Menoa ja meininkiä

"Three little monkeys", sanoi passivirkailija pari vuotta sitten matkustaessamme Thaimaahan. Hymyilin kauniisti ja sanoin: "Lucky me"!

Menevät pojat iältään 9v, 6v ja 3v, todelliset pikku apinat! Usein, kun liikun kaupassa tai missä tahansa päät kääntyvät huvittuneen näköisinä ja joskus ehkä vähän säälivinäkin..mummot ja papat kommentoivat, että siinä äidillä riittää tekemistä..No kyllä riittää:) Riittää vähän isällekin:) Varsinkin noiden pienempien apinoiden kanssa on usein työllistetty olo, koska he ovat todellinen vipeltäjäparivaljakko.

Vuosi on vierähtänyt remontin aloittamisesta ja ehkä osa teistä onkin nähnyt jo Facebookissa kuvapäivityksiä valmistuneista lastenhuoneista. Koululainen sai oman huoneen ja pikkupojat saavat yhteisen huoneen. Lapset ovat olleet uskomattoman sopeutuvaisia remontin aikaisiin olosuhteisiin ja pahimmillaan syksyllä (useampi kuukausi) heillä oli vain muutama neliö lattiapinta-alaa leikkimistä varten. Leluina on ollut vuoden ajan vain joitakin laatikoita pikkulegoja ja pehmopallo. Lapsia on tsempattu kestämään tämä remonttivaihe ja olenkin ottanut lapset mukaan huoneidensa suunnitteluun. 

3- ja 6- vuotiaat ovat ikiliikkujia..tai tuo 6- vuotias on nyt vuoden sisällä kyllä vähän rauhoittunut. Alakerrassa patjoilla on tehty voltteja, kerrossängyistä on hypitty pituutta ja voltteja ja kaikesta olemassa olevasta on tehty majoja. Pienin liikkuu meillä paikasta toiseen lähinnä hyppien ja juosten, alastulot paikasta kuin paikasta ovat lähinnä vauhdikkaita ja kaiken voi tehdä kisaamalla. Näin meillä:)  Sohva on meillä ollut aina jonkinlainen trapetsipaikka ennemmin kuin rauhoittumispaikka. Tosin esikoinen on luonteeltaan aivan toisenlainen, perusrauhallinen ja ei meinaa kestää pienempien menoa ja meteliä. Esikoinen pelaa taas useamman kerran viikossa jalkapalloa ja jääkiekkoa, joten tuo pienempien parivaljakko saa usein kaahata illat kahdestaan. Isoveli on kylläkin avainasemassa pystyttämässä pehmofutispelejä, jota meillä pelataan myös lähes joka ilta.

Että millaista aktiviteettia tämän kaltaisille pojille sitten huoneeseen?

Ainiin, ja unohdinko mainita, että nuo pikkuapinat kiipeilevät myös joka paikkaan! 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.