Eräs uskomaton kokemus

Puhelimen herätyskello soi klo 4.50. Olin heräillyt kello 02.00 eteenpäin tunnin, kenties puolentunninkin välein. Niin käy aina kun olen liian innoissani seuraavasta tulevasta päivästä tai ihan vaikka vaan päätöksestä pukea uusi paita päälle seuraavana aamuna tai kokeilla uutta aamupalareseptiä. Tai koska voin syödä taas maapähkinävoita. On sillä helpot ilot. 

Bussi lähti New York Cityyn vähän yli kello kuuden. Kanssamatkustajat löysivät paikkansa, rämähtivät alas, asettivat silmämaskin ja korvatulpat korviin. Jo muutaman minuutin päästä kuorsauksia kuului monesta penkistä ja monta erilaista sorttia.

Kello kahdeksan painoin Upper East Sidella ovisummeria. Minulle oltiin kerrottu asunnon olevan ”Halston Town House.” Ei soittanut mitään kelloja, eikä edes tullut mieleen googlata mitä tällä tarkoitetaan. 

Minut otti vastaan kaunis, pitkä, elegantti vaalea nainen, joka puhui englantia saksalaisella aksentilla. Hän esitteli itsensä Mafalda Von Hesseniksi. Minut oltiin valittu meikkamaan mallit ”Mafalda Von Hessen” brandin show-roomiin New York Fashion Weekin ajaksi. Katsoin sisään asuntoon Mafaldan tarjotessa minulle kahvia. Sisustus oli kuin toisesta maailmasta, ainakin toiselta aikakaudelta. Kaikki oli yksinkertaista, avaraa, mutta tosi groovia. Käytävien seinät oli täytetty valokuvilla, joiden henkilöt tunnistin helposti: Liza Minelli, Andy Warhol, Arnold Schwarzenegger, Sophia Loren… Eteinen avautui korkeaan kolmikerroksiseen huoneeseen, jonne malliston vaatteet oltiin aseteltu. Seinillä oli Warholin maalauksia. Esittelin itseni Ericille, ”Mafalda Von Hessen” suunnittelijalle. Mafalda ehdotti minun tekevän meikin neljännessä kerroksessa. Neljännessä?! Ei tosiaan ollut kyse perus-NYC asunnosta.  

Ylös menimme hissillä. Se oli pieni, teki kovaäänisen pamauksen joka kerroksen välissä, ovi oli samaa haitari-mallia kuin Helsingin vanhempien kerrostalojen hissit. Pidän näistä ovista. Matkalla Mafalda valoitti minulle talon tarinaa (ja ehdotti seuraavan kerran käyttävän portaita, vaikkei niissä kaiteita ollutkaan.) Sen oli omistanut muun muassa muotisuunnittelija Halston 70-luvulla, joka teki kämpän maineen legendaariseksi juhlapaikaksi (lue: kokaiini.) Valokuvat seinillä oli ottanut Andy Warhol näiden hyvien bileiden aikana.

Liza Minelli oli täällä ennen minua.

Halstonin jälkeen omistajaksi siirtyi valokuvaaja Gunter Sachs, yksi Birgit Bardotin ex-miehistä. Talon on suunnitellut Paul Rudolph, yksi harvoista arkkitehdeistä, jonka nimen minäkin tunnistan. Mafalda kertoi Rudolphin suunnitelleen asuntoja, jotka olivat omistajiensa ”omia maailmoja.” Indeed! 

Kuvat kertovat enemmän kuin tuhat sanaa, tämän linkin alla ihania retro-kuvia asunnosta (talosta? En tiedä miksi tätä viidakkoa kutsuisin!)

