Amatöörimoka piilosokereista

Tänään oli ensimmäinen raskausdiabetekseen liittyävä omaseuranta päivän pääaterioiden vaikutuksista sokeriarvoihin. Ja heti taisin onnistua sössimään. Lounaan jälkeinen arvo oli kohollaan (pitäisi olla 7,7 tai alempi ja mittasin 8,0). Ensin pohdiskelin, että samperi soikoon, eikö tässä saa syödä edes tuota määrää makaronilootaa salaatin lisukkeena. Sitten jossain vaiheessa alkoi raksuttaa. Jaa niin, olikos sitä jossain puhetta että ketsupissa on paljon piilosokeria. Ja sitä vähän lurahti tuohon annokseen… Grrrrrr…. No, ketsuppi pannaan ja toivottavasti arvojen kohoaminen nyt johtui vain siitä.

Noin muutenkin tuntuu olevan vähän hapuilua tämä homma. Aamuarvot on joka aamu olleet kohdallaan. Mutta kuten vähän pohdiskelinkin, taitaa ohjeellinen aamupala olla meikälle riittämätön. Söin tänään pilkun päälle ohjeiden mukaan (tavoitteena oli tehdä kaikki näissä ensimmäisissä mittauksissa mallikkaasti ja jättää erilaiset kokeilut seuraaviin kertoihin). Tunti aamupalan jälkeen sokerit olivat vain hitusen korkeammat kuin sallittu paastoarvo (paastoarvon pitäisi olla 5,4 tai alle ja tunti ruokailun jälkeen arvo 7,7 tai alle), tuo arvo oli 5,6. Että ehkä sitä himpun verran kuitenkin voisi syödä enemmän.

suhteet oma-elama terveys
Kommentointi suljettu väliaikaisesti.