muassa Shibuya, Harajuku ja Hatsudai.

Shibuya Crossing

Minulla oli reissussa ilokseni lainassa Canonin 6D-kamera ja pari objektiivia, olin tosi tyytyväinen kuvien laatuun. Soulin, Osakan ja Kioton kuvat on siis myös taltioitu pääosin lainakameralla.

Nousimme metrosta suoraan Shibuya Crossingiin, joka on yksi kaupungin vilkkaimmista kohdista, tuosta kulkee päivittäin noin 250 000 ihmistä. Vertailin vuoksi Helsinki-Vantaan kautta kulkee noin 70 000 ihmistä päivässä.

Risteyksen viereisessä puistossa on Hachiko-koiran patsas. En haluaisi välttämättä kerrata tuota historiaa uskollisuudesta, mutta koira tuli siis legendan mukaan professori-omistajaansa vastaan aina, kun hän tuli töistä. Yksi päivä professori kuoli töissä eikä ikinä palannut - Hachiko kuitenkin tuli tavan mukaan vuosi odottamaan häntä asemalle... 

Risteyksen ihmisvilinää on hauskaa, jopa maagista seurata. Kunnon muurahaisyhteisö-tunnelmaa.

Joku taisi mennä vanhoilla vihreillä...

Bongaatko tutun naaman?

Risteyksessä oleva Starbucks on mainio paikka seurata menoa, sieltä nämäkin kuvat on otettu.

Alueella sijaitsee Yoyogi-puisto, jossa kannattaa käydä - upea!

Puiston keskellä on Meiji Jingu -temppeli.

Suuntasimme samalla käymään lounaalla Park Hyatt Tokion New York Grillissä. Hotellissa on kuvattu myös sattumoisin Lost in Translation. Koitin katsoa elokuvaa uudestaan ennen reissua - edellisestä kerrasta on vuosia. Mutta leffan tunnelma ei oikein napannut, pitää ehkä koittaa vielä uudestaan.

Ravintolasta aukeaa mieletön näkymä kaupunkiin.

Ja mikä ruoka! Sain suosituksen paikan ruoasta 'parasta länsimaista ruokaa, mitä olen koskaan syönyt', ja testasimme lounasta. Ja nam, ihan mielettömän hyvää ruokaa! Lounaaseen kuului alkuruokabuffet, josta löytyi savustettua lohta, jättikatkarapuja, salaatteja, pateita... 

Lämmin ruoka tarjoiltiin pöytään, iberico-possua, myös kobe-pihviä löytyi listalta.

Jälkiruokataivas löytyi myös buffetista, siirryimme lounge-puoleen nauttimaan siitä ja eri maisemasta.

Tokyu Plaza ja Harajukun alue ovat tietenkin käymisen arvoisia, täältä löytyy tyyli-inspiraatiota ja mahtavia kauppoja.

Tokyu Plazan tuttu peilisisäänkäynti.

Omotesandon alueelta löytyy hyvä kauppakeskittymä.

Oi Tower Records - en ole nähnyt sitä pitkään aikaan! Muistan, miten hamstrasin Madonna cd-sinkkuja Sunset Boulevardin myymälästä melkein 20 vuotta sitten. Sitä ei taida enää olla...

Alueelta löytyy vaikka mitä kivoja lifestylekauppoja ja ostoskeskuksia.

Milk-liike taitaa olla lolita-piirien mekka.

Aoyama-alueella on myös mahtavasti isot liikkeet kaikilla merkeillä. Mikä suora: Céline, Givenchy ja Loewe - nice!

Plussaa myös upeista liiketiloista, tässä Miu Miun.

Myös Comme des Garçonsin liike on hieno, koitin etsiä kivaa neuletakkia, mutta ei löytynyt tällä kertaa. 

Pradan legendaarinen Merzog & de Meuron -arkkitehtitoimiston suunnittelema myymälätalo. Olen aina sitä mieltä, että liikkeissä kannattaa käydä vaan nauttimasta tilasta ja yksityiskohdista.

Tässä samalla kurkistus Tokion hotelliin. Valitsimme The Capitol-hotellin, joka näytti jo kuvissa mahtavalta ja sijaitsi kätevästi keisarillisen palatsin vieressä. Ja ihana tuo olikin, aah - suosittelen lämpimästi. Hypimme onnesta, Osakan hotellikokemuksen jälkeen.

