Yves Saint Laurent -elokuva

Ehdin vasta viime viikonloppuna katsomaan Yves Saint Laurent -elokuvan, jota olenkin odottanut mielenkiinnolla.

Elokuva keskittyy kertomaan Yvesin tarinaa vuodesta 1957 eteenpäin, jolloin hän astuu Christian Diorin tilalle legendaarisen muotitalon johtoon vain 21-vuotiaana.
Seuraavana askeleena on oman muotitalon perustaminen ja rinnalle nousee liikemies Pierre Bergé, josta tulee myös Yvesin elinikäinen kumppani. Elokuva käsittelee paljon myös heidän suhdettaan sekä myötä- että vastoinkäymisissä.

Nerous, taiteilijasielu ja suuri vastuu nuorena näkyvät Yvesin elämän varrella erinäisinä sekoiluina. Pierre katsoo koko talon perään, pitää Yvesin ruodussa ja ohjaa takaisin oikealle polulle – onneksi!

Sen sijaan hauskoja yksityiskohtia on Karl Lagerfeldin hahmo mukana menossa sekä elokuvassa nähtävät puvut ja luonnokset, joista osa on aitoja ja alkuperäisiä.

Elokuva ylitti odotukset! Se oli oikein pieteetillä tehty; lavastukset, puvustukset, musiikki ovat onnistuneita. Yvesiä näyttelevä Pierre Niney tekee myös loistavan ja uskottavan roolisuorituksen. Elokuvaa katsoessa tuntuu, että katsoo dokumenttia. Suosittelen!
Trailerin näet tästä.

Yves työssä Diorin muotitalossa, taustalla Monsieur itse.

Yves viimeistelemässä luomuksia.

Pierren ja Yvesin suhde oli välillä myös myrskyisä.

Mukana esitellään myös muusia ja lähipiiriä.

Kuvat/©2013 WY productions

PS. Ennakkopaikan Fashion Stock Salesiin voitti Salla, onnea! Laitoin sinulle sähköpostia. Ja ilouutisena muille, löytöjä riittää varmasti koko viikonlopuksi :) Nähdään siis Vanhalla!

Kommentit

akissfromthepast (Ei varmistettu) http://akissfromthepast.blogspot.com

Tää leffa oli kyllä tehty tosi hyvin, näyttelijät oli ajoittain melkein identtisiä näyttelemiinsä ihmisiin..ainakin ulkonäöllisesti. Hieno leffa, ei oltu siloteltu elämänvaiheita.

Mikko – Private Blend

Ihan samaa mieltä, sopivan taiteellinen, että on uskottava, mutta ei kuitenkaan liian niche.

Mikko – Private Blend

Suosittelen! Tarina on kiinnostava, mutta toteutus on huippu!

Mikko – Private Blend

Ihan totta, ja Pierre on hyväksynyt elokuvan ja antanut lainaan nuo vaatteet ja luonnokset. Näin ei ole sen toisen syksyllä tulevan Yves-leffan kanssa.
Mutta, kyllä Pierrestäkin näytettään synkkää puolta, eikä hänelle nyt ole mitään erityistä sädekehää laitettu - halusin vain nostaa myös häntä, koska moni ei välttämättä tiedä hänen roolistaan muotitalon kulisseissa.

-H (Ei varmistettu)

Aivan mahtava leffa, yllätti odotukset totaalisesti!!! Kiitos vielä leffaseurasta :)

Mikko – Private Blend

No se olisi ollut sääli! Kerro sitten mitä pidit.

Lady of The Mess (Ei varmistettu) http://kaaoksenkeskella01.blogspot.fi/

Olisi kyllä ehdottomasti nähtävä tämä leffa. Sisällöllisesti sekä visuaalisesti mielenkiintoinen!

C'est la vie (Ei varmistettu)

Tämä täytyy ilman muuta nähdä. Se vain tulee mieleen, että kun tuo Pierre on ollut keskeinen hahmo elokuvan taustatiimissä - eikös se niin ollut - niin varmasti hänet esitetään elokuvassa sellaisena ihmisenä ja sellaisesta näkökulmasta kuin hän itse toivoo. Inhimillistä tietenkin. Eikä Yves ole vastaan sanomassa. Jos omasta miehestäni joskus tehtäisiin leffa, niin minäkin haluaisin ilman muuta sinne sellaisen näkökulman, että minä hoidin hommat kun hän sekoili. :D

julia (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, olisin varmaan missannut koko elokuvan jos et olisi maininnut tätä! Pitääkin mennä heti huomenna katsomaan:)

Mikko – Private Blend

Todellakin! Kiitos itsellesi, huomiseen :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.