PIFFII JA SIÄNII

Se alkoi jo lapsena ja on vahvistunut mitä vanhemmaksi olen kasvanut. Rakkaus ruokaan ja etenkin puhtaisiin makuihin. En ole koskaan ollut mikään diettaaja, arvostan erittäin suuresti niitä ihmisiä jotka pystyvät kurinalaisesti syömään heille annettujen ohjeiden mukaan päivästä toiseen. Itse arvostan ruoassa enemmänkin hyviä, puhtaita raaka-aineita. Haen lihan mieluiten lihaliikkeestä ja ostan vihannekseni tuoreina.

Mietin miten nimeäisin blogini. Kysyin ystävältäni apua ja hän pyysi minua sanomaan ensimmäisen sanan joka minulla tulee mieleen ruoastani. Vastasin ”sydänkohtaus”, sillä välillä tuntuu että se todellakin on aika lähellä kun katsoo sitä kerman ja voin määrää joka ruokaan uppoaa. Okei, ehkä en kuitenkaan nimeä blogiani ”sydänkohtaukseksi” tai kukaan ei koskaan uskalla kokeilla yhtäkään reseptiäni. Jos sydänkohtausta ei lasketa niin toinen asia joka minulle tulee ruoastani mieleen on ”puhdas maku”. Välttelen E-koodeja ja kaikkea missä päiväystä riittää ensi vuoden kevääseen niin pitkälle kuin mahdollisyta ja teen mieluiten ruokani alusta loppuun itse. 

Minulla on ihan super kiireinen viikko takana enkä ehtinyt edes ajattelemaan pääsiäisen ostoslistaa, ennen kuin jo löysin itseni kaikista pahimpaan ruuhka-aikaan seisomasta suuren ruokakaupan vihannesosastolla miettimässä, että mitä ihmettä tässä nyt seuraavat neljä päivää syödään. Lammasta? Pääsiäismunia? Mitä siihen pashaan oikeen tuli? Kävelin ympyrää ja silmiini osuivat valtavan kokoiset herkkusienet, joista minulla tuli ihan mieleen kesä ja pekoniin käärityt täytetyt sienet. Ne oli pakko ottaa mukaan. Okei, ei ehkä mitään ihan perinteisimmästä päästä kokata kesäisiä sieniä pääsiäisenä, mutta kuka sen sitten määrittelee että sitä mämmiä pitää syödä koska on pääsiäinen tykkäsi siitä tai ei. Olin onnellinen saaliistani ja siitä että tuntuu että kesä on taas askeleen lähempänä. 

IMG_6642.JPG

IMG_6680.JPG

 

Täytetyt siänet

6 kpl suuria herkkusieniä

1 prk ruohosipulituorejuustoa

1prk smetanaa

1 sitruunan mehu

1 sipuli hienonnettuna

2 kpl valkosipulin kynsiä hienonnettuna

pippurisekoitusta, suolaa, yrttisekoitusta

ja

yrttimarinoituja possunpiffejä, voissa paistettuna

 

Poista sienistä kannat ja laita ne vuokaan odottamaan täyttämistä. Hienonna irrotetut kannat, mikäli haluat käyttää niitä täytteessä. Sekoita kaikki täytteen raaka-aineet keskenään ja täytä sienet. Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 20 min. Paista possun piffit voissa pannulla ja kaada valkkaria lasiin. Quick and easy!

 

IMG_6731.jpg

IMG_6740.jpg

IMG_6747.JPG

IMG_6752.jpg

IMG_6759.jpg

IMG_6780.jpg

Ehkä siellä on ollut vähän enemmän pääsiäisen makuinen pääsiäinen kuin täällä. Nyt vatsan viereen lepäämään ja toinen lasi viiniä. Koska on pyhä ja sillon kuuluu ottaa rennosti.

– Emily

Kommentit (0)
Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *