Maailman paras ex-tempore leipomus
Tähän talouteen ostetaan banaaneja kaksi kimppua kerralla, 1-2 kertaa viikossa.
Istuin aamupalapöydässä ja katselin ruskeapilkullisia kolmea banaania tiskialtaan vieressä. Miten näin on päässyt käymään?
(Johtunee siitä, että olen riippuvainen välipalasta/aamupalasta/iltasnacksista nimeltä riisikakku+organic peanut butter+ puolikas banaani. Kokeile ja jää koukkuun. Olen varoittanut. Kuitenkin Mrs Banana-Hammock, aka minä, vietti viikonlopun Rhode Islandilla, joten banaanit saivat pehmetä rauhassa.)
Oli siis banaanileivän aika. Olen havainnut tämän peri-amerikkalaisen herkun levinneen hyvin myös Suomeen! Itsellä tuli niin onnistunut versio tehtyä, että koko leipä hävisi alle yhden vuorokauden aikana neljän syöjän toimesta. Kävin päivän aikana ainakin neljästi leikkaamassa ”pienen” siivun.
Resepti on muuten gluteeniton+sokeriton+maidoton+mitä vielä? Tosi helppo.
Löysin reseptin täältä ja muokkasin sitä mukaa, mitä kaapista löytyi ja ei löytynyt.
Kuvassa saattaa hämätä tuote ”baking soda”, jota ei tähän versioon tarvitukaan. Ja kyllä, täällä saa muskottipähkinää valmiiksi jauhettuna. Sydän.
Näin onnistut:
Lämmitä uuni 175 asteeseen
Muussaa kolme ja puoli erittäin valmista banaania haarukalla (määrä oman maun mukaan, pienempikin määrä riittänee.) Sekoita joukkoon kaksi kananmunaa, 0,5dl rypsiöljyä, noin 1dl hunajaa sekä teelusikallinen vanillauutetta.
Toisessa kulhossa sekoita yhteen 7dl mantelijauhoa, teelusikallinen leivinjauhetta, saman verran kanelia, himpun verran (=alle puoli teelusikallista) muskottipähkinää, puoli teeslusikallista merisuolaa sekä oman maun mukaan orgaanista kookoshiutaleita. Itse peitin kulhon pinnan kevyesti ja maku tästä määrästä tuli hyvin esille.
Sekoita kaikki yhteen, kaada voideltuun/öljyttyyn leipävuokaan, heitä uuniin ja odota malttamattomana noin tunti. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.
Omasta versiosta tuli todella pehmeä ja siitä otettiin paloja myös lusikalla. Soveltuisi erittäin hyvin tv:n ääressä suoraan-vuuasta syömiseen. Pidä siis hieman kauemmin aikaa uunissa, jos haluat tuloksen olevan enemmän leipämäinen.
Bon app!
Bisous,
Pumpuli