Uusi H&M Home

Kävin tutustumassa Helsingin H&M Homen uusittuun myymälään. Samalla kuin miehet saivat ihan oman myymälän, muutti H&M Home Aleksanterinkadun liikkeen alakertaan.

H&M Home konseptin pääsuunnittelija Evelina Kravaev Söderberg oli paikalla kertomassa konseptista ja myös tulevasta syksyn mallistosta. Mallistosta löytyy yleensä joka sesonki urbaani, romanttinen, leikkisä ja klassinen linja.

Uusi kodinosasto on avara ja raikas

Ostin jo kesää varten tämän tyylikkään kylmälaukun puistoretkiä varten.

Mallistosta löytyy myös romanttisempia juttuja.

Ja tietenkin pyyhkeitä ja lakanoita.

Pellavalakanat on jo legendaariset ja täydelliset juuri kesäksi.

Lastenhuoneen päivitystä ei ole tietenkään unohdettu.

Tässä makupaloja tulevasta syksystä. Materiaaleina puu ja lasi ovat tulossa ja väreistä ehdottomasti petrolin eri sävyt.

Graafisia printtejä ja kuodottua pintaa tullaan myös näkemään syksyllä.

Kommentit

Fisu
Hurmaavan valkeaa

Näyttääpä tosi kivalta! Pitää ehdottomasti poiketa kurkkaamassa :D

Mikko – Private Blend

Hienosti laitettu myymälä ja nyt oli tullut myös uusia mallistoja.

Hetti
Hettinen

Oi, pellavalakanat kesäksi ois kyllä niin must juttu! :)

Mikko – Private Blend

Ne on kyllä ihanat ja kivan rennot kesäksi.

-Wille- (Ei varmistettu)

Home tuotteet varmasti yhtä epäeettisesti valmistettu kuin merkin vaatteetkin.
Jos on kansainvälinen jätti, olisi kyllä varaa maksaa edes ompelijoille minimipalkka sekä huolehtia ympäristöstä.

Mikko – Private Blend

Onneksi kuluttajien valveutuneisuus on parantanut näitä epäkohtia ja niitä myös valvotaan entistä paremmin: http://about.hm.com/en/news/newsroom.html

sonsaa (Ei varmistettu)

Katsoin juuri Areenasta ranskalaisen dokumentin Halpavaatteen kallis hinta (http://areena.yle.fi/1-2383910) ja täytyy sanoa, että vaikken pidäkään tuollaisesta tiettyjen kansalaisjärjestöjen skandaalinhakuisesta sormillaosoittelusta, mitä dokumentin asioiden esittämistavassa harjoitetaan, niin eivät nämä asiat ole täysin tuulesta temmattuja. Toki ongelma ei ole yksistään H&M:n, vaan yleisesti tekstiiliteollisuuden toimintatavoissa, mutta yhtenä alan isoimmista toimijoista H&M kantaa myös ison vastuun.

Uskon, että esim. H&M ihan todella yrittää ratkaista näitä ongelmia, koska tämä on heille valtava mainekysymys (ja sitä kautta tulovirtakysymys), mutta kaikki ei ole kyllä niin ruusuista kuin yritys antavat vastuullisuussivuillaan ymmärtää, vaan tiettyjä asioita jätetään kertomatta, mikä vaatii kuluttajilta hieman kriittisyyttä. Ongelmat ovat todella syvällä alan rakenteissa kytkeytyen esim. yritysten ostokäytäntöihin ja tuotantomaiden politiikkaan/korruptoituneisuuteen, ja nykytilassa brändiyritysten on hankala valvoa, mitä tehtailla todella tapahtuu, vaan myös niitä huijataan vääristelemällä asioita valvontakäynneillä jne. Siksi täytyy sanoa, että arvostan sitä, kuinka kuluttajien tarkkaavaisuus on herännyt ja brändit todella pyrkivät kehittämään näitä asioita yhdessä ja erikseen, mutta tie on pitkä ja hidas.

Ottaen huomioon, kuinka vaikeita alan vastuullisuuskysymykset ovat, tuntuu viherpesulta, kun esimerkiksi H&M on lanseerannut Conscious -mallistonsa, jolla asiakas voi ns. ostaa itselleen puhtaan omantunnon, mutta en ole mistään löytänyt esimerkiksi vahvistusta sille, että edes Conscious collectionin vaatteiden ompelijoille olisi maksettu elämiseen riittävä palkka (olen myös yrittänyt tätä kysyä H&M:ltä saamatta vastausta). H&M:n julkinen tavoite on, että strategisten toimittajakumppanien työntekijät saisivat elämiseen riittävää palkkaa vuoteen 2018 mennessä, mutta vielä he eivät siis vahvista kenenkään sitä saavan. Tai että ympäristökysymykset todella olisivat otettu huomioon loppuun saakka (vrt. esim. suomalaiset pure waste -farkut ja H&M Conscious farkut - aika iso ero siinä, kuinka pitkälle vastuullisuudessaan menevät). Kyllä vaatteille haluttu edullinen hinta ja nopeaan kiertoon perustuva liikemalli ovat tekijöitä, jotka rajoittavat H&M:n vastuullisuutta.

Pahoittelen pitkää paatosta, mutta tekstiiliteollisuuden vastuukysymykset sattuvat olemaan lähellä sydäntäni. :) Jos aiheesta kiinnostaa lukea enemmän, niin esimerkiksi Outi Moilalan kirja Tappaja farkut on populääritieteellinen, mutta asiallinen teos (raflaavasta nimestään huolimatta ;) ), joka valottaa alan ongelmia. Suosittelen!

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon hyvästä ja perusteellisesta kommentista! Asia on tosiaan laaja ja monimutkainen, eikä minulla oli tarpeeksi tietoa aiheesta. Kiitos siis siitä. 

Vierailija (Ei varmistettu)

HM:lta tekee joskus kivoja löytöjä. Lastenpuolelta olen joskus löytänyt esim. farkkuleggingsejä, itselleni:). Täytyykin poiketa home-osastolla.

T. Maija

Mikko – Private Blend

Käy se noinkin! Jaa kotimallistostakin löytyy varmasti hyviä ja niitä oikeita kuoseja ;)

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Tässä on taas hyvä tilaisuus vinkata h&m.än kamppiksesta. Kun vie pussillisen vanhoja vaatteita, saa alelapun, jolla saa koko mallistosta 15 % alea, 1 lappu per 1 tuote.
Itse olen aloittanut asunnon läpikäymisen kovemmalla kädellä ja minulle on lappuja kerääntynyt aika paljon jo. Helppo viedä vaatteet kierrätykseen.
15 % on kuitenkin kiva alennus, vaikka mm nämä home tuotteet ovat aika edukkaita jo valmiiksi.

Mikko – Private Blend

Aah tuo etu on vielä voimassa, hyvä tietää! Ja kätevää, että tuossa tulee samalla karsittua ja kierrätettyä vanhoja vaatteita.

Gia / Coffee Table Diary (Ei varmistettu) Http://coffeetablediary.com

H&M homesta löytyy usein pieniä kivoja juttuja kodin piristykseksi, kuten juuri kotiuttamani samettityynyt. Kiinnostava blogi sinulla, täytyy jäädä lukemaan! Niin ja tervetuloa vastavierailulle :)

Mikko – Private Blend

Mahtavaa, että tarjonta Suomessa juuri näihin pieniin juttuihin on parantunut huomattavasti! Kiitos :) tulen ehdottomasti kylään!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.