Valo

 

Elämän arvaamattomuus on toki tiedossa, mutta välillä sitä on mahdollisuus tuudittautua seesteisempiin vaiheisiin, onnellisen pitkäksikin aikaa. Mutta niinhän elämään kuuluu myös ne vastatuulet ja pimeät hetket.

Toisen puoliskon lähipiirissä tapahtunut menetys muistuttaa toisaalta osuvasti näin joulun alla elämän peruspilareista; hetkien, perheen & läheisten ja rakkauden tärkeydestä sekä voimasta.

Kun pahin on ohi, miten myrskyn jälkeen onkin aina niin tyyntä – kaikki näyttää selkeältä. Kunpa sitä osaisi aina katsoa noin avarasti ja läsnäollen. Ja miten puhdistavia kyyneleet voivatkaan olla.

Tähän sopii yhden suosikkijoululauluni Taivas sylissäni säkeistöt, joita olen lainannut aiemminkin.

”Kasva onnen myötä, tee enkeleiden työtä. Rakkaudella kohtaa kaikki esteet elämän. Sanat jäävät soimaan, uskon niiden voimaan. Kaiken minkä kohtaan sen vielä ymmärrän.”

”Anna elämälle usko joka kantaa, anna valon viedä meidät kauas huomiseen. 
Nähdä sydämellä, kuulla nöyryydellä, kaiken minkä annat palaa luokses uudelleen.”

Paljon voimaa ja valoa sinne!

Kommentit

Veera / Stockholm by me (Ei varmistettu) http://stockholmbyme.blogspot.se

Osanottoni menetyksen johdosta. Elämä on kyllä jotenkin niin ihmeellinen juttu kaikinkaikkiaan, ja välillä myös aivan liian lyhyt. Voimaa ja valoa teille myös, luulen että tähän vuodenaikaan sitä tarvitsee meistä itse kukin. <3

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon ihanasta kommentista.
Tuo on täysin totta!
Ja hyvä kappalevinkki, pitääkin kuunnella sanat tarkemmin.
Valoa ja hyvää joulua myös sinne :)

Mikko – Private Blend

Aivan :)
Hyvää joulua sinne!

Hekku (Ei varmistettu) http://huesofblack.blogspot.fi/

Ikävä kuulla, paljon voimia teille!

Mikko – Private Blend

Tuo on kyllä hieno laulu ja niin osuvat sanat.

Mikko – Private Blend

Kiitos Anne :)
Hyvää ja rauhallista joulua myös sinne!

Lady of The Mess (Ei varmistettu) http://kaaoksenkeskella01.blogspot.fi/

Voimia teille sinne - ja laulun sanat saivat vanhan naisen silmät kostumaan. Elämä on.

Mikko – Private Blend

Kiitos hyvästä ja suorasta kommentista. Niin, lähinnä ajattelin tätä muistutuksena siitä, että pitää nauttia läheisten seurasta täysillä, eikä hukkaa aikaa mihinkään turhanpäiväiseen.
Kiitos tsempistä ja valoa myös sinne. Hyvää ja rauhallista joulua!

Katja/Hattaraa (Ei varmistettu) http://keskiluokkaista-hattaraa.blogspot.fi

Voimia teille!
Kaunis lainaus.

Maija (Ei varmistettu)

Osanotto! Sukulaiseni isä menehtyi pari viikkoa sitten ja juuri tänään katselin osanottokortteja. Tämä on kovin ankara ajankohta tällaisille...

T. Maija

Mikko – Private Blend

Kiitos. Hyvää joulua Katja!

Ninni (Ei varmistettu)

Osanotto sekä kovasti voimia teille!

Mikko – Private Blend

Kiitos paljon :)
Samoin sinne, ihanaa ja rentouttavaa matkaa!

Eirene (Ei varmistettu) http://www.procella.org/tea

Lämmin osanottoni teille molemmille. <3 Joulunaika on niin voimakkaasti mielletty ilon ja valon juhlaksi, että sen keskelle tuotu kaipaus ja suru, jäähyväiset, tuntuvat jotenkin... väärältä. Epäreilulta. Mutta taas toisaalta, joulunaika on rakkauden, toivon ja yhdessäolon aikaa, kenties niin ajatellen se voikin auttaa vaikeimman yli ja antaa voimaa? Näin ainakin toivon.

Niin kuin kirjoititkin, myös luopuminen kuuluu osaksi elämää, vaikka välillä se saattaa päästäkin unohtumaan (ja toisaalta, hyvä kun unohtuukin, edes hetkeksi). Luopumisen tuoma suru kertovat minun mielestäni välittämisestä ja rakkaudesta, siitä kuinka me jäämme kaipaamaan sitä, joka on ollut meille tärkeä. Toivottavasti ajallaan surusta nousee esiin kiitollisuus siitä, että nämä ihmiset ovat olleet osana elämäämme, luomassa muistoja, joiden pariin voimme palata yhä uudelleen. Niistä kun ei tarvitse luopua koskaan! Ja sen lisäksi meillä on aina, ihan aina jälleennäkemisen toivo. Siihen voi turvata kun pimeys kasvaa ympärillä.