Moderni versio shojista, riisipaperi-puu-ovesta kylpyhuoneen ja vaatehuoneen erottajana.

Ihana kylpyhuone, -amme ja sadesuihku.

Valaisimilla sai huoneesta myös ihanan tunnelmallisen.

Ja sängystä tai kylpyammeesta pystyi ihailemaan maisemaa palatsin puistoon ja Ginzaan.Tokio Sky Tree näkyy Ginzan takaa.

Hotellista pääsi suoraan myös useammallekin metrolinjalle. Tokion metro oli kyllä mahtava ja selkeä. Seuraa vain aina sen linjan väriä, johon tähtää ja sulkee kaiken muun näkökentästä pois. Mielenkiintoista oli ruuhka-aikana vain naisille varatut vaunut ja kokea metro niin täynnä niin täynnä, että ihmisten väliin ei olisi mahtunut paperiarkkia. Siksi tuo oma vaunu naisille.
Ainoa haaste oli välillä päätyä oikealle puolelle kaupunkia noustessa asemalta pois - uloskäyntejä saattoi olla viisitoista. 

Luonto on kaunis, mutta jotenkin tämä huoneesta auennut näkymä oli minusta mielettömän kaunis ja rauhoittava. Vaikka kaikki tässä on keinotekoista. Ehkä nuo valot, tuolla on joku muukin valveilla (töissä) juuri nyt.

Toinen vierailun arvoinen puisto on Shinjuku Gyoen National Park. Kaunis ja iso kuin mikä ja tuolla myös kukki kirsikankukat upeasti.

Testasin puistoevääksi dangoa, riisijauhosta tai paputahnasta tehty 'makeinen' ei nyt ehkä räjäyttänyt makuhermojani, mutta ainakin on testattu.

Picnicruuhkaa

Niin kaunista!

Paikalliset olivat myös innoissaan kirsikankukista.

Kävimme uudestaan myös Keisarillisen puutarhan puistossa ihailemassa kukkia iltavalossa.

Vielä olisi voinut käydä Morissa, modernin taiteen museossa ja vaikka missä ravintoloissa. Myös Fuji-vuoren näkeminen tai kylpyläpaikat jäivät seuraavaan kertaan. Tokio nousi kyllä ehdottomasti Top 3- listalle! Aasiassa Hongkongiin ja Tokioon voisi mennä kyllä milloin vain uudestaan. 
Japaniin olisi tosi kiva mennä myös alkukesästä tai ruskan aikaan syksyllä. Luonto on tuolloinkin varmasti niin upea, että kelpaisi kyllä. Junalla pääsee liikkumaan tuolla niin kätevästi, että vierailuun helppo yhdistää samalla eri kaupunkeja ja paikkoja.

 

Kommentit

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Kiitos taas kerran ihanista kuvista. Ja terveisiä Pariisista, kukkia löytyi sieltäkin.
Kommentit ovat jääneet vähäiselle, koska mun pädi ei lue tekstiäsi ja arvaa osaanko muuttaa asetuksia...

joten tyydyn vaan ihailemaan ja lähetän ajatusten voimassa kommentit

Mikko – Private Blend

Kiitos terveisistä :) Disneyland Parisin vieressähän taitaa olla La Valleé Village Outlet, ehdittekö käymään? Kiitos infosta...meinasin jo lopettaa blogin :) 

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

No en ! Oli äitienpäivämatka ja idea oli että ollaan koko ajan yhdessä. Kun lähdettiin lauantaina Disneystä, ihmettelin mikäs pysäkki seuraava pysäkki on, kun sieltä nousi hirveesti naisia ja kaikilla oli paljon ostoskasseja. No mikäköhän oli ???

Mutta onneksi taikanasa oma mies. Pitää tehdä kakku ja sen jälkeen pyytää toista päivittämään koneeni. Joku päivä se toimii. Ekana pitää vaan se kakku tehdä.

Seuraavalla kerralla menen kyllä tonne outlettiin. Niin paljon olen siitä kuullut, pelkkää hyvää ! Ja sijainnin kun nyt tiedän.

Mikko – Private Blend

Siellä se kuulemma tosiaan on, en ole myöskään käynyt - pitäisi mennä! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.