Hyväksyin neljännen kerroksen meikkispotikseni, sillä sieltä avautui iso-ikkunainen roof top tarjoten loistavan luonnonvalon. Mafalda jätti minut levittämään salkkuni sisältöä. Askeleeni kaikuivat lattialla. Yksi seinien teoksista oli osaksi valokuva, osaksi maalausta, se esitti alastonta koko seinän kokoista naista, ilman silmiä. 

img_1951.jpg

 

Ensimmäisenä aamuna tein kahden mallin lookin: fressiä, suloisia roosanvärisiä suita ja pitkiä ripsiä. Tuoliini istui myös Mafalda. Puhuimme hänen mallistostaan ja New Yorkin muotiviikoista. En voinut olla puhumatta asunnon maagisuudesta ja kuinka en koskaan ole nähnyt mitään vastaavaa. Hänen lauseiden välistä ymmärsin, että asunto on hänen poikaystävänsä, joka on perinnyt asunnon. Yksi plus yksi, Mafaldan poikaystävä on Birgit Bardotin poika! 

 

Lumous makeupMalli-tapaus Stacy. Tyttö on austraaliais-britti, mutta muutti teini-alkuvuosina Japaniin. Ihailtavan lungi luonne. Kyselin minkälaista Japanissa on työskennellä 13-vuotiaana. Hän kertoi Japanissa voi tehdä ja kokea kaikkea kreisii, mutta koska hän oli sieltä kotoisin, castingien kuvausten välissä hänellä tuli vain hengailtua kavereiden kanssa joen varrella. (Kyse siis Japanista, ei Turusta.) Hän oli minua ehkä kaksi senttiä pidempi ja kertoi olevansa suurinta, mitä asiakkaat Koreassa ja Japanissa palkkaavat.

 

@emma_graef

 

Kolmantena työpäivänäni tapasin Mafaldan poikaystävän, joka välittömästi aloitti keskustelun suomalaisista. Hän halusi tietää oliko tosiaan totta, että suomalaiset eivät käännä englanninkielisiä nettisivuja? Puhuimme aiheesta merkillisen kauan. Baltian maat kuulemma kääntävät nettisivut automaattisesti omalle kielelleen. Tapasin Birgit Bardotin pojan? Yhtenä viattomana sunnuntaina? Mafalda kertoi suoraan show-roomin työpäivien jälkeen lähtevän Milanoon muutamaan shown vieraaksi ja edustamaan brandia. Kellot olivat jo ensikohtaamisestamme alkaneet soida. Kuka tämä nainen on? Ja miten saisin opetettua itselleni niin upeat maneerit, ystävällisyyden ja jotenkin… sydämellisyyden? Joten käännyin Googlen puoleen, naputin hänen nimensä. Vastaus ei hämmästyttänyt minua enää laisinkaan. Mafalda on prinsessa. 

Tein siis neljä päivää meikkiä prinsessalle, olematta asiasta yhtään tietoinen. Prinsessa oli vaatinut kantaa matkalaukkuani, valmistavan minulle kahvia ja kysyi kauneus -ja tuotevinkkejä minulta. 

Joten lukijani, varokaa: huomenna voi tapahtua mitä tahansa.

En ole koskaan asunut paikassa, missä tuntuu kaiken olevan mahdollista. Tämän työn olin saanut nettisivuston kautta, josta yleensä bookkaan itselleni morsiamia. Olen melko tyytyväinen, että vastasin tämän keikan ilmoitukseen. 

 

 

Bisous, 

Pumpuli 

 

 

Kauneus Meikki Työ Trendit

Tapoja syödä bataatteja

Ehdottomasti lempivärkkini amerikkalaisessa keittiössä on crock-pot, jotkut kutsuvat myös slow-cookeriksi, mutta näillä on kuitenkin silaus eroa keskenään. 

Nähdessäni vekoittimen ensimmäisen kerran sain nostalgisia aromipesä-fiiliksiä. En ole perehtynyt aromipesän toimintaan, mutta crock-pot herättää vähemmän huussi -ja metsäfiiliksiä ja sen käyttöön tarvitaan sähköä.

Olen kuitenkin havainnut tämän erinomaisen keittiöavun puuttuvan suurimmalta osalta vielä Suomessa? Löytyykö keltään? Ja keltä löytyy aromipesä? 😀 Ideana on siis valmistaa ateria e-rit-täin helposti, hauduttamalla puoli päivää matalissa lämpötiloissa (noin 75-140 celsiusta.) Tämähän tarkoittaa vitamiinien ja muiden kivojen ravinteiden pysyvän aineksissa ja makujen muhimista! 

