Pihakierroksella

 

Vihdoin suurin osa rojukasoista on väistynyt ja piha alkaa näyttämään pihalta. Kukat ovat kukkineet ja osa jo kuihtuneet tai kuivuneet. Vietämme koululaisen kanssa kesäloman viimeisiä päiviä ja hän leikkii parhaillaan naapurin poikien kanssa teltassa pikkulegoilla. Vaikka tänä kesänä ei pihan hoidossa ole päästy ruohonleikkuuta pidemmälle niin olemme nauttineet, ilmatkin ovat olleet kohdillaan. Kanalan ympäristöstä on muodostunut kokkausalue, ruokailualue, tiskausalue ja leikkialue. 

 

 

Ensimmäinen viikko tontilla oli aikamoista harjoittelua varsinkin pienimmälle kulkemisen kanssa, koska vanhoja pengerryksiä on paljon. Autokatoksen ja puuliiterin takaa kuljetaan kivipolkua alas ns. tasaiselle alueella ja kasvimaalle. Kulkureiteillä on paljon leikattavia pensaita ja oksia sekä nokkosia, mitkä vaikeuttavat liikkumista. Tontin alaosassa on vanha kasvihuone sekä pari kasvimaaplänttiä, kuivunut oja ja tämän toisella puolella tasainen nurmikkoalue, joka jatkuu kuusiaitaan saakka. 

 

 

Kävimme katsastamassa kasvimaan vanhat siemenperunat ja tekemisen vuoksi nostimme ne ylös. Pojat olivat innoissaan itse nostamistaan perunoista mutta ne eivät päätyneet kattilaan..Kesän ainoa istutuspuuha on ollut kanalan viereen jämälaudoista tehty yrttilaatikko.

 

 

Tonttimme on malliltaan kolmion muotoinen ja 3800m2 ja se sijaitsee pientaloalueella. Talomme sijaitsee oikeastaan keskellä tonttia. Näkymät yläkerran ikkunoista ovat toiseen suuntaan kanalaan ja toisesta autokatokselle. Tontti on ns. monimuotoinen, koska yläosa talon edessä ja vieressä on nurmikkoa, kanalan vierusta on kallioista ja havupuita, alhaalla on taas tasainen kaistale nurmikko, mikä näkyy alla olevista kuvista heinikkona. Koko tonttia rajaa korkea havupuupensasaita. Puutarhanhoitopuoli siirtynee ensi kesäksi, kun on enemmän aikaa ja voimia. Mutta marjat yritän saada kerättyä ja tuo iso lautakasa purkulautaa olisi tarkoitus saada pilkottua tuleviksi polttopuiksi.

 

Yllä kuva tontin toisesta kulmasta kanalan takaa. Tämä myös metsittynyttä ryteikköä.

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.