ITSE TEHTY BURGERI ON PARAS BURGERI

IMG_6532.JPG

Oletteko koskaan kuullu sellasta sanontaa että tie miehen sydämeen käy vatsan kautta? Mä oon, ja se toimii. Etenkin jos se ruoka on kunnon hampurilainen itse tehdyllä pihvillä, valkosipulimajoneesilla ja sipulirenkailla. Seuraavan kerran kun haluat yllättää jonkun hyvällä ruoalla tai mielesi tekee kunnon möttäruokaa, kokeile tätä!

IMG_6506.jpg

 

HAMPURILAISET

Jauhelihapihvit:

400g Naudan vähärasvaista jauhelihaa

1 Sipuli pieneksi silputtuna

Pippuri, suola, chili, piri piri, paprikajauhe

Bataattiranskikset:

1 iso bataatti, yrttejä, suolaa, pippuria, öljyä

Muut:

Tomaattiviipaleita

Salaatinlehtiä

Avokado

Cheddarjuusto sulatettuna pihvin päälle

Valkosipulimajoneesi ( itse tehty on parasta)

Sipulirenkaita

Sinappikurkkusalaattia

Ruissämpylöitä

IMG_6516.jpg

Itse aloitin tekemällä ensin sipulirenkaat (ohje tulossa myöhemmin) ja valkosipulimajoneesin. Voit toki korvata ne kaupan valmisversioillakin, etenkin jos nälkä on kova ja haluat saada ruoan nopeammin valmiiksi. Omaan valkosipulimajoneesiini ei tarvita kuin tuoretta valkosipulia, pippuria, sitruunamehua, suolaa ja ripaus sokeria. Kaikki vain maustamattoman majoneesin kanssa sekaisin.

Kuori bataatti ja pilko se haluamasi kokoisiksi ”tikuiksi”. Levitä leivinpaperin päälle uunivuokaan ja mausta suolalla, pippurilla, yrteillä ja ripottele päälle öljyä. Paista 200 asteessa noin 15-20 minuuttia

Kuullota sipuli voissa pannulla jauhelihapihvejä varten. Sekoita se jauhelihan ja mausteiden kanssa kulhossa ja muotoile sämpylöiden muotoisiksi pihveiksi. Itse käytin kaupan hieman pitkänmallisia sämpylöitä, joten muotoilin pihvini saman muotoisiksi. Paista jauhelihapihvit kypsäksi uunissa ja lisää viimeiseksi muutamaksi minuutiksi juusto pihvien päälle jotta se lämpenee. Sama 200 astetta jossa ranskalaiset paistettiin käy hyvin.

Paista sämpylät rapeiksi joko uunissa tai leivänpaahtimessa. Sitten aloitetaan kasaaminen. Pinoa pohjan päälle salaatti, kurkkusalaatti, pihvi, sipulirenkaat, tomaattiviipaleet ja avokadoviipaleet.

Minulla ainakin tahtoo lähteä vähän käsistä tuo raaka-aineiden latominen pinoon ja lopputuloksena on hyvinkin kiikkerä noin 15 cm korkea pino joka huojuu jo leikkuulaudalla ilman että vielä edes yritän siirtää sitä. Jotta tämä hutera pino saataisiin ehjänä pöytään ja suuhun asti, suosittelen painamaan viimeisenä koko komeudesta pihviveitsen läpi. 

IMG_6522.jpg

IMG_6532.JPG

Lopputuloksena melko näyttävän näköinen purilainen!

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *