Kävimme myös viime perjantaina ystävien kanssa testaamassa ensimmäistä kertaa Ravintola Pastiksen. Se on aika lähellä työpaikkaani, joten olen mennyt siitä useasti ohi, mutta ei ole vielä tullut käytyä edes lounaalla. Ruoassa yhdistyy ranskalaisen keittiön rehdit & selkeät maut ja tietenkin parhaat raaka-aineet. Paikkaa pyörittää sama porukka kuin Murua, joten ei varmaan tarvitse sen ihmeemmin pohjustaa tätä 🙂

Ennen illallista kävimme kuitenkin drinkeillä pitkästä aikaa Tornin Ateljee baarissa. Se sopiikin hyvin kesään – sieltä oli ihanaa katsoa kotoista Helsinkiä kattojen yli.






Illallisen aika.
 |
Pastiksen ulkoseinän vitriini on täytetty viinipullojen korkeilla, hauska! |
 |
Keittiön vierestä löytyy myös istumapaikkoja baaritiskin ääreltä, johon voi ehkä mahtua ilman varaustakin? |
 |
Ravintolasalin tunnelmaa ennen paikkojen täyttymistä. |


Alkupalaksi oli ihan pakko ottaa etanoita, vaikka myös tartarpihvi houkutti.
 |
Etanat oli kuorrutettu Roquefort-juustolla. |
Talon makkara varhaisperunasalaatin ja samppanjakaalin kanssa kuulosti hyvältä ja sitä se olikin. Myös entercote oli kuulemma parasta, mitä oli hetkeen syöty.
 |
Annokset olivat kivan tuhteja. |
 |
Emme voineet vastustaa lisukkeena tryffelisuolattuja maalaisperunoita. |
Jälkiruoaksi Crème brûlée, jota oli raikastettu sitruunalla.

 |
Lasku tuli hauskassa retro-peltipurkissa. |
Paikka oli oikein kiva kokemus. Palvelu oli rentoa, mutta erittäin ystävällistä ja asiantuntevaa. Sama tarjoilija taisi viihdyttää meitä myös Murussa. Kesälistalla ei ollut valmista menuta, mutta sitäkin pitää ehdottomasti käydä testaamassa syksyllä ja ehkä jo aiemmin noita listan muitakin vaihtoehtoja. Täydellinen paikka rentoutumiseen ja hyvästä ruoasta nauttimiseen!