Näkkäriaddiktio ja steviainho
Joka kerta kun yritän käyttää steviaa vakuutun yhä enemmän, että se on pahempi tartuttaja kuin SARS! Ajattelin tehdä vispipuuroa käyttämällä steviaa sokerin sijaan, mutta minimaalinen teelusikallinen oli aivan liikaa ja jouduin kaatamaan kaiken pöntöstä alas. Lisäksi se hemmetin jauhe leviää joka paikkaan: sieraimiin, suuhun ja mitä ärsyttävintä, mun vastatehdyn näkkärin päälle. Joku etabloitunut stevian käyttäjä voisi kertoa mulle miten käsittely sujuu ongelmitta ja miten oikein suhteutatte resepteissä sokerin määrän steviaan (jaatteko aina kolmellasadalla ja miten kompensoitte massan?).
Ennen kuin stevia ehti pilata itsetehdyn gluteenittoman näkkärin, nautin suunnattomasti nakertelusta.
Pakko myöntää, että ekalla kerralla oli vähän liian kauan uunissa, mutta tokalla kerralla onnistui hyvin. Sain inspiraation kokeilla tätä reseptiä kun maistelin näkkäriä hyvän ystäväni luona. Kauhean usein tällaista ei voi tehdä, koska riski syödä koko pellillinen kerrallaan on aivan liian suuri. Resepti on alunperin Glutenfria Muminmamman blogista ja se on hieman muunneltu versio Risentan maissijauhopaketin kyljessä olevasta reseptistä. Tämä on oikeasti maailman helpoin juttu tehdä ja laskin, että pellillisessä on 1360 Kcal ja kun jakaa tasaisesti 15 palaan, yhdessä näkkärissä on 91 Kcal – eli ei varsinaisesti mitään laihdutusruokaa mutta muuten terveellistä ja maistuu vähän nachoilta!
Elikkäs sekoita
- 2 dl maissijauhoja
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- ½ dl pellavansiemeniä
- ½ dl seesamsiemeniä
- ½ dl kurpitsansiemeniä
- 2½ dl kiehuvaa vettä
- ½ dl oliiviöljyä
Tämän jälkeen kaada seos pellille ja taputtele se tasaiseksi. Huomattavasti siistimmin sujuu kun peittää käden muovipussilla.
Tämän jälkeen pinnalle voi ripotella vähän sormisuolaa ja pelti uuniin tunniksi 150 asteeseen. Ennen uuniin asettamista voi jakaa valmiiksi palasiksi, tai sitten murtaa jälkikäteen.
Noin muuten, tämä on ollut varsinainen herkkuelämysten viiikko! Kävin Tallinnassa lounaalla ravintolassa Neh (Lootsi 4), aika lähellä Siljan terminaalia. Vaadin, että jokainen kulinaristi, joka reissaa Tallinnaan pistää tämän ”to eat”-listalle.
Ai että!
Alkupalana vuohenjuustopalleroita ja juureksia
Muut (lihansyöjät) saivat tällaisen alkupalan, jossa erilaista lihaa ja kalaa.
Pääruuaksi siikaa, jossa kukkakaalia, fenkolia, ja etikkakurkkua
Ja jälkiruokana aivan TAIVAALLINEN tyrnivaahto, jota voisin syödä saavillisen.