Visiitti Tallinnassa

Pidimme perjantaina työpalaverin laivalla ja vietimme rennomman perjantain Tallinnassa. Edellisestä vierailusta onkin aikaa, joten tuo oli ihan kivaa. Toki kaupunki on kauneimmillaan keväällä ja kesällä, mutta kyllä melko aurinkoinen talvipäiväkin toimi. Tässä muutama tunnelmakuva kaupungista ja pari uutta löytöä.

Kävimme taidemuseo Kumussa, jossa en ole aiemmin käynyt. Hieno rakennus ja kätevää, että valtaosa virolaisesta taiteesta löytyy yhdestä paikasta. Esillä oli myös modernia taidetta. 

Muuten palloilinkin vapaasti kaupungilla. Suuntasin fiilistelemään vanhankaupungin lumisia katuja.

Poimin Natan postauksesta vinkin lounaspaikaksi - Ravintola Fabrikin, joka sijaitsee Kalamaja-alueella. Samasta tilasta löytyy myös Gustav-leipomon piste, josta ostin tuliaiseksi suklaakonvehteja. Oikein kiva tuttavuus! 

Paikka on laitettu tyylikkäästi.

Tilasin lounaslistalta lammaslihapullia, jogurttikastikkeen ja kasvisten kera. Hetken ihmettelin, että missä listalla on kaikki pääruoat, kun hinnat ovat alkuruokien mukaiset...

Jälkiruoaksi löytyi sitruunapossettia, jota ei voi jättää koskaan väliin - se toimii aina.

En ollut aiemmin käynyt tuolla kehutulla Kalamaja-alueella, matkalla ravintolaan bongasin tällaisen design-kaupan. Minulle jäi vielä vähän epäselväksi, missä se pääkeskittymä on, ehkä lähempänä rantaa/pidemmälle keskustasta. Nyt kävin vain tuossa alueen reunalla, josta löytyy niitä puutaloja. Vinkkejä otettaan vastaan!

Puutaloalue on oikein idyllisen näköistä. Ja miltä täällä näyttää keväällä tai kesällä, pakko tulla kyllä silloin uudestaan!

En ole koskaan käynyt myöskään tuolla vanhan kaupungin 'takana' - olisiko tuo tuomiokirkonpuisto? Kaunista aluetta ja talot jäävät hienosti törmälle.

Paluumatkalla kiipesin näköalatasanteelle ihailemaan näkymiä, kaunista.

Takaisin vanhankaupungin kortteleissa.

Kuten yleensä, käyn Virukeskuksessa ja Stockmannilla. Kävin tutkimassa tarkemmin Virukeskuksen Crème de la Crème -kauppaa, josta löytyy niche-tuoksuja enemmän kuin voi sulattaa. Wau! Niissä on aina vähän eri valikoima kuin Helsingissä, joten Stockmanniltakin saa kosmetiikka- ja muotimerkkejä, joita ei Helsingissä ole, esim. kosmetiikassa Givenchy, Tom Ford, muodissa Burberry (oma liike), Lagerfeld... Burberryä vastapäätä oli tullut muotikauppa, joka myy muun muassa Guccia, Stellaa, Dolce & Gabbanaa.
Muutoksena oli taas se, että Versace oli sulkenut myymälänsä... Mitenköhän nyt käy suomalaisten virran Tallinnaan, kun tuota ei enää ole... ;) 

Perinteeseen kuuluu ostaa tuolta kukkia kotiin, kun ne ovat aika edullisia. Muuten ei tarttunut Givenchyn kaivatun buusterin lisäksi muuta mukaan, vaikka myymälöissä olikin vielä alet.

Kommentit

Lanttuleikkuri (Ei varmistettu) https://lanttuleikkuri.wordpress.com/

Me ollaan viime aikoina käyty Tallinnassa vähän liikaakin. Asumme niin lähellä satamaa, lähtöajat sopivat meidän aikatauluihin ja varsinkin tähän aikaan vuodesta hotellit ovat todella halpoja.
Viime viikonloppuna olimme jälleen kerran
http://www.parkinn.fi/hotel-meriton-tallinn
Hotellissa on n 500 huonetta, on hyvin harvoin täynnä.
Lisäksi ruokapaikkoja löytyy lähes joka kulmasta ja hotellin oma ravintolakin on hyvä. Sekä edukas.

Sen sijaan en ole ikinä ollut Kalamajassa enkä Kumussa. Onneksi Tallinnaan pääsee uudestaan, vaikka heti ensi viikonloppuna.

Mikko – Private Blend

Ei voi sanoa, että tuonne olisi hankalaa lähteä. Pitäisi hyödyntää useammin tuo helppous!
Kiitos vinkistä. Ihania ruokapaikkoja, ja edelleen edullisia.
Suosittelen käymään noissa, Kalamaja-alueella ehkä sitten keväällä/kesällä.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.