Ladataan...

Tänään ulkona sataa vuorotellen vettä ja räntää. Toisina päivinä aurinko lämmittää ihanasti. Selvät kevään merkit on nyt havaittavissa. Kevät on monelle muutoksen aikaa. Työrintamalla kevät on myös kiireistä aikaa. Moni asiakas aloittaa remontoinnin kevään korvilla ja uudisrakentajat odottelevat innolla maatöitä ja alkavaa rakennusurakkaa. 

Meidän perheessä kevään merkkejä ovat mutainen piha, viimeiset lasketteluhetket ja keskeneräisten remonttihommien viimeistely. Talvi on eletty ja pian viikonloputkin rauhoittuvat, kun poikien jääkiekkokausi on paketissa. Kevään korvilla kotona aloitellaan kellarin siivousta, viimeisien listojen asennusta, pihan siistimistä ja kaikenlaista muutakin pienempää projektia. Yksi rutistus, julkisivuremontti olisi vielä edessä mutta sen tekee tällä kertaa urakoitsija. 

Yksi merkittävä asken omassa kodissa on kuitenkin taas saavutettu, nimittäin yläkerran vessan saaminen valmiiksi. Tätä on odoteltu! Päivitän myöhemmin laadukkaampia kuvia mutta todettakoon, että kaksi vessaa lapsiperheessä on aika kiva. Yläkerran wc ja sen pintamateriaalit on suunniteltu jo lähes kaksi vuotta sitten, nyt suunnitelmat konkretisoituivat. Wc on täysin valkoinen ja siinä on ripaus 50- luvun henkeä modernilla twistillä. Yläkertaan ei tullut ennen remonttia vettä. Wc:n paikka on tarkkaan mitoitettu ja se on kooltaan 2m x 1m. Pintamateriaaleissa on käytetty laattaa ja valkoista microsementtiä, katto on tehty Lopellan valkoisesta Karhe- paneelista ja liukuovellinen allaskaluste teetetty mittojen mukaan Helsingin Mittapuulta. Vielä loppusilaus kuten pellin asennus, alaslasketun katon maalausta Luja- maalilla, sauma-aineen hinkkausta ja pyyhekoukkujen asennus. Sitten se olis wc:n osalta siinä:)

Ladataan...

Talvi on kääntynyt kevääseen vaikka välillä kylmä tuuli viheltää Porvoon Jokirannassa. Kuvan kaltainen aurinko tekee Porvoosta kauniin ja nostattaa mielialaa. En selkeästi ole talvi-ihminen, en ole koskaan ollutkaan vaikka olen syntynyt helmikuun alussa kenties kylmimpään talviaikaan. Kun keväinen aurinko alkaa pilkottaa tuntuu, kuin se antaisi jotakin supervoimaa. Siksi palasin nyt myös tänne, näin pitkän tauon jälkeen.

Viime syksy ja talvi on ollut perheessämme kiireistä. Ehkä jonkinasteinen oman kodin remontin jälkeinen voisiko sanoa uupumus myös painaa, tai ainakin jonkinasteinen väsymys. Hyvin yleinen tila, joka iskee, kun kaikki on melkein valmista muttei ihan. Arki rullaa eikä joka ilta tarvitse tarttua vasaran varteen tai olla asentelemassa jotakin..Tunnistatko sinä tämän tunteen?? Kolmen mittavan oman kodin remontin kokemuksella voin vakuuttaa, että tämä tunne on onneksi ohimenevää. Kannattaa myös opetella nauttimaan kaikesta valmiista varsinkin, jos se on oman kättesi työtä!

Oman remontin aikana päätin, että kirjoitan blogia siinä tahdissa kuin se sopivalta tuntuu. Aluksi homma meni vähän överiksi ja halusin kirjoittaa ja päivittää tapahtumista lähes päivittäin. Blogin kirjoittaminen on yllättävän raskasta ja työlästä. Yhden valmiin blogijutun työstämiseen saattaa helposti kulua 3-4 tuntia kuvauksineen, kuvien valintojen ja kirjoittamisen kanssa. Olen nauttinut jokaisesta kirjoittamishetkestä ja jatkankin kirjoittelua nyt löyhemmin ottein oman työni ja perhe-elämän ohessa. Paljon on vielä kirjoitettavaa ja kerrottavaa, joista uskon ammentavani tietoa myös teille lukijoille!

Päivisin häärään asiakkaiden remontti- ja uudiskohteiden kanssa ja nautin todella työstäni! On ihanaa saada nähdä, kuinka suunnitelmat etenevät toteutukseen. Se on parasta! Remonttielämässä pystyn hyvin samaistumaan asiakkaideni fiiliksiin, minkä koen olevan myös tärkeää. Oma vahva remonttikokemus tukee sisustussuunnitteljan työtäni ja auttaa asettumaan myös asiakkaan sekä remppatiimin saappaisiin. 

Joitakin kuvia löydät jo Punaisesta remonttituvasta Itäväylän näköislehdessä numerossa 11.11.2015.

Ladataan...

Syksy on ollut pitkään leuto. Ainakin meillä Porvoossa edelleen tien sivut vihertävät ja ilma on vuoden aikaan nähden lämmin. Ei uskoisi, että joulu todella jo kolkuttelee ovella! Nämä kuvat ovat kuukauden takaa mutta voisivat olla yhtä lailla tältä päivältä. Niille muillekin mattimyöhäisille, joilla pihatyöt ovat edelleen kesken on lumettomuus oikeastaan onni. Reilu vuoden aikana olemme saaneet huomata, että 4 000m2 vanhassa puutarhatontissa on runsaasti tekemistä. Pensaiden, puiden ja oksien karsimista saa tehdä urakalla ja viemäröinnin mukana kaatuneet puut lisäsivät pilkkomishommaa.

Tällä kertaa agendalla oli erilaisten oksien pilkkoaminen ja saimme testata Boschin tehokkainta oksasilppurimallia AXT 25 TC: tä. Kun oksat oli kerätty läjään roudattiin niitä urakalla silppurin luokse. Bosch AXT 25 TC oksasilppuri toimii verkkovirralla ja on tehokas mutta hiljainen. "Turbine- Cut"- leikkuujärjestelmä mahdollistaa sekä pehmeän materiaalin että kovan puun silppuamisen uskomattoman nopeasti. Meidän puutarhassa on nimenomaan monenlaista oksaa ja tämä silppurimalli sopii meille parhaiten. 

Automaattinen oksien sisäänveto on tehokas ja samalla kun silppuri vetää oksia ja pilkkoo niitä voi itse hakea jo seuraavaa kasaa. Aika kätevää! Leikkuukoneisto on tehokas ja oksien suosituspaksuus on noin 45mm halkaisijaltaan. Meillä taidettiin kyllä laittaa silppuriin paksumpiakin oksia ja oksien liikkumista voi "vauhdittaa" silppurin mukana tulevalla punaisella lapion näköisellä vempaimella. Kokoojasäiliö on todella tilava ja tyhjentäminen on helppoa ja turvallista. 

Myöhemmin kerron, miten meillä hyödynnettiin oksasilppua!

Blogiyhteistyössä: Bosch Suomi

Ladataan...

Pages