Yleensä reseptit kuuluvat seuraavasti: kaada ainekset sisään ja laita low tai high -lämpötila päälle. Odota 4-6 tuntia. Puolivälissä kotiin leviää taivaallinen, lempeä ruuan tuoksu. Jos et ehdi kotiin kuuden tunnin jälkeen, ei haittaa ollenkaan. Liharuuista en osaa sanoa pääsevätkö yli-tuntien myötä kuivahtamaan, mitä kuitenkin epäilen. Kasvisruuat vain parantuvat ja maut syventyvät tuntien myötä.  

Eikö olisi kiva tulla kotin töistä/koulusta valmiiseen illalliseen? 

Ja tällä voi siis valmistaa ihan kaikkea. Erityisesti keittoja, kastikkeita, mutta myös munakkaita, kakkuja, piirakoita… Vain Pinterest hakusanat ovat rajana. 

Crock-potiin tartun erityisesti kun ruokitavana on iso sakki. Keittimiä voi tietääkseni ostaa erikokoisina, meidän on oikein näppärän kokoinen ja ruokkisi täytenä ainakin 15 syöjää. 

Asiaan. Keksin (eli bongasin Pinterestistä) uuden tavan valmistaa bataatit. Arvaatko jo? No tietenkin crock-potilla! 

Resepti

Valitse kaupasta pieniä bataatteja, tai sen kokoisia, minkä voit syödä yksin. 

Pese bataatit, älä kuori. Jätä märiksi. 

Heitä crock-potiin. Sulje kansi ja aseta lämpötilaksi low. 

Odota 4-6 tuntia, riippuen bataattien koosta. 

Bataatit ovat valmiit kun haarukka sujahtaa sen lävitse vaivattomasti.

Ihan sika-hyviä.

Tänä-aamuna heräsin klo 5.40 ja ajoin lähi-lukioon aamu-uinnille. Yleensä seuranani on ainakin viisi muuta aamuvirkkua, mutta tänään allas oli tyhjä, mikä ei auttanut ollenkaan omaan haaveiluuni jäädä uuden peiton alle nukkumaan vielä muutamaksi tunniksi. (Lopettaessani sessioni tyttöjen pukuhuone alkaa täyttymään lukiolaisista. Ne meikkaa, pöyhii hiuksiaan ja puhuu pojista.) Olin takaisin kotona puoli kahdeksan ja aamuteen veden lämmetessä kaasuliedellä pesin batatait ja heitin keittimeen. Lounasta mahani kurni kello 11.30 ja bataatit odottivat jo näppärästi valmiina. 

Lisäsin seuraksi seuraavia: 

0,5 cups eli 1,2dl kikherneitä (meinasin kirjoitaa chick-herne. Onneksi googlasin ennen julkaisua, kuvamateriaali antoi kiinnostavan variaation.)

neljäsosan avocadoa

0,25 cups eli 0,6 dl fetajuustoa 

muutama oliivi

0,5-1 rkl tahinikastiketta, mallia 100% seesamia (uusi riippuvuuteni sitten peanut butterin)

rucolasalaattia, porkkanaa, kesäkurpitsaa ja muutama kirsikkatomaatti

 

Slow-cooker sweet potato

 