Taivas sylissäni on kaunis laulu ja sen sanoissa on sanomaa niin paljon paremmin ilmaistuna kuin mitä itse osaan kirjoittaa... Kertaakaan en ole sitä pystynyt kuuntelemaan kuivin silmin. Lähetän teille oikein paljon lämpimiä ajatuksia ja halauksen rutistuksia ja toivon teille voimia ja valoa. <3

sari (Ei varmistettu)

Niin oudolta kuin se kuulostaakin,niin ne suurimmat surut,menetykset ja vastoinkäymiset hiovat,opettavat ja kasvattavat meitä eniten.Sitä ei ymmärrä sillä hetkellä,mutta myöhemmin,kun elämässä on tyyni hetki ja on tullut etäisyyttä,kaiken näkee kirkkaammin.Itseäni opetettiin viime syksynä kovasti,kun kuukauden sisällä oli kolmet hautajaiset:äiti(sydänkohtaus),ystävä(haimasyöpä) ja työkaveri(itsemurha)-olin tyystin loppuunpuserrettu.Juuri nyt työkaverini toipuu molemminpuoleisesta rintasyöpäleikkauksesta ja ystäväni aortanrepeämästä(kolmas korjausleikkaus kuuteen viikkoon) ja olen vahvempi kuin koskaan ja tukeminen ei tunnukaan niin raskaalta.Niin se on,että ihminen on pieni kaiken edessä ja isot nöyrtymiset opettavat näkemään kirkkaasti pienet,tärkeät asiat-jotka ovatkin lopulta niitä isoja.Itku-yksin tai yhdessä,hiljaa tai isoon ääneen on hoitavaa,se puhdistaa sydämen ja sielun,sen on paras antaa tulla ulos niin kauan kuin on tarpeen.Ja kun on "pakolliset" asiat suorittanut,on sielun ja kehon annettava levätä ja toipua,jotta on taas valmis uuteen.Niin oudolta,jostakin kenties sopimattomalta kuin kuulostaakin,itselleni on aina tuonut lohtua Metallican biisi "Nothing else matters"-sen lyriikassa kiteytyy se olennainen.Rakkaudellista,siunattua joulunalusaikaa teille molemmille."Sydämessä asuu ikuisuus."-Yogi Bhajan

LadyBlue (Ei varmistettu) http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

Välillä on tosiaan hyvä palata perusasioiden äärelle ja miettiä, mikä elämässä on tärkeintä. Mutta eihän tätä elämää ilman pientä hömpääkään jaksaisi. Valoa ja voimia teille!

S (Ei varmistettu)

Toivotan teille voimia ja jaksamista, sekä kaikesta huolimatta rentouttavaa joululomaa!

S

Mikko – Private Blend

Kiitos Eirene :)
Niinpä, toisaalta ainakin tämä tiiviistää perhettä ja unohtuu turhat hötkyilyt ja steressit pienistä asioista.
Hienosti kirjoitettu, kiitos.
Ja valoisaa joulua myös sinne!

Rva R. - Mama in Progress (Ei varmistettu) http://mamainprogess.blogspot.fi/

Voimia ja valoa surun keskelle!

Elämä on tosiaan kumma homma: välillä vetää maton alta ja kun luulee ettei enää pärjää, niin havahtuukin kahta vahvempana.

Kasvamista, välillä kipeääkin. Ja rakkaita ihmisiä.

Anne Malia (Ei varmistettu) http://muotimielessa.blogspot.fi/

Paljon voimia ja jaksamista teille <3

Cherry (Ei varmistettu) http://dearmomentsandme.blogspot.fi/

Voi että :( Paljon jaksamista ja osanottoni teille <3

Dahlia (Ei varmistettu) http://xlelamaa.blogspot.fi/

Osanottoni teille molemmille <3 Paljon valoa ja lämpimiä ajatuksia kummallekin.

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) http://lanttuleikkuri.wordpress.com/

halauksia isoja ja syviä sekä osanottoni. Surussa auttaa, kun on olkapää mihin turvautua. Suruun auttaa parhaiten sureminen ja aika.

Mikko – Private Blend

Kiitos.
Näinhän se on ja niin sen pitääkin olla, vaikka se tuntuukin matkalla raskaalta.

Mikko – Private Blend

Osanotot myös sinne. No niinpä, kurja varjo joulun päälle.
Rauhallista joulua Maija, kun sinne asti päästään.

Vastarannankiiski (Ei varmistettu)

Nimimerkkini mukaisesti toivotan kovasti voimia mutta sanon että menetykset ovat aina syvältä!! Menetin keväällä isäni ja vielä kaksi muuta erittäin rakasta perheenjäsentä enkä koe valaistuneeni tai palanneeni perusasioiden äärellä, olin siellä jo ilman näitä surujakin!! Grrr. Mutta ymmärrän toki ajatuskulun, en vaan voi hyväksyä sitä että syvästi tärkeän läheisen menetys olisi pitkässäkään juoksussa millään tavalla kirkastava tai nostava kokemus. Vain ja ainoastaan mustaa surua, ja sitä rakasta ei milloinkaan enää näe, hirveä paikka. Muistot ovat ihania mutta syvimmässä kohdassa nekin ikään kuin repivät haavaa auki entisestään. :´(

Kuten joku sanoi, elämä on, mutta nostan kyllä keskisormea sille...miksi pitääkään joutua luopumaan..sattuu niin pirusti kuten te nyt juuri tällä hetkellä akuuteimmin tiedätte. <3 Saakaa lämpöä toisistanne niille raskaille ensi askelille tapahtuneen jälkeen.

Rauhallista Joulua.

Ullalaa (Ei varmistettu) http://www.ullalaa.blogspot.fi

Osanottoni <3 Viimeisen syksyn aikana on myös omassa lähipiirissä ollut poikkeuksellisen paljon sairautta ja huolta, onneksi joulu näyttää tuovan hieman lohtua ja toivoa tulevasta. Voimia ja hyvää joulua teidän perheelle <3

Mikko – Private Blend

Kiitos Ulla, ja voi on teilläkin ollut jaksamista! Toivotaan, että nyt helpottaa. Rauhallista ja hyvää joulua :)

Kommentoi