Piha ja pihatyöt viemäröintiprojektin jälkeen

Näistä kuvista on kohta kaksi viikkoa ja näkymä pihalle on edelleen sama. Tosin pari päivää maa oli kevyen lumen peitossa..voisiko sanoa, että edessä on "jonkin verran" pihatöitä. Meidän lapsilla ei ole hiekkalaatikkoa mutta on noin 10 x 100m mutatanner, jossa voi temmeltää. Viemäröinti oli ehdottomasti remontissamme sarjassamme PROJEKTI, joka lopulta päättyi hyvin (siitä myöhemmin kirjoituksissa). 

Jotta kaivurit pääsivät tekemään kaivuuta alapihalla täytyi korkeasta kuusiaidasta katkoa pari kuusta. Samaten rinteestä, jota pitkin putkea vietiin, lähti pari puuta. Luvassa on siis paljon puun pilkkomista. Tarkoitus olisi pätkiä puista ensiksi isommat oksat ja näistä saada pojille majaa. 

Lapsien unelmien täyttymys - mutaleikit. Paljon ei voitu kieltää leikkimästäkään, kun yritimme miehen kanssa selvitellä puusavottaa ja saada pihaa siistimmäksi ennen talven tuloa. Pienimmälle pojalle mutakenttä oli unelmien täyttymys, koska siinä sai crossailla potkupyörällä ja kura lentää. Ehkä arvaattekin jo loput: likaiset vaatteet ja mudalla vuoratut kengät, joista lähti kuivumisen jälkeen savimaa vain veitsellä rapsuttelemalla ja tehokkaan pesutuloksen jälkeen. 

Talolta lähtee nyt melko jyrkkä tasotettu mäki alapihalle. Harmi, että epähuomiossa pyysin urakoitsijaa siirtämään siirtolohkareet kuusiaidan viereen. Ne olisivat olleet kivat myös rinteessä havupuiden juuressa. On muuten hassua, miten samaa näkymää tuijottaessa ihminen näkee eri tavalla. Poikani näki kallion, itse näin vain mudan ja ison läjän pihatöitä ja ystäväni näki siinä heti pulkkamäen. Itse asiassa näiltä main siinä onkin laskettu pulkalla vajaa 40 vuotta sitten kasvillisuuden ollessa harvempaa. 

Hieman olisi siis pihahommia tiedossa:)

Kommentoi