Keksin tämän elämäämullistavan tavan valmistaa bataatit täydellisiksi lauantaina. Sunnuntaina matkustin Brooklyniin kuvauksiin uuden suunnittelijan Aïssatou Cissen kuvauksiin. Päivä alkoi sunnuntaimaisesti kymmeneltä, juttelimme mallistosta ja tulevasta päivästä vihreän teen äärellä (tässä postauksessa on nyt mainittu ”tee” kahdesti. Haluan kuitenkin tehdä selväksi, että olen henkeen ja vereen myös kahvi-tyttöjä. Nytkin juon kantakahvilassa, Noble Coffee Roasterissa. Mustana, maidolla, kylmänä, kuumana, juon sen miten sattuu.) Koko kuvaustiimi oli ranskalainen ja olo oli melko nostalginen, lähes unohdin olevani Brooklynissä enkä Sveitsissä, missä aloitin malleiluni. Sain päivän herätellä ranskankielen taitoani ja se oli ihanaa. Kokeilimme kolmea kuvattavaa asua ja tein itse oman meikkini ja hiukset. Kuvaus-spottina toimi Aïssatoun sohva, jonka keskikohdan edessä seisoin, tarkalleen. Aluksi otimme ”production” kuvia, niitä joita brandien online-kaupoissa näkee, seisoin suorana, sain ehkä kädet taskuun laittaa. Kuvia otetaan edestä, profiilista, kolme-neljäosaa profiilista ja takaa. Lisäksi kuvataan kankaan yksityiskohtia. Vaatteet olivat valmistettu Brooklynissä, jossa myyntiä myöten mallisto tulee tapahtumaan. Kyseessä oli tosi kivoja haalareita/jump-suiteja ja mietin kovin ensimmäistä liukasta, pehmeää kangasta kokeillessani (kyseessä kierrätetty puuvilla), kuka tästä asusta tulee niin kovin mieleen.. Ja ala-asteen opettajahan se oli! Tapaus piti usein haalareita, mieleen on jäänyt erityisesti beigen ja armeijan vihreän värinen, jonka vuoksi hänellä saattoi olla luokassamme jokin sotilasarvoista lempinimenä… 

Myyntikuvien jälkeen laitoin kaikki asut vielä kerran päälle ja kuvaaja ilmoitti ”the fun part to begin.” Olen tuntenut Amerikan kuvauksissa jotenkin hukanneeni sen, mistä alunperin juuri Sveitsissä ja Ranskassa minua kiiteltiin mallina. Uskon sen olevan kyky heittäytyä ja olla pelkäämättä, näytänköhän nyt kauniilta. En pidä sen myöntämisestä, mutta koska Sveitsissä mallina olin jopa viisi-kymmenen senttiä pienempi, onnistuneiden poseerausten löytäminen oli lähes taattua. Nyt kun olen omasta halustani ”normaalia mallia” muutaman sentin isompi, vartalonhallinta ja tuntemus on pakollista omata, poseerauksissa täytyy tietää muutama niksi ja kuvaussessiot tuntuvat paikoitellen kuin pilates-sessioilta. Kuitenkin, sunnuntaina Brooklynissä tunsin olevani taas se malli Sveitsissä. En ole nähnyt yhtäkään otosta, mutta niistä on jäänyt erittäin hyvä fiilis. Kiitän tästä ehdottomasti kuvaajaa, joka uskalsi/halusi/kykeni ottamaan kuvia nopeassa tahdissa, seurasi minua ja antoi flown kulkea, lisäksi mukavaa ilmapiiriä kuvauksissa ja hyvää musiikkia. Usein kuvaajat kysyvätkin, mitä musiikkia haluaisin kuunnella ja tähän on ollut vaikea antaa nopea vastaus. Täytyykin etsiä muutama hyvä artisti mieleen! Onko ehdotuksia? Kuuntelen kaikkea paitsi heviä ja suomihittejä teknoversioina (paitsi tiettyjen kanssa ilta menee aina siihen että bailataan Meiju Suvasta.)

Kuvaukset olivat purkissa kolmelta ja minut pyydettiin jäämään myöhäiselle brunssille. Keittiössä joku poltti ikkunan kautta tupakkaa, toinen nosti uunista ulos jotain ihanaa ja kolmas ojensi käteen lasillisen le vin chaudia. Sain lautaselle quinoa-salaattia, maissipiirakkaa, uunivihanneksia -ja bataatteja. Yksi lusikallinen salaattia sai kysymään ”you must be a cheff?”, johon kaksi vastasi myöntävästi. Miten salaatinkastikkeenkin on mahdollista omata niin monia makuvivahteita? Omat eiliset pumpulinpehmeät bataatit mielessä otin palan bataattilohkosta. Ne oli voideltu jollain taivaallisella makuyhdistelmällä, kuitenkin piilottamatta bataatin omaa makua. Nyt minulla on siis kaksi tapaa tulevaisuudessa syödä bataattini. Crock-potissa tai tämän kokin keittiössä.

 

 

Bisous, 

Pumpuli

Suhteet Ruoka ja juoma Oma elämä Työ