Herkkuhullu
Joskus kun pyörii herkkujen parissa mopo lähtee aivan käsistä. Tämä viikonloppu on ollut juuri sellainen. Eilen oli ravintolapäivä ja pistettiin pystyyn kahvila. Pidimme ystäväni kanssa leipomistalkoot ja olen todella ylpeä suorituksestamme, koska kumpikaan meistä ei ole mikään muffinssi-/kuppikakkuprinsessa. Löysimme takuuvarman reseptin!
Tässä mustikka-vadelmamuffinssit…
…ja tässä suklaamuffinssit.
Teimme triplasatsin:
- 5 dl vehnäjauhoja
- 2 dl sokeria
- 2 tl leivinjauhetta
- 2 tl vaniljajauhetta
- ½ tl suolaa
- 150 g sulatettua rasvaa
- 2½ dl soijamaitoa
- 1 kananmuna
- raaastettua sitruunan kuorta maun mukaan
Ensimmäiseen versioon tuli lisäksi n. desi pakastemustikoita ja puoli desiä pakastevadelmia. Toiseen tuli kaakaojauhetta ja 100 g tummasuklaapaloja (60%); muutamiin tökättiin myös geishat.
Sekoita kuivat ainekset, lisää rasva, soijamaito ja kananmuna. Kaada vuokiin (täytä puolet) ja lisää haluamasi mukaan vielä lisäsuklaat muffinsseihin. Paista uunissa 20 min/190 C.
Kuorrute (x 2,5 riittää yllä olevaan triplasatsiin)
- 60 g rasvaa
- 100 g tuorejuustoa
- 1 tl vaniljajauhetta
- 5 dl tomusokeria
- (suklaiseen versioon lisäksi kaakaojauhetta)
Teimme myös mustikkajuustokakkua Arlan ohjeiden mukaan ja oli kyllä helppoa ja maukasta!
Pohja (paista 10-15 min uunissa ja anna jäähtyä)
- 600 g digestive-keksejä (teimme myös gluteenittoman version)
- 1 1⁄2 rkl kokonaisia kardemummansiemeniä
- 300 g rasvaa
Murskaa keksit ja lisää muuta ainekset ja taputtele tasaiseksi vuokaan. Ohjeessa on 30×40 cm vuoka, mutta aina voi soveltaa!
Täyte
- 6 liivatelehteä
- 250 g pakastemustikoita
- 6 dl tuorejuustoa
- 500 g rahkaa
- 3 dl sokeria
- 1⁄2 tl suolaa
- 1 sitruunan mehu
Laita liivatelehdet 5 minuutiksi kylmään veteen likoamaan. Sekoita rahka, tuorejuusto, sokeri, suola ja sitruunan mehu. Kiehauta mustikat kattilassa ja anna jäähtyä hieman ja lisää liivate. Sekoita kaikki keskenään ja kaada keksipohjan päälle. Anna olla kylmässä vähintään 5 tuntia.
Tänään vihdoin koitti yli kuukauden odottamani raakaruokabrunssi Johan&Nyströmillä. Brunssi oli aika hintava, 30 euroa, mutta aivan taivaallinen. Olin jossain onnellisuuden ja taivaan rajamailla. Suosikkini oli tattari-viikunaraakapuuro, pina colada-jäädyke ja jonkinlainen mansikkainen salsa. IHANAA!