HERKULLISET AAMIAIS”MUFFINIT”
Rakastan hitaita aamuja, jolloin saan nukkua pitkään, nousta rauhassa, pukea satiiniaamutakin päälle ja seurata rauhassa aamukahvin tippumista pannuun. Keskittyä siihen miten aurinko paistaa sälekaihtimien välistä ja siihen ihanaan kahvin tuoksuun joka täyttää koko keittiön. Hitaissa aamuissa parasta on kuitenkin se, että saan tehdä hyvää aamupalaa ja syödä sen rauhassa, ilman minkäänlaista kiirettä.
Olen jo pitkään kehitellyt mielessäni ajatusta jonkinlaisesta uunissa tehdystä aamiaisesta, jossa yhdistyisi kaikki raaka-aineet, joista aamiaisessa pidän. Rakastan rapeaa paahtoleipää, raikasta salaattia, kotimaisia tomaatteja ja kananamunia. Päätin valmistaa sen tällä kertaa hieman eri tavalla kuin yleensä ja lopputuloksesta tuli parempi kuin osasin odottaakaan! Ja kaikenlisäksi nämä sopivat täydellisesti esimerkiksi piknik evääksi!
HELPOT AAMIAIS ”MUFFINIT”
6 siivua paahtoleipää
6 pientä kananmunaa
2 pientä tomaattia
Rucolaa
suolaa
pippuria
Voitele muffinivuoasta 6 koloa. Leikkaa paahtoleivistä reunat pois ja painele ne vuokaan kupin muotoisiksi. Riko kananmuna keskelle. Itselleni kävi niin, että kananmunat olivat liian suuria ja valuivat yli reunoilta, joten laitoin ensin pelkät keltuaiset leipien päälle ja valkuaiset kulhoon. Lopuksi kaadoin kulhosta kuppeihin oikean määrän valkuaista. Voithan tietysti halutessasi täyttää kupit pelkällä valkuaisellakin. Päälle suolaa ja pippuria ja noin 150 asteiseen uuniin 10-15 minuutiksi, kunnes kananmunat ovat kypsyneet. Päälle pieneksi kuutioitua tomaattia ja rukolaa.
Meillä nämä katosivat muutamassa minuutissa ja alkoi melkein harmittamaan etten tehnyt niitä samalla kertaa enempää. Huomista aamua odotellessa.
Herkullisia aamiaishetkiä!
– Emily