SUNNUNTAIFIILISTELYÄ

IMG_7847.JPG

Hymyilyttää!

Kiireinen viikko on vihdoin takana ja nyt on lupa rentoutua. Viikkooni on mahtunut paljon hyviä ystäviä, vedet silmissä nauramista, hyvää ruokaa, vesisateen fiilistelyä (ensimmäistä kertaa tänä vuonna se tuoksui ihan kesälle), lisää kesän fiilistelyä iltakävelyllä ja kauppoja täynnä kesäinspiraatiota. Sitä ehtii jotenkin kummasti enemmän kun vain pitää itsensä liikkeessä koko ajan. 

Alkavasta kesästä innostuneena halusin kokata jotain uutta ja erilaista.

Suussasulava lohipizza syntyy yhdistämällä tuore lohi kirpeään sitruunaan, pehmeään mascarponejuustoon ja juuri sopivasti rapsakkaan parsakaaliin. Sain inspiraatiota Tomi Björkin uusimmasta kirjasta, jossa pizzaan on yhdistetty kaviaaria, sekä mascarponejuustoa. Jos Tomi Björk sanoo että mascarpone pizzassa on hyvää, silloin sen on pakko olla hyvää. Ja voin käsi sydämellä sanoa että tästä syntyi yksi parhaista pizzoista, jota olen eläessäni maistanut.

Jos perustaisin pizzerian, tästä tulisi nimikkopizzani. 

IMG_7852.jpg

LOHI-MASCARPONEPIZZA 

Pohja:

3 dl vettä

25 g hiivaa

1 tl suolaa

7 dl vehnäjauhoja

2 rkl oliiviöljyä

Täyte:

1 parsakaali

1 iso sipuli

150g lohta

1 iso ”pallomozzarella”

Päälle:

Pinaattia

Mascarponejuustoa

sitruunamehua

Sekoita ensin hiiva kädenlämpöiseen veteen ja lisää sitten pohjan muut aineet. Vaivaa taikina ”kimmoisaksi” ja anna kohota hyvin liinan alla. Kauli taikina pyöreiksi pizzapohjiksi ja nosta leivinpaperin päälle. Anna kohota täytteen valmistamisen ajan. 

Keitä parsakaali, mutta jätä se hieman rapsakaksi. Ylikypsänä se ei ole hyvää ja se kypsyy vielä lisää uunissa. Viipaloi lohi, mozzarella ja sipuli. Levitä kaikki täytteet pizzalle ja paista 250 asteisen uunin alatasolla noin 10 minuuttia. 

Kun pizza on kypsä, ripottele päälle pinaatinlehdet ja muutama nokare mascarponejuustoa. Mausta sitruunamehulla ja pippurilla.

IMG_7855.jpg

Ihanaa sunnuntaita!

Muistakaa nauttia elämästä ja hyvästä pizzasta!

puheenaiheet ajattelin-tanaan ruoka-ja-juoma diy

VIIKONLOPPU TÄYNNÄ YSTÄVIÄ

IMG_8560.jpg

Mulla oli kiva viikonloppu. Se sisälti kaiken mitä viikonlopulta voi toivoa. Shoppailua, juhlia, paljon hyviä ystäviä ja loistavaa ruokaa. On ihana mennä sunnuntaina nukkumaan hymy korvissa muistellen viikonlopun tapahtumia. Jotenkin tuntuu että jaksaa seuraavan viikon taas töissäkin paljon paremmin. 

Yhdessä syöminen on aivan loistava tapa kerätä ystävät kasaan ja viettää aikaa yhdessä. Pidän siitä, että minulla on joku syy miksi laittaa ruokaa. Sharing is caring

Kutsuin sunnuntaina ystäväni brunssille. Olen ollut muutaman viikon todella kiireinen ja koin myös hieman huonoa omaatuntoa siitä, ettei minua ole saanut kiinni. Päätin korjata asian ja kutsuin ystäväni meille viettämään sunnuntaita. Samalla sain myös hyvän syyn kokata ja leipoa pöydän täyteen herkkuja. 

IMG_8575.JPG

Tänään sain toteuttaa itseäni ja koota yhteen kaikki oman brunssini lempiherkut. Meillä brunssipöytä sisälsi tänään tällaisia ruokia:

Croissantteja ja appelsiinimarmeladia

Valkosuklaa – mustikkamuffineja

Mansikka-aurajuustosalaattia viinirypäleillä, rucolalla ja balsamicolla

”Aamiaismuffineita” joiden reseptin julkaisin muutama viikko sitten

Tuc-keksejä

Marenkeja

Mansikoita, omenaa ja Aurajuustoa

Appelsiinimehua

Tummapaahtokahvia

IMG_8540.jpg

IMG_8552.jpg

IMG_8554.jpg

Mikäli teillä ei vielä ole ystäväporukalla muodostunut tavaksi syödä sunnuntaibrunssia yhdessä, suosittelen ehdottomasti aloittamaan sen nyt. Mikään ei kruunaa viikkoa paremmin kuin hyvä ruoka ja hyvät ystävät. 

– Emily

hyvinvointi mieli hyva-olo ruoka-ja-juoma