Puutyöt ennen talven tuloa

Remontointi ja pihatyöt on vähän kuin ketjureaktio. Kun teet yhden asian, siitä seuraa uusi asia työn alle. Edellisessä jutussa kirjoitin teille, miltä meidän pihalla näyttää viemäröintiprojektin jälkeen. Kaivureiden pääsemiseksi tontille kaadettiin ainakin pari isoa kuusta tontin rajalta ja rinteestä lähti myös pari puuta. Alapiha näyttää aikamoiselta mutatantereelta, jossa makaa pilkkomista odottavat kuuset. 

Aloitimme oksien leikkuusta, joista osasta tehdään polttopuuta ja osasta silputaan haketta. En ole koskaan aikaisemmin käyttänyt moottorisahaa..Puutöissä testasimme Bosch akkukäyttöistä ketjusahaa mallia AKE 30 LI. Kevyehkö akkuketjusaha sopii naisenkin käteen. Ergonominen kahva auttaa sahaamisessa ja sahaa on kevyt ja helppo kääntää työstäessä oksienkin välissä. Heti valmis- ominaisuus lisää käyttömukavuutta, kunhan muistaa laittaa akun lopuksi lataukseen. Boschin akkukoneissa on se hyvä puoli, että esimerkiksi meillä sama akku käy niin akkuiskuruuvinvääntimeen, ruohonleikkuriin ja akkuketjusahaan, joten aina jokin akuista on ladattuna. 

Akkuketjusaha AKE 30 LI sopii juuri parhaiten kuvan mukaisten puiden oksien katkaisemiin ja puutarhan raivaustöihin. Paksumpien pöllien leikkaamiseen suositellaan järeämpiä malleja esimerkiksi Bosch AKE 13-19 S. Ketjusahojen huollossa on tärkeää öljy ja ettei terää tylsytetä turhaan. Tässäkin Boschin laitteessa tulee mukana suojatuppi. 

Lapsille saatiin tehtyä maja isommista havun oksista. Majan rakentaminen edistyi sitä mukaa, kun oksia leikattiin irti puusta. Syksy on ollut sateinen mutta onneksi aina välillä on ollut sateettomiakin päiviä, jolloin pihahommat sujuvat lasten kanssa paremmin.

Blogiyhteistyössä: Bosch Suomi

 

 

Kommentoi